D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
fredag 07.02.14

Musikkamæleonen Damon Albarn på Roskilde Festival 2014

De alternative rockbands Interpol og Warpaint føjes ligeledes til musikprogrammet.

Efter en uge med flere offentliggørelser runder vi af med en regulær drømmetrio, der tager os fra London over New York til Los Angeles. 

DAMON ALBARN (UK) inkarnerer som få andre Roskilde Festivals ambitioner. Kvalitet, nysgerrighed og grænseafsøgning går hånd i hånd hos den britiske stjerne, der bl.a. har været omkring britpop, afropop, alternativ rock og kinesisk opera i sin imponerende karriere. I 2014 udkommer den alsidige kunstners første egentlige soloalbum, Everyday Robots, Sangene er mere personlige end før og kredser om barndomsoplevelser, vores moderne eksistens, computerspil, mobiltelefoner og natur mod teknologi. Og disse spritnye sange får vi altså nu muligheden for at opleve på Roskilde Festival til sommer.

INTERPOL (US) var med til at hjertestarte rocken i begyndelsen af 00’erne. I 2014 gør Paul, Daniel og Sam endelig en ende på hele fire års tavshed. Newyorkernes majestætiske og melodiøse guitarrock emmer af tristesse og desperation, men også en mørk glamour, der er lige så chik og urban som bandets sorte garderobe.

WARPAINT (US) tager teten fra mørke 80’er-impressionister som Siouxsie & The Banshees og Cocteau Twins og tilfører en snert af deres hjemby Los Angeles. Deres dampende kunstrock har masser af rum og lys. Den rige rytmiske finesse på 2014’s Warpaint er ifølge pigerne selv fremelsket med inspiration fra hiphop og triphop.

SE BANDLISTEN

KØB BILLET

Damon Albarn kender mange fra Blur og Gorillaz. Nu kommer han til Roskilde i eget navn - foto: Linda Brownlee
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...