D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
fredag 23.12.11

Mødrehjælpen redder julen for mange

300 ekstra familier se frem til en glædelig jul efter Roskilde Festivals donation til Mødrehjælpen.

Af: Martha Louise Madsen

For mange danske familier er julen nok hjerternes fest, men det kan også være en trist fest, når pengene er små. I år stod det særlig slemt til, for Mødrehjælpens juleindsamling fik en meget træg start grundet den heftige fattigdomsdebat.

 I 2011 fik Mødrehjælpen 3000 ansøgninger om julehjælp, men kun ca. 1050 levede op til Mødrehjælpens kriterier for julehjælp. Kort tid før jul havde Mødrehjælpen ikke midler til at hjælpe alle julehjælpsberettigede.

Men nu i sidste øjeblik kan over 200 ekstra familier se frem til en glædelig jul, og dermed ser det her kort tid før jul ud som om, at næsten alle kan få hjælp, fortæller Mødrehjælpens direktør Mads Roke Clausen.

Årsagen er Roskilde Festivals donation på 500.000 kr. af sit overskud for 2011 til Mødrehjælpen og deres julehjælp.

Hjælp til særligt udsatte
De familier, der får julehjælp gennem Mødrehjælpen er særligt udsatte: deres indtægt er højest på højde med en kontanthjælp, deres rådighedsbeløb er lille, og de har ofte også sociale problemer såsom arbejdsløshed.

Derfor bruger Mødrehjælpen ikke kun Roskilde Festivals donation på den aktuelle julehjælp men også på rådgivning til familierne, så de kan komme på fode igen - og selv kan stå for julen næste år.

En glædelig gave
“Julehjælpen er en dejlig og glædelig gave, men vi skal løse familiernes problemer. Ingen vælger selv at være et socialt tilfælde. De fleste vil gerne arbejde og have et normalt liv,” fortæller Mødrehjælpens direktør Mads Roke Clausen.

Besøg Mødrehjælpens hjemmeside

 

Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...