D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
torsdag 01.12.11

Festivalpant mætter hjemløse

Svævebanepant og festivaloverskud er gået til organisationen fødevareBanken, der nu kan mætte 100 hjemløse maver hver dag i et år med københavnsk overskudsmad.

Af: Jeppe Lund

2.500 måltider mad til hjemløse og socialt udsatte i København. Hver dag i to og en halv måned. Eller 100 mætte hjemløse maver efter tre måltider hver dag i et helt år.

Så meget betyder den donation, som fødevareBanken har modtaget fra Foreningen Roskilde Festival.

Organisationen modtager og uddeler overskudsfødevarer fra producenter og supermarkeder og deler det ud til samfundets svageste borgere.

Den frivillige organisation modtog panten fra Tuborgs Grønne Tårn, hvorfra publikum kunne få en tur i svævebane over grusgraven og ind på festivalpladsen mod at donere ti stykker pant. Beløbet fra den indsamlede pant rundede Foreningen Roskilde Festival efterfølgende op til 200.000 kr.

Og det kan mærkes i fødevareBanken, fortæller Thomas Fremming. Han startede den københavnske organisation i 2008, og i øjeblikket er han den eneste lønnede medarbejder.

– For os handler det om at få så meget mad som muligt ud så hurtigt som muligt. Og det giver sådan en donation os mulighed for, siger Thomas Fremming. Han mener, at organisationen kunne bringe meget mere overskudsmad ud til hovedstadens herberger, hvis de havde flere ressourcer. For mad i overskud er ikke en mangelvare i hovedstaden.

fødevareBanken er finansieret gennem Socialministeriets satspuljemidler og har knap 90 frivillige.

Besøg fødevareBanken

Foto: Klaus Elmer
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...