D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
torsdag 19.06.14

Publikum brygger øko-øl til Roskilde Festival

Tre dedikerede Roskilde-gængere og øl-entusiaster har fået den helt specielle ære at sætte smagen af Roskilde Festival på øl-formel. Resultatet er en økologisk India Pale Ale med noter af appelsin, seks procent alkohol – og ikke mindst duft af frisk festival! Øllen brygges af Jacobsen.

"Vil du være med til at udvikle en ny Roskilde-øl?” Sådan spurgte vi på vores hjemmeside tilbage i januar. Og det viste sig, at det var der ret så mange, der godt kunne tænke sig. Nærmere bestemt ca. 360 festival-gængere! Men der var kun tre pladser, og efter en grundig udvælgelsesproces blev tre personer valgt. De tre unge øl-entusiaster, Roald, Jonas og Sandra blev teamet op med Carlsbergs husbryggeri Jacobsen, og sammen med bryggeriet fik de til opgave at få Roskilde Festivals velkendte ’orange feeling’ ned i en øl – sommer, glæde og kærlighed var et must.

Stærkt fokus på økologi
Det eneste krav fra vores side var, at øllen skulle være økologisk. Bæredygtighed er nemlig centralt for Roskilde Festival. Vi har i en årrække arbejdet for at øge det økologiske udvalg i festivalens boder, og i den forbindelse har det længe været et ønske, at kunne tilbyde festivalgæsterne økologisk øl.

Fakta om Jacobsen Roskilde Festival øl:
Jacobsens Roskilde Festival øl er en tørhumlet, overgæret Pale Ale. Blandt de aromagivende ingredienser kan nævnes: appelsin og humlesorterne Citra, Summit og Mosaic. Øllen har en alkoholprocent på 6 procent.

Der produceres ca. 6.500 liter af den nye øl. Den kan købes på fad i en dedikeret Jacobsen-bar i Roskilde Food Court og koster: Lille (0,3 l): 26 kroner / stor (0,5 l) 40 kr. - begge inkl. pant. 

'Orange feeling' i en øl. Prøv den eksklusivt på Roskilde Festival 2014.
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...