D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
torsdag 20.12.12

Festivaloverskud går til julehjælp i Danmark

1 million kroner blev doneret af Roskilde Festival til hjælpeorganisationer, der gør jul og vinter knapt så kold for udsatte danskere.

Af: Dan Wichmand Frederiksen

Roskilde Festival donerer sammenlagt 1.000.000 kroner til organisationer, der gør en kæmpeforskel for udsatte danskere.

Blandt modtagerne er Mødrehjælpen, der modtager 500.000 kroner som bidrag til organisationens julehjælp til trængte familier.

"Vi hjælper familier, der virkelg kæmper året rundt og ikke kun ved juletid. Vi har i år fået 28 % flere ansøgninger om julehjælp i forhold til sidste år, og donationen fra Roskilde Festival betyder, at flere trængte børnefamilier nu kan komme igennem vores nåleøje og modtage støtte fra Mødrehjælpen i sidste øjeblik," siger Mødrehjæpens direktør, Mads Roke Clausen.

Samtidigt modtager foreningerne Morgencafé for hjemløse og Gjaestebud hver 250.000 kroner til deres indsats for at forbedre livskvaliteten hos hjemløse og socialt udsatte i Danmark; en indsats der ofte finder sted under det offentlige velfærdssystems radar.

Derudover har festivalen købt 50 juletræer af de hjemløses juletræssalg på Sundholm, som i sidste uge oplevede at få stjålet netop det antal træer. Vi hæver dog selv prisen til 500 kr. pr. styk ved lejligheden.

'Smøger og hundemad'
Roskilde Festival vil med donationerne også understrege behovet for private organisationer og frivillige, der gør en reel forskel for udsatte danskere. Organisationer der ofte er udfordret af nogle politikeres skarpe og mistænkeliggørende retorik på fattigdomsområdet.

Steen Jørgensen, bestyrelsesformand for Foreningen Roskilde Festival, siger:

"Vi har folketingspolitikere, der utilsløret siger, at fattigdom er selvforskyldt, og at folk bare bruger pengene på smøger og hundemad. Samtidigt fortæller hjælpeorganisationerne os, at behovet for hjælp til både udsatte børnefamilier og hjemløse er stigende. Derfor donerer vi vores overskud til organisationer, som aktivt hjælper de danskere, der kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen."

I forbindelse med donationerne har Foreningen Roskilde Festival torsdag 20. december indrykket helsideannonver i en række af landets store aviser. Under oversriften 'Smøger og hundemad???' peger festivalen på, at der stadig er brug for at komme fordommene omkring fattigdom i Danmark til livs.

Annoncen kan ses her (pdf)

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...