D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Møde for fair mobiltelefoner afholdt med succes

Eksperter, ungdomspolitikere og mobilindustrien mødtes tirsdag i en dialog om fremtiden for lande som DR Congo.

I tirsdag blev der holdt dialogmøde mellem eksperter, ungdomspolitikere og mobilindustrien om viden og meninger omkring mobiltelefoner og DR Congo.
Målet med mødet var at videregive informationer om kampagnen samt at starte en debat blandt unge mennesker omkring fair handel.

På mødet blev konklusionerne fra DanWatchs rapport om mineralsektorens unfair metoder i DR Congo præsenteret. Rapporten blev lavet på baggrund af festivalens humanitære fokus på fair trade under kampagneoverskriften Fair Phone – Fair Future.

En repræsentant fra en af de fem store mobilfirmaer, som ikke ønskede firmanavnet nævnt, tog i mod kritik. Herefter fortalte han om de erfaringer, som elektronikgiganten har med at føre forretning i udviklingslande.
Yderligere deltog ungdomspolitikere fra Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Venstre i snakken om, hvor grænserne skal ligge for mobilproducenternes ansvar. Det var tydeligt, at der er forskellige tilgange til at løse verdens problemer.

"For at hjælpe i udviklingslandene bruger virksomhederne meget ofte de evner, de i forvejen har – f.eks. at lave billig og effektiv mobiltelefondækning – i stedet for at donere penge til lokale projekter," sagde Jonas Lybech Jensen, medlem af Radikal Ungdom.

Roskilde Festival og Folkekirkens Nødhjælp håber på, at dagens positive oplæg og gode hensigter fra mobilbranchen kun var snigpræmieren på, hvad der kommer til at ske.

Vi venter på, at et eller flere af mobilvirksomhederne går efter førertrøjen i forhold til social ansvarlighed, og tænker længere end første led i deres produktkæder.

 
Tilbage
 
"For at hjælpe i udviklingslandene bruger virksomhederne meget ofte de evner, de i forvejen har – f.eks. at lave billig og effektiv mobiltelefondækning – i stedet for at donere penge til lokale projekter."
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...