D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
tirsdag 29.05.12

Ambulancer jagter narkomaner på Vesterbro

To gamle ambulancer fyldt med frivillige skal redde liv i det hårde stofmiljø på Vesterbro. Det gør de med støtte fra Foreningen Roskilde Festival.

Af: Jeppe Lund

Hvert år dør 300 danskere af en overdosis. Det er det højeste antal per indbygger i Europa.
Derfor kører to gamle ambulancer rundt på Vesterbro op til fem dage om ugen og leder efter stofmisbrugere for at give dem et trygt rum at skyde kanylen ind i blodårerne.

– I 30 år har vi gjort de samme ting for stofmisbrugere. Nu er det på tide at prøve noget andet, mener Michael Lodberg Olsen, der er talsmand for Det Mobile Fixerum, som har de to ambulancer.

Siden september 2011 har de to ombyggede ambulancer kørt ud til stofbrugere omkring Istedgade og Halmtorvet. Flere politikere har kritiseret ordningen, og mener, at det fastholder folk i et misbrug, men Michael Lodberg Olsen tager til genmæle.

– De taler mod bedre vidende. For et fixerum får flere i behandling, man minimerer tilgangen af nye stofbrugere, og man minimerer kriminaliteten. Det er jo lettere at behandle en levende stofmisbruger, end det er at behandle en død stofmisbruger, siger han.

Det er frivillige læger og sygeplejersker, der kører med ambulancerne. De hjælper ikke med at tage stofferne, men derimod med at gøre det mere hygiejnisk. Samtidig kan beboerne på Vesterbro føle sig mere trygge, og det vil uden tvivl minimere det antal af kanyler, som bliver fjernet fra gaden, som pt. ligger på 8.000 – 12.000 kanyler om ugen.

Det Mobile Fixerum, der fornylig har fået 500.000 kr. fra sidste års overskud på Roskilde Festival, vil køre indtil Københavns Kommune får etableret et permanent fixerum med tilsyn.

Foto: Det Mobile Fixerum
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...