D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Tusindvis af sms’er direkte til mobilgiganterne

Få verdens største mobilkoncerner til at shoppe mineraler på en mere fair måde ved at sende en protest pr. sms til din mobilfabrikant.

Roskilde Festivals årlige humanitære fokus er fair trade. Fokus i år er på befolkningen i DR Congo og dens mulighed for selv at tjene penge på de tonsvis af mineraler, der bliver fragtet ud af landet. Mineralerne bruges i de genopladelige batterier, som findes i mobiltelefoner.

Den humanitære fokus-kampagne i år, Fair Phone - Fair Future, skaber opmærksomhed omkring de omstændigheder, din mobiltelefon er produceret under. I DR Congo indebærer det ofte økonomisk udbytning og børnearbejde.
 
"Vi skal væk fra den nuværende situation, hvor produktionen af elektronik, f.eks. ens mobiltelefon, slet ikke får samme opmærksomhed fra forbrugerne som andre varer," siger Roskilde Festivals talsmand, Esben Danielsen.

Roskilde Festival og Folkekirkens Nødhjælp opfordrer i år alle til at deltage i en underskriftindsamling på deres mobiltelefoner. Alle underskrifter overrækkes til de store mobiltelefonproducenter efter festivalen.

Man kan deltage ved at sende en sms med ordet FAIR til 25 64 64 64, derefter får man et link til at skrive under via sin telefon.

 

 
Tilbage
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...