D
    H
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Roskilde Festivals diskussionforum

In order for everyone to understand your posts, you are encouraged to write in English.

Du skal være logget ind for at skrive indlæg. Log ind eller opret dig som bruger.

Quick guide for the search
X


  • Wildcard-Search
    With the help of a so-called wildcard you can look for several search words, which have the same word beginning. If you search e.g. for "Typo*", the search will find everything that begins with "Typo" : Typo3, Typoscript, Typocode, Typo3user... etc.
  • Negative search
    If you do not want to find certain expressions in your search result, you can cause this with placing a hyphen in front. Terms containing this phrase are excluded from the search result.
  • Search for user
    It is possible to limit the search result on answers of certain users. In addition to the retrieval query attach still another "user:username" and find the results, which were written by this certain user. If the username could not be found this will be ignored.
Quick guide for Indexing
X
 Quick guide for the search
Topic with many replies

Pakkeliste hjælp.


Author Message
Written on: 18.01.2010 18:33
Mike Høegh Pedersen
Posts: 8
Hey alle sammen, jeg er forholdsvis ny ude på RF (Roskilde Festival) og skal sove ude på festivalen for første gang, men hvad skal jeg medbringe af ting når man campere i telt. Skriv et eksempel på en pakkeliste, på forhånd tak.

Ps. Hvis der er nogen der ved noget om at lave en fane vil jeg også gerne have nogle råd til det.
Written on: 18.01.2010 18:50
Mads Madsen
Posts: 269
First this is an English forum, second all you need are money, a tent and spare clothes for 3 - 4 days, (in case of rain, pack some rubber boots, and rain clothes).

Edit:
A sleeping bag might be a good idea to bring along.

[This article was edited 1 times, at last 18.01.2010 at 18:53.]
Written on: 18.01.2010 18:58
Mike Høegh Pedersen
Posts: 8
Ok thx for the help and the advice.
Written on: 18.01.2010 19:37
Psykruuse
Posts: 241
Unlike what most people think this is NOT an english forum. As you can see on the top you are encouraged to write in english, so its totally okay to write in danish though you might not get as much feedback.
I will respond in danish cause the question was in danish.

Overordnet set gælder det om at medbringe så lidt som muligt.

1. Telt
2. Sovepose
3. 2 par sko (gerne nogle clipclappere) samt gummistøvler afhængig af vejret. det samme gælder regntøj.
4. Flere par sokker. De kan blive rigtigt ulækre.
5. Underhyldere, ekstra t-shirts/skjorter, 1-2 par bukser/shorts samt en varm sweater(vigtigt). Nætterne kan sagtens blive kolde i Roskilde, selv om det er sommer.
6. Personlige ting som deo, shampoo, tandbørste, solcream (vigtigt), håndklæde mm.
7. Kontanter hvis man ikke er til kort. 2000 kr- til at starte med

Derudover findes der en række ting man kan tage med, hvis man kan bære det og har plads. Lad os kalde det luksuspakken icon_biggrin.gif

1. Liggeunderlag/luftmadras og hovedpude
2. Hat/kasket/paraply til beskyttelse mod sol og regn
3. Solbriller
4. Kamera, gerne et engangs
5. Alkohol og smøger
6. En billig stol, der kan foldes ud
7. Dåsemad, brød, frugt mm.
8. Kortspil, miniskak, backgammon mm.
9. Piger icon_lol.gif

Har sikkert glemt nogle ting, men denne liste er ikke helt hen i vejret. Håber du får en god festival.


Written on: 18.01.2010 19:43
Mike Høegh Pedersen
Posts: 8
Tak mand det var en brugbar pakkeliste og meget fornuftig.
Written on: 18.01.2010 20:01
Saturnus
Posts: 3048
Addendum to the above list(s).

Buy a bargain bin stack of socks and throw each days pair out completely.

A boombox, a guitar or some other means of creating noise/music.Written on: 18.01.2010 20:28
Mike Høegh Pedersen
Posts: 8
For that o can get a drumm (-3
Written on: 19.01.2010 19:20
Deleted user Earplogs !!! for all the Boom Boom Boom booooooom... argh ! banghead.gif hehe in small dosis its okay but after 7 days. it can get a bit toooo much icon_razz.gif
Written on: 19.01.2010 19:48
Mike Høegh Pedersen
Posts: 8
This is just getting better and better. Thx
Written on: 26.01.2010 23:30
Henrik
Posts: 67
as one of the friends said to me.. remember an extra pack of toilet paper! icon_lol.gif
Written on: 27.01.2010 14:00
Mikkel Vejle
Posts: 63
Gaffa. Jeg ved godt at det er en kliché, men medmindre du kan trylle, så får du brug for det! icon_biggrin.gif

Written on: 27.01.2010 18:21
Preston
Posts: 5
Og en lommekniv er god! Både til at smøre fåborgleverpostejen ud på brødet med, men også når du skal reparere din pavilion med gaffa eller bygge svenskerfælder icon_wink.gif

Du skal også huske din oplader, det er så irriterende at skulle finde nogen der har en man kan låne!
Written on: 28.01.2010 11:35
unsent
Posts: 81
A good rule of thumb is this:

Protection - both sunscreen, condoms, tent, sleeping bag, decent amount of underwear and socks, proper shoes (you will walk and stand a lot , rain gear, wellies, gaffa - along wiht personal things such as prescription drugs, toothpaste (needed badly), contact lenses, etc.

Hope you have fun camping on the festival icon_smile.gif
Written on: 29.01.2010 09:10
MCP_DK
Posts: 126
hmm will see if i can get Honx to post the "What to bring guide of all times" from Dudelab's Roskilde site
Written on: 31.01.2010 05:45
Mads
Posts: 7
Nu har jeg ikke rigtig noget at lave inat. Så vil lige skrive hvad jeg har haft taget med de fleste af de år jeg har været afsted. Tager først de vigtigste ting og så en lille forklaringicon_wink.gif

Telt:
(vigtigt, men regn med at medmindre du vil have et tistelt med hjem. Så vær forberedt på at du kommer til at efterlade det når roskilde er færdigt.!)

Sovepose:
Altid godt med en ekstra stor en. Hvis nu man får besøgicon_wink.gif Eller en der kan lynes op..

Luftmadras:
Plejer at have en stor en med. Linker til den jeg plejer at have(også pisse sjove som hoppeborg. skal bare bruges et par stykker) http://www.jysk.dk/165/388/420/4734100/a/catalog

Drikkelse:
Øl, sprut, spiritus og andet godt. Du ved selv hvad du kan lide. og hvad du drikker på en aften. Gang det så med 7 og så ved du hvad du skal købe. Regn med at det er en af de dyre ting ved at være på roskilde. Men udover det. Køb også noget vand.! Lyder sku lidt bøsset, men husk at drik noget vand. Jeg købte selv 12 1,5 ltr. flasker i netto for, tror det var 5 kr stykket. Og de gik til et godt formål. Vandkamp!!. Men drak også lidt af det engang imellem. Oplevede flere der besvimmede sidste år. Og det var pga. dehydrering. Men glemmer også at drikke vand. Lige indtil man står foran orange og skråler med. Så er deres vanduddeling bare guld værd.


Mad:
Mad kan du altid købe dig fattig i på Roskilde. Og man skal nu heller ikke undervudere hvor god en bakke nachos med hotwings er... Men det blir en dyr uge hvis du skal bruge 50-70 kr pr. måltid. Men engang imellem må man sku godt icon_biggrin.gif Ellers er god dåsemad let at finde! Eller knor's pasta pakker der bare skal bruge lidt kogende vand. Ellers er krydderboller og nutella pisse godt som Morgenmad. Men det hele afhænger jo af hvilken type du er. Husk at åben ild ikke er tilladt. MEN, vi har altid været meget forsigtig og altid haft en brandbil ved siden af, når vi har brugt vores camping gasblus. Selvfølgelig kun til at varme vand med. Men ellers er der forskellige steder hvor det er tilladt at have åben ild. Altså lave sin egen mad. Det er nu også sjovt at stå og stege et par KÆMPE store steaks ved siden af en vikinge lejr. Får sku deres tænder til at løbe i vand. Og dagen efter lavede vi kæmpe gilde, med mjød, øl og kød nok til at fodre et u-land i et par uger icon_wink.gif

Tøj:
Satme vigtigt syntes jeg.. De seneste år er folk gået mere og mere op i deres tøj. Ses ofte af måske lidt for optimistiske drenge, at de render rundt i hvide bukser.. Hmm. De blir beskidte.. Meget beskidte. Gir jo også lidt sig selv. Men anyways. Du skal se på DMI dagene op til roskilde. Og så finde ud af hvordan vejret ca. blir. Hvis de lover Regn. Så regn med at du blir våd. Du bor altså i et telt, med et par presenninger spændt ud over. Og du render frem og tilbage mellem din lejr, andres lejre og musikken. Og hvis, gud forbyde det, at det kommer til at regne som i 07. Så skal du være klar til et par mudder svømmeture. SPECIELT hvis du er fuld. Men noget som er vigtigt er jo altid : Gummistøvlerne, regntøj, masser af sokker. (Blir dine sokker våde, og du render rundt med dem i lang tid. Så får du meget hurtigt et par ødelagte fødder og det er træls på roskilde.)
Sommeren er jo ikke til at regne med, så det kunne jo godt tænkes at der kom lidt sol i løbet af ugen, måske meget, heh, men hvem ved? Man tør jo kun håbe på en gylden middelvej. Men hvis DMI guderne siger sol, så har de sku også bare at levere!. Men så er det vigtigt med en masse t-shirts. Satme altid rart at have rent tøj på. Selvom jeg plejer at sige at hvis jeg ikke har haft t-shirten på i en time så er den automatisk blevet ren. Men det er vist bare mit lille problem.. Men T-shirts, underbukser (man sveder jo overalt!) Bukser, og ja, alt det normale. Men hvis du elsker at være ren. Så tag meget tøj med. Men husk, alt fylder! Og har oplevet at mit telt var blevet rippet! så alt var væk. Men fandt hurtig ud af hvem det var, og siden har jeg ikke kunnet døje de sigøjnere der render rundt inde i lejrene... Ups, sidespring.. Men pak rigeligt hvis du godt kan lide at være ren. Og Pak mindre hvis du måske er lidt mere ligeglad. Men hvis du tænker på at tage 5 t-shirts med, så tag en ekstra.. Kunne jo være at din buddy skulle låne en, fordi de skulle lege med vandballoner med alt andet end vand i!. Klassikericon_lol.gif Og ja, en jakke. Igen, mulighed for at miste den. Så det behøver ikke at være den til 1500kr. Og ellers noget varmt tøj til afterne..

Sko:
Undgå at tage hvide sko med. De er nemlig højst sandsynlige ikke hvide når du skal hjem igen.
Tag 1 par med som du har gået til. For lets face it. Du går SINDSYGT meget på roskilde. Hvis du er ligesom mig, der "lige" skal en smuttur over til vest for at se hvad de laver.. Og se om man kan drikke dem under bordet. Gummistøvler. Vigtig hvis det blir mudret. Pisse ligemeget hvis det ikke er mudret.

Personlige ting:
Der er jo bad på roskilde, så tag et håndklæde med icon_smile.gif Shampoo, tandbørste osv.. Du ved bedre hvad du har brug for. Og hvis du tager medicin, i en eller anden form, så kan sameritterne holde det køligt for dig. (Frivillig hjælper 2 gange icon_rolleyes.gif ) Du kan også købe alle dine personlige ting i service centerne (eller bycenterne eller hvad de nu er blevet omdøbt til) SOLCREME. Lærte jeg satme sidste år. Endte med at ligne en indianer. Så Solcreme og aftersun er super vigtige hvis du har planer om at rende halvnøgen rundticon_wink.gif

Valuta:
Jeg plejer at have kort med. Men fik min pung taget sidste år. Så skulle låne af alle. Det var et helved. Både fordi man var afhængig af andre, og fordi du i sidste ende ikke kan holde styr på alt det du i sidste ende kommer til at skylde. Men Kortet er jo den sikreste måde. Og hvis det er muligt så hav 2 forskellige med. Visa/dankort Og mastercard. Den ene kan du have i pungen den anden i din taske. Sedler og mønter ender oftes med at blive besværlige. Nogle steder tager de faktisk kun kort.

Presenninger og Pavilloner:
Alt efter hvor stor din lejr blir. Så regn med at i skal ud og invester i et sæt af hver. En Pavillon til at stå i mindten af jeres lejr. Og en presenning til at spænde ud over. Både for at gøre den ekstra "water-prof" og for at give mulighed for at lukke nogle af hullerne imellem teltene af med. Men en pavillon i mindten, teltene rundt om og en presenning over. Så er i sku klar til stormen... Muligvis skal lige skære 40-50 cm. af jeres stænger til pavillonen. Ellers kan den godt blive for høj.

Det er nok de vigtigste ting.. Tror jeg.. Klokken er ved at blive mange. Så kan godt have glemt noget..

Men her er så de mindre vigtige ting..

Stol:
Regn med at den blir taget eller går i stykker. Har endnu ikke haft en der har overlevet en hel roskilde endnu. Men de klassiske Camping stole til 50 kr er skam helt fine.

Hat:
Plejer selv altid at have et eller andet med. Sombreo, kasket, vikinge hjelm. Dont care. Der skal bare et eller andet på hovedet engang imellem. Så er det sku fedt at kunne tage noget sjovt påicon_smile.gif

Underholdning:
Spil, underholdning, tings to kill time. Sikker hit, Vandpistoler. Ellers er der jo ALT! Alle diverse strand spil. Tag en fodbold med, og i kan spille øl-bowling. Tag et bat og et par tennisbolde med og så er der rundbold. Og folk ELSKER at være med i den slags. Lige her er det kun fantasien der sætter grænser.

Musik:
Her mener jeg den musik i selv står for. Kunne forstå at du kan tromme? Pisse fedt. Ved bare at man bliver træt af at spille efter et par timer. Så hvad skal fylde jeres øre med musik de resternde 6 dage og 15 timer? Jeres musik boks.. Ved ik om du kender det? Men det er faktisk bare et par højtalere og et 12 volts batteri. MEGET simpelt. Har selv lavet en boks med en af mine venner de sidste 2 år. Og det er noget af et projekt. Den kom op og kostede 4.000kr sidste år. Men er var også lys, fed musik og ja.. Diskokugle. Men Han er også elektrikker. Og havde formeget fritid. Men man skal have en musik afspiler med. Boomblaster, cdafspiller, et eller andet. Så i ikke bare konstant høre på svennebanan, fra svennebanan lejren. banghead.gif icon_smile.gif

Diverse:
Kamera
mobil (evt, noget andet end ens iphone)
ipod/mp3 afspiller.
Lampe, lygte. Et eller andet så du kan se hvor du går om natten.
Køleboks/flamingoboks.
En saks og en kniv. sørg for at den er under 7 cm, og ikke er "1-hånds betjent". Våbenloven, bla bla..
Toiletpapir!
Alko-Jell. Altid en god ting at have.
Gaffatape. Hvis det ikke kan fix'es med gaffa, så smid lortet ud icon_wink.gif
Strips. Kan man altid lige bruge nogle af.
Plastic poser!. Både sorte men også mindre fryseposer. Kan godt være der kommer et behov for det. Har oplevet det engang. Men så havde vi faktisk ingen. Så blev vi så sure at vi gik ud og plyndrede, voldtog og brændte alle de engelske gårde ned. Men det var LANG tid før roskilde festivalen.

og ja.. Kunne faktisk blive ved ud i det uendelige... Men det er jo også en del af roskilde charmen at lige stå og mangle lige den ting man har brug for. Og så er der bare lang næse til en.. Men syntes selv at jeg er kommet ret godt ind på det meste af tingene. Hvis der er mere så bare skriv. Og jeg uddyber gerne icon_wink.gif
Lige nogle "Good to know" ting:

Lav en fane. De er super lette at lave.! En pind. Evt et par telt stænger fra et dødt telt som i har tapet ind så den ikke bøjer. Men regn med at fanen skal være 3-5 meter høj. Og gerne med et eller andet specielt på. En bamse, et flag med en nøgen kvinde eller ja.. Et eller andet som kun jeres lejr har. Så kan i sku også finde lejren i kaoset. Men i kan altid gå videre og lave en fane af nogle pvc stænger osv.. Igen, fantasien der sætter grænser.

Øl-køle tricket; Tag noget is, koldt vandt, og noget grov salt. brug 1 spiseskee pr. 1 ltr. Bland det i en balje eller lign. Og derefter kan du lægge dine øl, sodavand osv. ned i og på 5-6 min blir de sku dejlige kolde icon_smile.gif

Kom TIDLIGT! hvis du vil stå foran til en koncert. Jo større bandet er, jo flere mennesker vil se det. Og der er altid 2 køer, nogle flere, ved orange. Den ene er til det kommende band. Den anden kø er til næste band der spiller.

Arena er SÅ fed. Elsker stemningen derinde. Men synes at det noget af stemningen går tabt hvis du står udenfor. Så hvis dit ynglings band spiller på arena. Så sørg for at komme ind under teltet. Syntes også selv at lyden er bedst der.

Når i ligger klar ude foran hegnet, dag 1.! Så sørg for at du kun lige har det med, og det mest nødvendige pakket ud. For lige pludselig så står man op og er igang med sit tilløb for at oppe over hegnet og så sker der ting og sager. Verdens fedeste fornemmelse er virkelig når hegnet bliver væltet eller jumpet.

NÅRH!!!! Så blev jeg sku færdig/finger krampe! icon_biggrin.gif Håber det hele kan bruges. Og hvis der er mere du vil vide, så bare skriv.. icon_lol.gif
Written on: 31.05.2010 21:40
cas
Posts: 12
Super godt indlæg, Mads! icon_cool.gif icon_biggrin.gif
Written on: 31.05.2010 21:55
Saturnus
Posts: 3048
Bare for at præsicere den helt nøjagtige definition på om tøj er rent. Hvis det kan foldes uden at knase er det rent:
Written on: 31.05.2010 22:42
Jesper EH
Posts: 59
Lige et par tilføjelser:

Læbepomade - jeg bruger det aldrig resten af året, men på Roskilde får jeg ekstremt tørre læber - de var helt ødelagte et år, så det var hårdt at drikke. Jeg ved, at mange har det på samme måde.

Campingstole - de koster 28 kroner i Harldnyborg lige nu så køb to!

Tomme 1,5 liters flasker - og en fuld til når du skal stå i kø. Der er ofte et stykke til nærmeste vandpost, så det er en god ide at tage et par stykker med. Når musikken starter kan du skære toppen af en flaske, flyde den med øl og tage den med ind - genialt sparetip, hvis du har et stramt budget. Sørg altid for at have en fuld vandflaske ved siden af dig når du går i seng - det er guld værd når du vågner.

Mht. musikken, så vær opmærksom på at en ghettoblaster bruger meget mere strøm, når den spiller CD'er end den gør hvis du slutter en MP3 afspiller til eller hører radio.

Hvis du ikke har købt telt endnu, så køb et med et lille fortelt. det er godt til at gemme f.eks. dine stole, så de ikke bliver nakket af sigøjnerne.

Som mange andre også har skrevet er det rigtig koldt om natten - t-shirt + trøje + lange bukser + en vindbrydende jakke plejer at holde mig varm - men hvis du har plads til et tæppe er det en god idé (+Det er hyggeligt at sidde under sammen med en sød pige).
Hvis du har en god sovepose er det en dårlig idé at gå iseng med alt tøjet på - selvom du fryser. Du får hurtigt varmen - Det gør jeg i hvert fald i min, men det er også en rigtig god sovepose. Om morgnen er der omkring 40 grader i dit telt, så er det rart bare at hoppe ud af soveposen og ikke have alt for meget tøj på - så kan man lige sove en time mere. Når der så er 60 grader bliver du nødt til at stå op og gå igang med at drikke.

God festival
Written on: 01.06.2010 00:35
MLindberg
Posts: 138
Saturnus wrote:

Bare for at præsicere den helt nøjagtige definition på om tøj er rent. Hvis det kan foldes uden at knase er det rent:


Hvorfor stoppe der? Lad det være "rent", til det knækker.
Written on: 01.06.2010 17:02
anno
Posts: 273
sorte sække er en god ide til opbevaring af tøj i tilfælde af syndflod. når alt er vådt kan det være en orgasmisk oplevelse er iføre sig uvåde underhylere og sokker.
Written on: 01.06.2010 17:25
Saturnus
Posts: 3048
kinakaal wrote:

sorte sække er en god ide til opbevaring af tøj i tilfælde af syndflod. når alt er vådt kan det være en orgasmisk oplevelse er iføre sig uvåde underhylere og sokker.


Kan man så kalde det snabeltrusser og gokkesokker?
Written on: 01.06.2010 18:32
simone
Posts: 2
vådservietter er super gode til lige og blive vasket rundt omkring for det er ikke lige altid man kan komme til ved badet og det er heller ikke lige altid at man orker det. det med ikke at sove med tøj på er vigtigt, hvis du sover med tøj på så plejer man for det mest at fryse når man står op g det erfanmeike fedt når man er udedørs konstant icon_rolleyes.gif

i stedet for at købe en masse flasker med vand så køb et par 15 lt dunke i harald til 25 kr pr stk, de kan foldes sammen, og du behøver ike rende efter vand hele tiden. men gør det kun hvis du kan leve med at det måske smager lidt af plastik.

med hensyn til mad er der jo osse mad pladserne hvor du har mulighed for selv at lave noget mad.

sidste råd PLASTER er vigtigt for det kan ligge glasskår osv rundt omkring som du kan skære dig på osv. god fest icon_razz.gif
Written on: 02.06.2010 13:09
torstein møller rohde
Posts: 2
Får man fortsatt kjøpt små telt på festivalen? speidersport??
Written on: 07.06.2010 23:25
elGrand
Posts: 266
Remember the Greenman suit.
Written on: 10.06.2010 11:40
Henrik
Posts: 67
torstein møller rohde wrote:

Får man fortsatt kjøpt små telt på festivalen? speidersport??

de sælger ihvertfald de pakker man kan hente på pladsen stadigvæk så går ud fra det.. men tjek deres hjemmeside - der er noget info om det


E-mail
Password
Remember me
Forgot password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...