D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
fredag 10.01.14

Her starter Roskilde Festival 2014

Lad os markere årsskiftet med et overblik over nogle af de ting, som du godt kan begynde at glæde dig til på RF14. To nye scener er på vej, og vi har store planer i Street City og Dream City. Og masser af ny musik på vej i de kommende uger!

Vi har nu løftet sløret for 16 navne til RF14. Så fra nu af begynder det at gå hurtigt med offentliggørelserne.

For vi skal helt på godt 160 navne, før plakaten er fuld.

Første version af plakaten får du 2. april, og den vil rumme de fleste af vores bud på, hvad der er det mest stilskabende, aktuelle, spændende og udfordrende musik lige nu.

Avalon mellem træerne
Når du lander på festivalpladsen til sommer, finder du en helt ny scene mellem træerne stik vest for Orange Scene.

Vi kalder den Avalon, og vi eksperimenterer med et fleksibelt format, som kombinerer et overdækket telt med en åben himmel. Det betyder, at koncerterne på Avalon kan opleves som tætte og intime, når du står blandt andre 2999 gæster i crowden, og som festskaber med plads til alle, hvis der dukker 12.000 gæster op.

Egen scene til Rising-stjernerne
Vi laver også en ny scene til de kunstnere, der endnu har gennembruddet til gode. Det er hos os, at du møder talenterne, før de bryder gennem lydmuren andre steder. I 2013 var et af vores bud på en kommende stjerne – i 2014 rykker hun op på én af vores største scener.

Den nye scene, som vi har døbt Rising, ligger på camping-området, så vi sender de nye kunstnere ud på din hjemmebane. Pas godt på dem!

Det giver i alt syv scener på RF14 – Apollo, Pavilion, Avalon, Orange Scene, Gloria, Arena og Rising – og en pokkers masse vellyd, lys og visuals, som vi integrerer i musikoplevelserne i et omfang, som du næppe møder på nogen anden festival.

Store planer og vilde camps
Vi har store planer med skate-mekkaet Street City på Camping West. Her vil vi invitere flere internationale stjerner til ramperne. Forvent også at vi lokker dig derhen med en enkelt fest eller to, som du ikke lige har læst om i forvejen.

Vi kan også garantere dig, at selvbyggerbyen Dream City er kommet for at blive. 35 camps skabte fællesskab for andre i 2013, og vi arbejder på at kunne åbne for opbygningen mange uger i forvejen, så byen bliver endnu flottere i år.

Så læg hovedet i blød og hold øje med vores hjemmeside, hvis du vil være én af medskaberne og vise alle andre dit bud på, hvordan man skabe en vild og bæredygtig camp på Roskilde Festival.

Vi er også ved at planlægge vores omfattende kunstudvalg i den nye Art Zone, og vores frivillige sysler med nye idéer til, hvordan det bliver lettere for dig at rydde op! For vi har virkelig brug for vores gæsters deltagelse, så vi kan bruge vores overskud på donationer frem for skraldevogne.

Om få uger præsenterer vi de endelige modtagere af donationer fra vores overskud, som du måske har været med til at indstille i kampagnen Your Donations i efteråret. Vi fik over 200 indstillinger fra vores gæster, hvilket er langt over vores forventninger. Tak for dem.

Vi vinker farvel…
Vi får aldrig få plads til alt det nye, hvis vi ikke siger farvel til noget andet:

Vi tager afsked med scenerne Odeon og Cosmopol for at gøre plads til de to nye. Den bæredygtige Odeon nåede hele 10 år på marken bag Orange Scene, og lige nu har vi planer om at anlægge et ret attraktivt campingområde her. Vi er i øvrigt også ved at undersøge, om græsengen, der har erstattet grusgraven på camping East, omsider er stærk nok til vægten fra alle jeres telte og mobilanlæg.

Du har også besøgt Pavilion Junior og Sonic Zone-området for sidste gang. Men den blå Pavilion-scene forbliver naturligvis på festivalen som den lille, svedige rockklub, hvor du er helt tæt på musikerne. Vi vil i stedet skærpe vores fokus på den fremadstormende musik med den nye Rising-scene.

Vi sætter også vores biograf på stand-by i 2014, indtil vi får en mere genial idé (end open-air-satsningen i 2013), der kan ruske nyt liv i den 20 år gamle kino.

Endeligt siger vi farvel til 24 timer! RF14 åbner søndag 29. juni kl. 18.00. Vi synes, at perioden har været for lang og uklar, siden vi rykkede åbningen frem til lørdag tilbage i 2010. Nu strammer vi en smule op.

Så du kan se frem til fire dages fest, lir og musik på campingområderne – efterfulgt af fire dage i musikkens og kunstens tegn på festivalpladsen.

Spar op med Flexpay
Og alt det her er bare et overfladisk krads i overfladen. Vores frivillige ildsjæle er i gang med at planlægge de bedste rammer og oplevelser for dig og din camp, og vi kan kun anbefale dig at holde øje med flere nyheder fra os her på siden eller på Facebook eller Twitter (vores tag er #rf14). 

Er du allerede overbevist og fristet af udsigten til en uges festivalbrag i Roskilde, kan du købe din billet her.

Har du lavvande på kontoen i januar, burde du overveje vores nye Flexpay-ordning, hvor du betaler, hvad du vil, hvornår du vil. Så bliver det ikke lettere at spare op til sommer.

Foto: Vegard S. Kristiansen
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...