tirsdag 20.12.11

Nej, vi skal da ikke snakke udenom

Se Standpunkt-annoncen der i øjeblikket skaber postyr: ” Det er uacceptabelt og inhumant, at det danske velfærdssamfund undgår den nødvendige indsats,” hedder det i annoncen.

Af: Thomas Lenler Olesen

I disse dage indrykker Foreningen Roskilde Festival store annoncer i landets aviser. "Det er uacceptabelt og inhumant, at det danske velfærdssamfund undgår den nødvendige indsats. Vi snakker bare udenom," står der bl.a. med hvid skrift på orange baggrund.

Målet er en officielt dansk fattigdomsgrænse, og annoncerne fremhæver også foreningens aktuelle doantioner til Mødrehjælpen, Gjaestebud og Dansk Folkehjælp.

Talskvinde: Den har politisk appel
"Ønsket om indførelse af en fattigdomsgrænse har været meningen med vores kampagne over hele året. Den har politisk appel, men der, hvor politikerne kommer ind, er, når man skal bestemme, hvor fattigdomsgrænsen skal gå, og det giver vi ikke et bud på," sagde talskvinde Christina Bilde i går til Berlingske Tidende.

I samme artikel beskylder Liberal Alliances Joachim B. Olsen Roskilde Festival for at afspore fattigdomsdebatten, mens Berlingske Tidendes rockredaktør Thomas Søie Hansen kalder annoncen forfriskende og politisk ud fra den humanistiske holdning, som altid har præget festivalen.

Tjek selv avisannoncen her

Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...