D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
torsdag 28.06.12

1.700.000 kr til musik og fodbold på asylcentre

Som en del af årets standpunkt sætter vi i år fokus på forholdene for asylansøgere i Danmark. En asylansøger venter i gennemsnit 600 dage på et asylcenter. Derfor har Foreningen Roskilde Festival med Hummel som samarbejdspartner støttet og initieret to projekter, der gør ventetiden på centrene mere udholdelig og kan give mening i hverdagen, med 1.700.000 kr.

Under årets Roskilde Festival vil et hold bestående af kvinder fra nogle af landets asylcentre konkurrere mod andre kvindefodboldhold fra hele Danmark i Sensational Football-turneringen, der finder sted i Game City onsdag den 4. juli.

Hele turneringen – som kun er for piger – afvikles i Game City fra mandag den 2. Juli til onsdag den 4. juli, og holdene er allerede fyldt op. Men der er masser af plads til tilskuere, kolde øl i nærheden og en bod med mere info om både Sensational Football og om Asylbold-projektet. Fodboldtræningen for kvinder på aylcentre fortsætter hele året ud.

Se en video fra træningen på asylcentre her 

Sød musik på asylcentrene
Med en donation på 700.000 vil Roskilde Festival og Hummel sammen med ORA og Råstof Roskilde i løbet af det næste år skabe gode vibes og gode relationer via musik og musikundervisning på asylcentre landet over.

I løbet af året vil et mobilt øvelokale turnere mellem asylcentre i Danmark. I øvelokalet er der mulighed for samspil og rotation, instrumental undervisning, sangskrivning og små koncerter for venner og familie.

Mødelokalet vil turnere på asylcentre landet over samtidig med Sensational Football og vil dermed stå på hvert sted i 1–2 måneder med en underviser tilknyttet – som både kan undervise i musik og i fodbold. Øvelokalet varmer op på Roskilde Festival og rammer det første asylcenter i september.

Lav din kampsang til Sensational Football i øvelokalet
Under Roskilde Festival vil øvelokalet stå i Game City på camping West – her kan du eksempelvis lave din slagsang til Street Football turneringen. 

Læs mere om Sensational Football initiativet og samarbejdet med Hummel her

Photo: Emil Luthers
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...