D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
onsdag 12.12.12

Donation til skating med soundtrack i Cambodja

På Roskilde Festival har du i mange år kunnet høre musik, skate og hænge ud med vennerne. Det er dog bestemt ikke tilfældet alle steder i verden. Derfor er der skabt et nyt initiativ, der forener en DJ-skole og en skate-park for unge i Cambodja.

Af: Dan Wichmand Frederiksen

To non-profit organisationer, Turning Tables og Skateistan, er gået sammen om at skabe en DJ-skole og skate-park i Cambodjas hovedstad Phnom Penh. Skateistan har siden 2007 etableret skate-parker i konfliktområder som Afghanistan og Palæstina, mens Turning Tables siden 2009 har skabt skoler for elektronisk musik og rap i jordanske og syriske flygtningelejre.

Verdens første skate-park med indbygget DJ-skole i Cambodja
Martin F. Jakobsen fra Turning Tables er ikke i tvivl om, at netop kombinationen af en DJ-skole og en skate-park skaber gode resultater for udsatte gadebørn og unge. Martin F. Jakobsen, også kendt som Langefinger fra DJ-trioen Den Sorte Skole, siger: ”Hvis du stiller dig op på gaden og skater lidt og spiller musik, kommer de unge af sig selv. De synes, at det er skide-spændende. Så fortæller vi om DJ-skolen, og de får lov at komme frit, som det passer dem”. I Turning Tables får unge mellem 11 og 22 år hjælp til at forbedre deres rap-skills og producere deres eget mixtape.

Roskilde Festival har doneret 142.706 kr. til selve DJ-skolen og Turning Tables. I og med de marginaliserede unge får mulighed for at samle sig i en ungdomskultur, samt at de får et permanent værested, hvor de kan udtrykke sig frit gennem bevægelse og kreativitet, er skate-parken og DJ-skolen med til styrke de unges selvtillid og give dem muligheder for at få en bedre fremtid.

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...