Alle de praktiske oplysninger du har brug for til Roskilde 2014 - foto: Thorbjørn Hansen/Rockphoto

Praktiske oplysninger

Hvor kan jeg campere? Hvordan kommer jeg til og fra festivalen? Kan jeg købe dagligvarer på festivalen? Spørgsmålene kan være mange, når man er på festival. Nedenfor finder du en række praktiske oplysninger, som forhåbentlig giver dig svar på alle dine spørgsmål. Husk også, at du altid kan få svar på dine spørgsmål på informationskontoret.

ADGANG OG ARMBÅND
Pas godt på dit armbånd, for det sikrer dig adgang til festivalens områder. Hvis dit armbånd er delvist eller helt knækket, skal du henvende dig i et af billethusene ved Entrance East, West eller ved festivalens togstation, hvor vi vil vurdere det videre forløb. Er dit armbånd blevet stjålet, skal du straks anmelde det til politiet og efterfølgende medbringe politianmeldelsen til nærmeste billetsalg, hvor vi vil vurdere det videre forløb. Roskilde Festival erstatter som udgangspunkt ikke stjålne armbånd eller genstande. Kontakt i stedet dit forsikringsselskab.

Personer uden armbånd på festivalområdet bliver opkrævet et kontrolgebyr på 3.500 DKK. Ved betaling tilbydes vedkommende at få et armbånd “med i købet”, med mindre der er udsolgt. [til toppen]

AFFALD
Det er blevet nemmere at komme af med dit affald. I år har hver Agora deres egen "Trash Station" hvor du kan sortere og komme af med dit affald. Mellem 9:00-16:00 hjælper Trash Station vagterne dig med at sortere dit affald korrekt. Kig efter Trash Station symbolet.

Du kan også aflevere dit skrald til vagerne i festivalens orange affaldstrucks, som kører rund i campingområderne og samler affald hele dagen. Spørg vagterne for affaldssække. [til toppen]

AGORA
Agoraerne er torve og mødesteder i de forskellige bydele på camping, som alle har et tårn markeret med et tydeligt bogstav. Dette er også kontaktpunktet, hvis du har brug for hjælp, der er problemer eller lignende. Tårnet er base for festivalens servicevagter, der kan træde til, hvis du har brug for det. Find dem i tårnet eller ude på arealerne. Nogle af agoraerne har forskellige identiteter. Det drejer sig bl.a. om Game City, Dream City, Relax City og Street City, hvor der vil være udsmykning, aktiviteter og events. Aktiviteterne på agoraerne foregår primært fra søndag d. 30. juni til onsdag d. 3. juli. [til toppen]

ALDER
Når du er fyldt 15 år, er du gammel nok til at kunne færdes alene på Roskilde Festival, men husk, at Roskilde Festival er én stor by, hvor alle fester, så det er altid en god idé at følges med gode venner.
Bemærk, at det i Danmark er forbudt at servere alkohol til unge under 18 år.

Er du fyldt 65 år, har du gratis adgang til festivalen søndag 6. juli fra kl. 08:00. Dette gælder uanset bopæl og nationalitet. Du bedes medbringe billedlegitimation. Ud fra den viste legitimation registreres navn og adresse, og vi udleverer herefter et adgangstegn. Forvent lidt ventetid - mange skal ind søndag, og alle over 65 år skal registreres manuelt. [til toppen]

APOTEK
I campingområdet ligger apoteket i BYcenter East ved samaritervagten, og når festivalpladsen åbner torsdag d. 4. juli vil apoteket være placeret ved samaritervagten vest for Orange scene. Her kan du købe den mest almindelige håndkøbsmedicin, solcreme, ørepropper og kondomer, og der kan også indleveres recepter. Apoteket er tydeligt markeret med skilte. [til toppen]

AVIS
Orange Press er Roskilde Festivals egen avis. Hver dag fra mandag til søndag serverer vi de bedste historier om camps, kunst, mad og musik, samt friske koncertanmeldelser fra Soundvnue. Fortæl os gerne hvis du har en god historie. Tweet med #OrangePress eller sned os en mail på orangepress@roskilde-festival.dk.

Avisen er tilgængelig fra 10:00 på forskellige steder rundt om på festivalen hvor man kan købe sin morgenmad. Avisen er gratis. [til toppen]

BAD
Kolde brusebade er gratis og findes ved Agora C og L. Varme brusebade findes ligeledes ved C og L samt ved G/H, M og P, Get A Tent East samt ved Caravan-Camping.

Varme bade koster 25 DKK.

Åbningstider varme bade:
Mandag d. 30. juni - søndag d. 6. july 08:00 - 22:00 [til toppen]

BADESØ
Tag en forfriskende dukkert i vores egen badesø, som ligger ved Agora K. (se kort) Der er fri adgang til badesøen for alle festivalgængere, så længe du ikke er beruset. Der vil være livreddere ved badesøen. [til toppen]

BILLETTER
Partoutbilletter er udsolgt, så der vil ikke blive solgt partoutbilletter ved indgangen. Hvis du vil have dine børn med på festival kan børnebilletter (10-14 år) købes ved indgangen, uanset om der er udsolgt eller ej. 1020 DKK for en partoutbillet og 385 DKK for en endagsbillet. Børn under 10 år er gratis i følgeskab med en voksen. Husk gyldigt ID.

ENDAGSBILLETTER
Der sælges et begrænset antal endagsbilletter, som ligeledes kan købes ved indgangene, med mindre de er udsolgt forud for festivalens afvikling. Endagsbilletter koster 1120 DKK.

Endagsbilletter er gyldige fra 05:00 om morgenen til 05:00 den næste morgen og giver adgang til både festivalpladsen og campingområderne. [til toppen]

BYCENTER EAST OG WEST
Der er BYcentre på både camping East og camping West. (se kort) Bycentrene er festivalbyens handelsgader og handelstorve. Her har vi samlet mange services og spændende aktiviteter, som gør BYcentrene et besøg værd. Her findes desuden en agora, hæveautomater, merchandisesalg, samaritervagt, ølsalg, pantbod og madboder. I BYcentrene har udvalgte boder døgnåbent fra lørdag 29. juni kl. 18:00 til mandag 8. juli kl. 12:00. [til toppen]

CAMPING
Du kan campere på hele campingområdet (East og West) samt på særlige områder så som Get A Tent, Get A Place, Caravan-camping, MC-camping og Sleep-in-busser. De forskellige campingarealer er inddelt i felter med et bogstav og et nummer. Bogstavet refererer til den Agora, som campingfeltet hører til. Alle campingområder åbner søndag 30. juni kl. 18:00 og lukkes mandag d. 7. juli kl. 14:00. Servicevagterne kan guide dig i forhold til placering af telte og hvordan du kommer af med affald.

BETALING FOR CARAVANS OG MOTORCYKLER
Der er et ekstra gebyr for festivaldeltagere, der medbringer campingvogne, beboelsesbusser og motorcykler.

Campingvogn og caravan: 570 DKK (520 DKK i forsalg) UDSOLGT
Motorcykel: 280 DKK (230 DKK i forsalg)
Sleep-in bus: 1.120 DKK (1.070 DKK i forsalg)
Alle priserne gælder pr. køretøj og inkluderer et ubegrænset antal beboere.

TELTE OG CARAVANS
Der er ingen krav til afstand mellem telte, men der stilles krav fra brandmyndighederne om afstand mellem caravans på min. 3 meter. Caravans følges på plads af en servicevagt. Alle brandveje på campingområdet skal holdes fuldstændig fri for ting og udstyr som fx telte, barduner og affald. Brandvæsenet skal kunne komme frem uden problemer. 

BÅL OG ANDEN ÅBEN ILD
Det er farligt med åben ild, når mange mennesker bor tæt sammen i telte. Derfor ingen åben ild på campingarealerne - herunder bål, fakler, haveblus, stearinlys, flagermuslygter, kogeapparater og grill. Al madlavning med opvarmning foregår på agoraernes kogeøer, hvor der også er fællesgrill. 

KOGEØER
Der er områder på agoraerne, hvor du kan bruge dit primusapparat, medbragte engangsgrill, den opstillede fællesgrill eller fælles bålplads. Områderne er bemandet med servicevagter, der kan vejlede i brug af kogeøerne. 

MØBLER
Dagligstuemøbler og andre lignende brandbare genstande må ikke medbringes på campingområdet af hensyn til brandsikkerheden. Reglen gælder ikke for almindeligt letvægtscampingudstyr, de indbyggede faste installationer i caravans samt udstyr, der normalt bruges til overnatning i telt.

JA!

  • almindelige letvægtscampingmøbler
  • klap- og autoborde
  • små strand- og klapstole
  • liggeunderlag og skumgummimadrasser
  • pavilloner

NEJ!

  • møbler fra dagligstuen som fx lænestole, sofaer, sofa- og spiseborde
  • byggematerialer af enhver art
  • generatorer og hårde hvidevarer

SILENT & CLEAN OMRÅDE
Silent & Clean ved Agora J på Camping East er for festivaldeltagere, som ønsker en mere rolig og hyggelig atmosfære, hvor der ikke er larmende fester og høj musik hele tiden, og hvor der holdes mere rent. Der vil være kontrol på området, og alle opfordres til at hjælpe hinanden med at gøre det til et rart sted at være. Der må ikke spilles musik på Silent & Clean området fra kl. 22:00 - 10:00.

CLEAN OMRÅDE
I år har vi også campingområder, som vi kalder for Clean, hvor der holdes mere rent. Clean-områderne er placeret på B og K samt i Get A Tent og Get A Place. I Clean-områderne vil der være et øget fokus på at komme af med sit affald, og alle opfordres til at hjælpe hinanden med at gøre området til et mere rent og lækkert sted at være. Bemærk at disse Clean-områder ikke er silent[til toppen]

CYKLER
Du må gerne cykle på campingpladsen – til gengæld er festivalpladsen lukket for cykler. Du kan parkere din cykel ved indgang East og West samt umiddelbart nord for festivalpladsen[til toppen]

DRIKKEVARER OG PRISER
På campingområdet sælges øl, vand, juice og vin mv. i flasker, dåser, kartoner og kasser. På festivalpladsen sælges øl, vand, juice og vin mv. i dåser eller omskænket i plastikkrus pålagt pant. Der tages forbehold for ændringer i varesortiment, trykfejl og udsolgte varer.

DRIKKEVARER PÅ FESTIVALPLADSEN
Publikum må medbringe ét styk valgfri drikkevare i emballage på op til 0,5 liter ind på festivalpladsen. Emballagen må ikke være af glas og skal indgå i festivalens pantsystem for at sikre, at vi minimerer affald og dermed ikke belaster miljøet. Tom emballage uanset form og størrelse må publikum tage med ind, som de lyster, men emballagen må ikke være af glas. Vi foretager kontrol ved alle indgange.

Der foretages ikke omskænkning ved indgangene til festivalpladsen. På festivalpladsen sælges drikkevarer i krus, kander og plastflasker eller i kartonemballage, og ved glasemballage omskænkes drikkevarerne i krus. Publikum må fortsat medbringe glas- og plastikflasker, metaldåser mv. på campingpladsen.

SALG AF ØL
På campingområdet sælges øl og vand mv. i Bycenter East og West, Get A Tent East og Apollo. Derudover har vi to trailersalg på campingpladsen - ved Street City og agora P - hvor der sælges hele rammer kolde øl. Trailersalg tager kun imod betaling med kort. På campingområdet sælges kolde Tuborg-øl på dåse til favorable priser ved køb af hele rammer á 24 stk. Prisen er 195 DKK per ramme inklusiv pant.

På festivalpladsen sælges øl og vand m.v. i alle Tuborg-boder samt festivalens egne barer og udvalgte madboder. Derudover sælges øl til publikum i pitten umiddelbart foran scenerne Arena og Orange.

ÅBNINGSTIDER FOR SALG AF DRIKKEVARERSøndag 30. juni
Mandag 1. juli til
onsdag 3. juli
Torsdag 4. juli
Fredag 5. juli
Lørdag 6. juli
Søndag 7. juli

CITYcentre East/West,
Apollo and Get A Tent East 
18:00 - 04:00
09:00 - 04:00

09:00 - 04:00
09:00 - 04:00
09:00 - 04:00
09:00 - 04:00

FESTIVALPLADSEN17:00 - 01:00 *)
10:00 - 04:00 *)
10:00 - 04:00 *)
10:00 - 23:00 **)

*) Ved scenerne dog altid ca. 15 min. efter sidste optrædende kunstner.
**) Ølsalg ved Orange Scene holder åbent til scenens sidste koncerts afslutning og ved Arena til mandag kl. 04:00.

Trailersalg har daglig åbent fra 09:00 til 04:00.

PRISER
Grøn Tuborg øl 33 cl i ramme med 24 stk. 195 DKK
Grøn Tuborg / Tuborg RÅ øl 30 cl krus 25 DKK
Grøn Tuborg / Tuborg RÅ øl 50 cl krus 38 DKK
Tuborg Classic 50 cl dåse 38 DKK
Tuborg Guld øl 50 cl dåse 40 DKK
Sodavand 50 cl flaske 25 DKK
Somersby cider 33 cl dåse 35 DKK
Cocio 40 cl flaske/krus 26 DKK
Kildevæld 50 cl flaske 16 DKK
Red Bull 25 cl dåse 25 DKK
Rød- og hvidvin, 1 liter karton 75 DKK
Spiritus i flaske med sodavand, is og krus fra 220 DKK

Alle priser er inklusiv eventuel pant. [til toppen]

FISKESØ
På camping East kan du ved Agora J fiske i den kunstige fiskesø. (se kort) Du er velkommen til selv at medbringe grej, men ellers kan det lejes på stedet.  [til toppen]

FOTO & VIDEO
Du må gerne fotografere med kamera og mobiltelefon (uden blitz foran scenerne). Tilladelse til optagelse af lyd/levende billeder på festivalpladsen gives ikke til publikum, men du må optage på livet løs på campingpladsen. [til toppen]

FRYSEELEMENTER
I garderoberne i BYcenter East og West kan fryseelementer ombyttes gratis. [til toppen]

FØRSTEHJÆLP & LÆGEVAGT
Der er samaritervagter på campingpladsen i hhv. BYcenter East og West. Der er også samaritvagter lige vest for Orange Scene.

I samaritervagterne (BYcenter East, West og vest for Orange Scene) kan opbevares insulin og anden medicin, som kræver nedkøling. Samaritervagterne er tydeligt markeret med et førstehjælpsskilt.

Psykisk førstehjælp
Beredskabskontoret kan kontaktes på tlf. 70 120 112 i perioden lørdag 28. juni kl. 18:00 til mandag 7. juli kl. 14:00, hvis du får behov for psykisk førstehjælp.

Lægevagt
Der vil fra mandag d. 30. juni til søndag d. 6. juli være en lægevagt i forbindelse med samaritervagten i BYcenter East. Lægevagten har åbent dagligt i tidsrummet kl. 09:00 – 22:00. [til toppen]

GARDEROBER
På campingområdet findes en gratis garderobe på hver agora. Der er åbent døgnet rundt fra søndag 29. juni kl. 18:45 til mandag 7. juli kl. 12:00. Her kan du opbevare almindelige effekter fra overtøj til rygsække og telte samt værdigenstande.

Garderoberne opbevarer ikke løse penge og har intet ansvar for penge, der ligger i de indleverede effekter. Der er desuden en småtingsgarderobe ved publikumsinformationen ved Port 10 på vejen ‘Along The Railroad’. [til toppen]

HANDICAPPEDE
Under festivalen har kørestolsbrugere mulighed for og fortrinsret til at se koncerterne fra kørestolsplatformene, som er placeret nær scenerne. Ved scenerne er der desuden handicapparkering og handicaptoiletter.

RYTTERGÅRDEN
I Ryttergården, der ligger i Hal 45, kan du få hjælp til mindre reparationer på hjælpemidler, en hyggesludder med de andre og måske et tiltrængt hvil, hvis du ikke camperer eller bor i nærheden. Ryttergårdens medarbejdere er også behjælpelige med yderligere information om muligheder og faciliteter for handicappede på festivalen og lytter gerne til kommentarer, ønsker og ideer fra festivaldeltagerne. Adgang til Ryttergården sker via indgang over for Sovebyens indgang. Se kortet for placering.

Ryttergårdens vagttelefon er 51 58 68 55.

Opladning af kørestole kan ske i garderoberne og på Ryttergården.

ÅBNINGSTIDER FOR RYTTERGÅRDEN
Torsdag 3. juli                                         14:00-01:00
Fredag 4. juli og lørdag 5. juli                 09:00-02:00
søndag 6. juli                                          09:00-01:00

ÅBNINGSTIDER FOR RYTTERGÅRDENS VAGTTELEFON
Torsdag 3. juli                                         13:00-01:00
Fredag 4. juli og lørdag 5. juli                 09:00-01:00
Søndag 6. juli                                           09:00-22:00
[til toppen]

HITTEGODS
Hittegods skal straks indleveres i publikumsinformationen ved Port 10 på vejen ‘Along The Railroad’, hvor det kan afhentes indtil mandag d. 7. juli kl. 12:00.

Uafhentet hittegods kan efter Roskilde Festival afhentes på festivalens sekretariat, Havsteensvej 11, 4000 Roskilde tirsdag d. 9. juli og onsdag d. 10. juli kl. 10:00 - 18:00. Torsdag d. 11. juli vil uafhentet hittegods blive afleveret til Midt- og Vestsjællands Politis Hittegodskontor i Roskilde, Skovbogade 3, 4000 Roskilde, tlf. 46 35 14 48. [til toppen]

HÆVEAUTOMATER
Der findes hæveautomater i BYcenter East og West samt Pavillon. Hold dig orienteret via skiltene eller spørg i Infokioskerne eller Publikumsinformation. I mange boder kan du desuden hæve over beløbet med Dankort. [til toppen]

KONDOMER
Kondomer kan købes på apoteket og i kioskerne. [til toppen]

KORT
Hvor skal din lejr ligge? Hvordan ser festivalpladsen ud i år? Og hvor er det nu lige, at den nye Rising scene er placeret? Alt det og mere kan du finde på Roskilde Festival 2014 kortet. [til toppen]

MAD

ALLERGI AND SPECIELLE DIÆTER
Alle boder skal skrive hvad indholdet af deres retter er. Hvis du har allergi eller bare er interesseret i hvad du spiser kan du altid spørge bodens ansvarsperson og få vedkommende til at fortælle dig alle ingredienser.

Roskilde Food Court ved Gloria er et godt sted at starte hvis du har specielle behov. Her finder du boder specialiseret i fisk, vegetarisk mad, glutenfri mad etc.

VEGANSK MAD
Se Den veganske spiseguide til Roskilde Festival 2014.

MADBODERS ÅBNINGSTIDERSøndag 29. juni
Mandag 30. juni
Tirsdag 1. juli
Onsdag 2. juli
Torsdag 3. juli
Fredag 4. juli
Lørdag 5. juli
Søndag 6. juli

Camping East/West 

18:30 - 03:00
09:00 - 03:00
09:00 - 03:00
09:00 - 03:00
09:00 - 03:00
09:00 - 03:00
09:00 - 03:00
09:00 - 23:00

Festivalpladsen

17:00 - 01:00
10:00 - 03:00
10:00 - 03:00
10:00 - 23:00 *)

*) Natten efter søndag d. 6. juli holder udvalgte boder længere åbent.

MERCHANDISE
Merchandise boderne finder du i CITYcentre East og West. På festivalpladsen er de placeret øst og vest for Orange Scene på 8th og 9th Street, ved Pavilion og på hjørnet mellem 7th Street og Fence Walk

Du kan også købe merchandise på rfshop.dk.

BANDMERCHANDISE
Særlige boder ved scenerne sælger band merchandise. Hvis du vil købe en T-shirt med dit yndlingsband, kan du gøre det i boden nær den scene, hvor bandet spiller, den dag bandet spiller. [til toppen]

MINDESTED
Af respekt for de ni unge mænd, der omkom 30. juni 2000 på Roskilde Festival, og deres pårørende oprettede festivalen i 2001 et mindested i vestkanten af Orange Scenes publikumområde. Stedet er etableret for at mindes og for at huske ”…how fragile we are…” Skulpturen på stedet er udført af Lars Skov Nielsen.  [til toppen]

MOBILTELEFON OG OPLADNING

MOBILOPLADNING
I garderoberne på agoraerne er det muligt at få opladet mobiltelefoner, digitalkameraer og andet elektronisk udstyr, hvis du selv medbringer en oplader. Det koster 10 DKK pr. opladning. Du har også mulighed for at leje et mobilbatteri af Volt, så du ikke skal slippe din telefon af syne. Mobiltelefoner m.v., der er indleveret til opladning, og som ikke er afhentet senest mandag d. 7. juli kl. 12:00, afleveres til Midt- og Vestsjællands Politi.

BILBATTERIER
Bilbatterier kan oplades i BYcenter East og West, Agora G og Agora L. En opladning koster 150 DKK. Ladere skal ikke medbringes.

 

[til toppen]

PANT
Der er pant på al emballage, der sælges fra drikkevareboderne. Pantboder finder du i BYcenter East og West samt ved Agora L. Der er også pantboder på festivalpladsen hvor der er en begrænsning på max. 50 enheder pr. pantindlevering.

Emballage med Roskilde Festival Refund-mærke

1 DKK

Emballage med pant A-mærke

1 DKK

Emballage med pant B-mærke

1,50 DKK

Emballage med pant C-mærke

3 DKK

Dåser uden pant mærke (5 stk.)

1 DKK

Officiel shots rør

1 DKK

Tom øl-/sodavandskasse (dansk)

5 DKK

Bærehank

1 DKK

Officiel juice emballage

1 DKK

Kande (tilbagekøb)

5 DKK

Kandelåg (tilbagekøb)

1 DKK

[til toppen]

PARKERING
Generelle regler for parkering:

  • Du må ikke overnatte i din bil.
  • Du må ikke anvende åben ild, gasblus eller andre varmekilder på parkeringspladserne.

Der holdes ikke opsyn med parkeringsarealerne. Det er din egen forsikring, der dækker ved tyveri og skade. Roskilde Festival anbefaler alle at benytte offentlig transport eller at tage cyklen. Det er bedre for miljøet og gør, at vi i stedet kan benytte arealerne til camping.

Parkeringsarealerne åbner fredag 28. juni kl. 15:00.

Betalingsparkering:
Parkering er flyttet længst væk til fordel for campingarealerne.

For de få, som skal parkere tæt på, har vi oprettet et betalingsområde mellem Køgevej og Vor Frue Hovedgade med plads til 1250 biler. Det koster 365 DKK pr. bil i forsalg og 400 DKK pr. bil ved køb på stedet. Betalingen gælder for området i hele festivalperioden. Der er ligeledes et betalingsområde ved den vestlige indgang, hvor der er plads til 1600 biler. Der udleveres en vignet til forruden, som er adgangsgivende til de respektive områder.

Der vil være cykelparkering ved indgang øst. Cykelparkering er gratis for alle. [til toppen]

PAVILLONER
Der er mange mennesker på campingområderne, og for at sikre, at der er plads nok til alle beder vi dig om ikke at bruge for meget af pladsen på pavilloner. En tommelfingerregel er, at der er en pavillon (3x3 meter) pr. 20 mennesker i en camp. [til toppen]

POLITI
Politiet vil være til stede på festivalen, men har du henvendelser til dem, skal du møde personligt op på Politistationen, Skovbogade 3, 4000 Roskilde eller kontakte dem på tlf. 114.

I nødstilfælde anbefaler politiet, at du bruger 112-appen, som kan tracke din placering og derved lette arbejdet for ambulancepersonalet. [til toppen]

PORTNUMRE
De mange indgange til campingpladsen og festivalpladsen er angivet med portnumre. Se kortet [til toppen]

PUBLIKUMSINFORMATIONEN
I publikumsinformationen besvares alle praktiske spørgsmål om festivalen såsom tog- og bustider, boders placering m.m.

Publikumsinformationen er placeret ved Port 10 på vejen ‘Along The Railroad’ mellem indgangen til Pavillion-området og togbroen og har døgnåbent fra søndag d. 29. juni kl. 18:00 til mandag d. 7. juli kl. 12:00. [til toppen]

PROGRAMBOG
Når du får dit armbånd ved indgangene, får du samtidig en programbog med praktisk info og præsentationer af noget af det, der foregår på festivalen. Skulle du smide den væk eller bare få brug for en ny, kan du købe den i vores merchandiseboder til 20 DKK. [til toppen]

RADIO
Roskilde Festival Radio sender live hver dag mellem 11:00-16:00. Udsendelserne holder dig opdateret med alle de sjove festivalaktiviteter og forbereder dig til koncerterne ved at spille musik fra dette års bands. Du kan spotte radio-reporterne på deres orange fodboldtrøjer. Du er velkommen til at gå over og snakke med dem. Du kan også dele dine egne historier, inputs (eller bare hænge ud) ved vores Radio Lounge i Dream City. Tilføj "festivalradioen" på Snapchat og send en snaplyd.

Roskilde Festival Radio kan downloades som app eller streames direkte på roskilde-festival.dk [til toppen]

REKLAMER I CAMPS
Vi foretrækker at holde reklamer og sponsorater på et minimum på campingområderne. Så vær venlig ikke at medbring flyers  de ender alligevel bare som skrald på jorden – og undlad at acceptere sponsorerede goder fra virksomheder til fester og camps. [til toppen]

SCENER
Roskilde Festivals scener er: Orange Scene, Arena, Avalon, Apollo, Pavilion, Rising og Gloria. Apollo Countdown og Rising vil have musik fra mandag 30. juni til onsdag 2. juli. Se kortet for placering af scener[til toppen]

SERVICETÅRNE                          
Der findes et servicetårn på hver agora. Tårnene er bemandet med vagter, som servicerer servicevagterne i området og holder øje med eventuel brand eller tyveri. Tårnene er forsynet med et bogstav i toppen svarende til den agora, tårnet er placeret på. Fx ligger servicetårn C på agora C. (Se kort) [til toppen]

STEREOANLÆG
Du må gerne medbringe stereoanlæg på campingområderne – men vær venlig ikke at spille for højt. I perioden fra søndag d. 29. juni til onsdag d. 2. juli må musikkens lydniveauet ikke overstige 84 dB mellem midnat og 08:00. Fra torsdag d. 3. juli til søndag d. 6. juli må lydniveauet ikke overstige 84 dB mellem 04:00 og 08:00.

På alle andre tidspunkter er grænsen 94 dB. [til toppen]

SUPERMARKED
I campingpladsens to supermarkeder kan du købe dine dagligvarer. Kvickly ligger ved BYcenter East og Fakta ved BYcenter West. Supermarkederne modtager ikke kontanter, men accepterer alle kreditkort. Der er åbent dagligt kl. 07:00 - 04:00. [til toppen]

TRANSPORT

BUS
Der kører festivalbusser mellem Roskilde Station, Østergade og Entrance East/West. Busserne kører fra søndag 29. juni kl. 08:00 og herefter jf. nedenstående første og sidste afgangstider.

FRA ROSKILDE STATION
Søndag 29. juni: Første afgang 8:00 og sidste afgang 01:00

FRA ENTRANCE EAST/WEST
Søndag 29. juni: Første afgang 8:30 and sidste afgang 01:30

Fra mandag 30. juni kører busserne mellem Roskilde Station og festivalen døgnet rundt indtil mandag 7. juli kl. 15:00.

Pris: 20 DKK.

NATBUS
En natbus kører non-stop fra indgang East til Københavns Rådhusplads alle nætter fra torsdag d. 3. juli til søndag d. 6. juli på følgende tidspunkter:

24:00-00:30-01:00-01:30-02:00-02:30-03:00-03:30-04:00

Pris: 80 DKK.

BUS TIL ROS TORV OG ROSKILDE BADET
Fra mandag 30. juni til sundaya 6. juli kører festivalbusser mellem indgang East, indkøbscentret Ros torv og Roskilde Badet. Bussen kører på følgende tidspunkter:

FRA INDGANG EAST
Monday 30 June to Sunday 6 July: Første afgang 09:00 og sidste afgang 16:00

FRA RO'S TORV
Monday 30 June to Sunday 6 July: Første afgang 9:30 og sidste afgang 16:00

Pris: 20 DKK.

TOG
NB: Vi anbefaler, at du altid bruger rejseplanen.dk til at tjekke tider.

Toge kører i begge retninger mellem Roskilde Station, spor 7 og togplatform (Entrance plantform i campingområde West (se kort). Rejsetiden er ca. 3 minuter. Se tidsplan herunder:

FRA ROSKILDE STATION

 

FØRSTE AFGANG

SIDSTE AFGANG

SUNDAY 29 JUNE (NB: Sidste tog før camping åbner er 15:47. Det næste tog kører 18:07)

08:07

22:37 

MONDAY 30 JUNE

09:07

22:37

TUESDAY 1 JULY

09:07

22:37

WEDNESDAY 2 JULY

09:07

22:37

THURSDAY 3 JULY

09:07

00:43

FRIDAY 4 JULY

09:07

03:59

SATURDAY 5 JULY

09:07

03:59

SUNDAY 6 JULY

09:07

23:43

FRA ENTRANCE PLATFORM

 

FØRSTE AFGANG

SIDSTE AFGANG

SUNDAY 29 JUNE

08:17

22:47

MONDAY 30 JUNE

08:17

22:47

TUESDAY 1 JULY

08:17

22:47

WEDNESDAY 2 JULY

08:17

22:47

THURSDAY 3 JULY

09:17

02:18

FRIDAY 4 JULY

09:17

04:09

SATURDAY 5 JULY

09:17

04:09

SUNDAY 6 JULY

09:17

05:15

MONDAY 7 JULY

09:17

14:17

 

Billetpris pr. enkelttur: 20 DKK til Roskilde Station. Skal du køre videre end Roskilde Station bruges DSB’s og Movias takstsystem.

Der kan købes en enkeltbillet til 80 DKK, som dækker hele turen fra Entrance Platform til København H og 90 DKK for en billet til Københavns Lufthavn.

Fra Købehavn H afgår der tog mod Malmø hele døgnet. Bemærk, at det er muligt at tage toget fra Roskilde station til Entrance Platform fra kl. 08:07 til 15:47 søndag d. 29. juni. Med gyldig indgangsbooking kan du herefter tage busser gratis til camping East eller West. Togdriften genoptages kl. 18:07.

Hjemrejse

Trains will run directly from Entrance Platform to Copenhagen Central Station stopping at Roskilde Station and Høje Taastrup Station. First departure will be Sunday July 6 at 09:07 with further departures twice an hour until Monday July 7 at 05:25 and again from 9.17 to 14.17.

Københavns Hovedbanegård
Der vil køre tog fra Entrance Platform til København H uden togskifte med stop på Roskilde Station og Høje Taastrup St. Første afgang er søndag 6. juli kl. 09:07 med 2 afgange i timen indtil mandag 7. juli kl. 05:25 og så igen fra 9:17 til 14:17.

Fyn og Århus
Der kører tre direkte tog til Århus natten efter søndag 6. juli. Se afgangene på rejseplanen.dk. Togene stopper i: Ringsted, Slagelse, Nyborg, Odense, Middelfart, Fredericia, Vejle og Horsens

Jylland
Der kører tog mod Jylland fra Roskilde Station alle dage kl. 22:52, 23:53, 01:00 og 02:43.

Billetpris pr. enkelttur: 20 DKK fra Entrance Platform til Roskilde Station. 

Billetsalg 
DSB opretter et selvstændigt billetsalg ved Entrance Platform. Her kan købes togbilletter, klippekort, afhente bestilte billetter, bestilles pladsbilletter samt hentes information om togafgangstider, priser, DSB WildCard m.v.

Billetsalg åbningstider
Du kan købe billetter til destinationer i hele Danmark så længe togene afgår fra Entrance Platform. Billetter til udenlandske destinationer kan købes fra søndag d. 6. juli til mandag d. 7 juli kl. 14:00. På andre tidspunkter kan billetter til udenlandkse destinationer købes ved Roskilde Station eller ved at kontakte DSB på telefon 70131415

Guider på Roskilde station
På Roskilde Station er der fra søndag d. 29. juni guider, som sørger for, at publikum kommer med de rigtige busser eller tog til festivalområdet.

TAXA
Der er etableret taxaholdepladser ved busholdepladserne ved Entrance East og West. Vi opfordrer alle til ikke at benytte pirattaxaer. Der vil også være taxaholdeplads mellem Port 3 og 16 ved cykelparkeringen.

TURISTINFORMATION
Roskilde Lejre Turistbureau kan hjælpe med praktiske oplysninger om Roskilde by. Adressen er Stændertorvet 1, midt i Roskilde by. Tlf. 46 31 65 65. Du kan også besøge visitroskilde.dk [til toppen]

TYVERI
Der er tyve på Roskilde Festival, især i campingområderne. Vi opfordrer dig til at tage ekstra godt vare på dine værdiegenstande og bruge de gratis garderober ved Agoraerne. Lås dit telt med en hængelås, så dine naboer kan holde øje med det.

Du kan rapportere tyveri på politi.dk. Det inkluderer også stjålne festivalarmbånd. Hvis du har en iPhone kan du downloade "Find My iPhone" appen. Det vil hjælpe politiet med at finde din telefon hvis den bliver stjålet. For Android brugerer anbefaler vi Prey, som tilbyder en lignende service. Download på preyproject.com[til toppen]

VALUTA
Alle boder modtager anden gængs valuta end dansk (EUR, NOK, SEK, GBP, USD), og mange boder modtager betaling via betalingskort. I disse boder kan du få udbetalt penge over beløbet (gælder kun for Dankort), hvis der er kassebeholdning til dette. Du kan maks. hæve 500 DKK over beløbet og kun i hele sedler. Returpenge gives kun i danske kroner. [til toppen]

VAND
Du kan hente gratis vand ved vandposter, som ligger ved de fleste toiletter på campingpladsen og festivalpladsen. Under koncerter deles der også gratis vand ud foran scenerne. [til toppen]

VASKERI
I vaskeriet på Agora C kan du få vasket og tørret dit tøj. For 5 kg tøj koster en vask 40 DKK, og tørring koster 30 DKK. [til toppen]

VEJNAVNE
På campingpladsen er alle større veje og færdselsårer markeret med navne, så du nemmere kan refere til steder på kortet[til toppen]

WIFI
Roskilde Festival tilbyder gratis Wi-Fi hotspots i udvalge områder på festivalpladsen. I 2014 kan du finde Wi-Fi hotspots i følgende områder: Agora C/G/J/K, Get A Tent, Get A Place, BYcenter East/West, Pavilion, Avalon, Trade Zone og Gloria Zone. [til toppen]

ØREPROPPER
Du kan købe ørepropper på apoteket og i alle kiosker, drikkevare- og merchandiseboder. De anbefales til alle, der opholder sig i længere tid i stærkt støjende miljøer. [til toppen]

Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...