Foto: Ron English

Ron English

I år vil den Amerikanske kunstner Ron English dekorere 90 meter lange tribunevæg ved Orange Scene. Ron English har siden 1980’erne blandt andet skabt vægmalerier og billboards med sin såkaldte popaganda-kunst (eller propagandakunst om man vil), hvor han inddrager populærkulturen i sine kunstneriske provokationer. Sørg for at tjekke hans værk på tribunevæggen ud, hvis du er til surrealistisk og provokerende popkunst.

Du finder tribunevæggen i Orange Zone.

Læs mere om Ron English.

 

 

Foto: VOINA

VOINA

Den radikale russiske kunstgruppe VOINA, hvorfra Pussy Riot er udsprunget, er slagkraftige og humoristiske, men deres fokus på menneskerettigheder, politisk fangenskab og forfølgelse af minoriteter rummer dyb alvor og har provokeret politiske og religiøse magthavere i Rusland. På Roskilde Festival får de frihed til at gøre og sige præcist, hvad de ønsker – måske endda fængsle publikum under højtråbende paroler.

Læs mere om VOINA.

Foto: Basurama

Basurama

Kan du lege med skrald? Den spanske kunstnergruppe Basurama er eksperter i at arbejde med affald og inddragende aktiviteter. Kom og vær med til at tænke bæredygtighed på en ny, sjovere og mere kreativ måde. Basurama vil ændre dit syn på affald, bl.a. med skraldeinstallationen The Whirlpool of Waste.

Du finder Basurama og The Whirlpool of Waste i campingområde P.

Læs mere om Basurama.

Umschicten, Jeremy Wade & Miguel – Church of Beer

Kunst kan laves af det mest besynderlige materiale! I Dream City vil den tyske arkitektgruppe Umschichten bygge en katedral af tomme øldåser – og de har brug for din hjælp. Til at hjælpe med byggeprocessen har de dronningen over alle performere Jeremy Wade og hans makker Miguel. De vil gøre det til en uforglemmelig oplevelse – specielt hvis du er til nøgen-bunker, drag-yoga eller farverige parader. Efterfølgende vil øldåserne selvfølgelig blive genbrugt.

Projektet er et samarbejde med den tyske MS DOCKVILLE Kunstcamp.

The Church of Beers finder du i Dream City.

Læs mere om Umschichten, Jeremy Wade og MS DOCKVILLE Kunstcamp.

 

 

Foto: 72 Hour Urban Action

72 Hour Urban Action

72 Hour Urban Action er en arkitektur- og designkonkurrence, som inviterer kreative mennesker fra hele verden til at bygge fantastiske nye ting på bare 72 timer. Vi er stolte af at kunne præsentere 72 Hour Urban Action på Roskilde Festival 2013. 72 Hour Urban Action består af fem konkurrerende hold. Hvert hold er på en mission for at gøre Dream City til et bedre sted at leve, mødes, feste, sove og drømme. I løbet af de 72 timer konkurrencen løber, kan du deltage med gode ideer til, hvad du ønsker dig i Dream City, eller bare opleve hvordan installationerne bliver bygget fra bunden.

72 Hour Urban Action foregår i Dream City fra søndag til onsdag.

Læs mere om 72 Hour Urban Action.

 

 

Foto: Inga Gerner Nielsen

The Velvet State

The Velvet State er en stor konstruktion specielt skræddersyet til Roskilde Festival. The Velvet State er et storstilet interaktivt univers udviklet af performere og arkitekter. Kernen i projektet er opstået gennem en løbende dialog mellem de udøvende kunstnere og arkitekter, der ønskede at sammenlægge de to discipliner i ét univers.

Performancedelen er udviklet i en dialog mellem performancegrupperne Fiction Pimps (DK) og Collective Unconscious (UK). Konceptet og designet af strukturen er det arkitekten Simon Hjermind Jensen fra SHJWORKS (DK), der står bag.

The Velvet State består af krydsfiner, og indeholder 13 værelser, en gårdhave, en scene, installationer, lyde og visuals og vil huse omkring 30 performere, blandt andet fra Club de la Faye (DK), som vil indgå i en interaktiv performance-dialog med dig. Det er et kalejdoskop af værelser, beboet af forskellige sanselige former for væren. Nogle betragter dig på afstand og hvisker en snoet melodi i dit navn, som sagte kalder dig hen. Nogle, fordi de har brug for din hjælp. Andre har brug for et offer.

The Velvet State åbner sig for dig gennem dit engagement i performancen. Gennem din evne til at dvæle og lyst til at udforske. Den skaber et sanseligt samfund, der fungerer som en sanselig og drømmende ramme for en række performances. Blandt andre performancekoncerter med Dorit Chrysler og Baby Dee (US), The Nielsen Sisters (DK), Tantra (DK), spontane performanceprotester fra Triangle Project (US, Cairo, DK) og Voina (RU), performance manifestationer af Anna Petri i samarbejde med blandt andet Ramona Macho og Diana Tørsløv Møller, performancedans af Simulacrum (UK) og Horse/Pink eggs (DK) og lydmaskiner af Florinn B. (DE).

The Velvet State finde du i Art Zone.

Læs mere om Fiction Pimps, Collective Unconscious, SHJWORKS, Dorit Chrysler, Baby Dee og The Nielsen Sisters.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...