D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
mandag 23.06.14

Pussy Riot-aktivister til Roskilde Festival 2014

Du kan i år møde to medlemmer af den russiske aktivistgruppe Pussy Riot. Samtidig donerer Roskilde Festival 300.000 kroner til aktivisternes nystiftede organisation, der sætter fokus på fængselsforhold og menneskerettigheder.

Vi giver dig nu muligheden for at møde et par kvinder, der er blevet absolut ikoniske skikkelser på den internationale, politiske scene.

Det sker, når de to tidligere fængslede medlemmer af den feministiske aktivistgruppe Pussy Riot – Nadya Tolokonnikova og Masha Alyokhina – holder tale på Gloria fredag 4. juli kl. 17.30.

Fængslet efter punk-happening
Pussy Riot kom på alles læber, da flere af medlemmerne blev fængslet efter en punk-happening i Moskvas største kirke. I dag er de to medlemmer Nadya Tolokonnikova og Masha Alyokhina blevet løsladt fra fængslet og agiterer videre for ytringsfrihed, fængselsreformer og menneskerettigheder over hele verden. Og snart altså også i Danmark – på Roskilde Festival.

Roskilde Festival donerer til de to kvinders nye organisation
Foreningen Roskilde Festival har doneret 300.000 kroner til de to russiske kvinders nystiftede NGO kaldet Zona Prava (Zone of Rights). Organisationen har til formål at overvåge fangers forhold i russiske fængsler og sætte fokus på undertrykkelse af menneskerettigheder.

Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...