D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
onsdag 21.03.12

”Jeres generøsitet hjælper os med at være generøse”

En ny organisation vil både vise danskernes generøsitet og give børn og unge fra fattige familier gode oplevelser. Foreningen Roskilde Festival har støttet Oplevelsesbanken med 50.000 kr.

Af: Jeppe Lund

– Det er Danmarks forhåbentlig nye bud på at vise danskernes generøsitet.
Det siger formand for Oplevelsesbanken, Henrik Appel Esbensen, om den nye forening, der vil give børn og unge fra fattige familier gode kultur-, natur- og sportsoplevelser.

– Der er nogle oplevelsesvirksomheder, der har et overskud af billetter, som de gerne vil give til børn og unge, der ikke ellers har mulighed for at få de oplevelser, uddyber han.

Ved at formidle kontakten mellem blandt andet biografer, cirkus og sportsklubber og så organisationer som Dansk Flygtningehjælp, Blå Kors og Røde Kors skal gruppen af børn og unge fra mindre ressourcestærke familier få flere gode oplevelser.

Roskilde åbner døre
– Det er jo set i lyset af, at der er 65.000 børn, der lever i fattigdom, siger han med henvisning til tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

– Vi definerer ikke fattigdom, men vi forholder os til, at der er en masse børn, som ikke får de oplevelser, mine børn får, forklarer Henrik Appel Esbensen, der glæder sig enormt over de 50.000 kr., som Foreningen Roskilde Festival har støttet med.

– Det betyder sindssygt meget! Og det åbner jo også nogle døre. Roskilde Festival går ind og blåstempler et rigtig godt projekt, siger formanden.

Han sammenligner Oplevelsesbankens grundværdier med Roskilde Festivals. Ligesom festivalen bygger Oplevelsesbanken på frivillige, og så handler begge foreninger om at give, mener formanden.

- Når man har overskud af noget, så kan man give. Det er jo også det, I gør i Roskilde Festival. Jeres generøsitet hjælper os med at være generøse, siger han.

Oplevelsesbanken forventer at formidle som minimum 5.000 oplevelser til børn og unge om året.

De frivillige i Oplevelsesbanken vil formidle 5.000 oplevelser til børn og unge om året.
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...