D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
onsdag 29.01.14

Roskilde Festival 2014 skruer ekstra op for det alternative

Black Pus, Future of the Left, Hookworms, Julia Holter og Merchandise slutter sig til musikprogrammet.

Roskilde Festival 2014 tilbyder rig lejlighed for at lære fremtidige favoritbands at kende. Dagens pakke præsenterer noget af det mest kantede, friske og nye inden for alternativ rock.

BLACK PUS (US) er en slags overstyret blanding af freejazz og støjrock, der lyder som skrigfarvede transmissioner fra en anden dimension. Den hyperaktive trommeslager Brian Chippendale, som også er del af kaosduoen Lightning Bolt, effektuerer ved hjælp af manisk trommemishandling, effektpedaler og sin egen forvrængede vokal et tæt, sonisk angreb. 

FUTURE OF THE LEFT (UK) er konstant på udkig efter hellige køer at slagte med deres hidsige blanding af alternativ guitarrock, punk og hardcore. Briterne får hærværk og boglig intelligens til at gå op i en højere enhed og er ifølge mange et af Storbritanniens mest oversete bands.

HOOKWORMS (UK) spiller narkotisk, iskold støjrock fanget i uendelighedssløjfer, blodtørstig kreativ rus og en fornemmelse af underliggende depression. Listen over larmende bands med gæld til især 70’ernes syrerock og krautrockens kosmiske repetition er lang. Men få af disse bands har samme vildskab og fornemmelse af nybrud som Hookworms.

JULIA HOLTER (US) blev også præsenteret på Roskilde Festival i 2012. Den komplekse og referencerige musik har en lethed over sig, som gør Julia Holters univers tillokkende og rummeligt. Loud City Song, Julia Holters tredje plade siden 2011, er blevet udråbt som sidste års bedste album af det kræsne musikblad Wire.

MERCHANDISE (US) består af medlemmer, som oprindeligt var del af Floridas hardcorescene, men de fleste hylder dem i dag for deres amerikanske opdatering af The Smiths og Joy Division. Deres planlagte album i 2014 udkommer på det legendariske pladeselskab 4AD og med en helt ny dagsorden. De støjende romantikere vil genopfinde sig selv som et popband.

SE BANDLISTEN

KØB BILLET

Julia Holter endte på mange årslister med sin seneste plade. I 2014 vender hun tilbage til Roskilde.
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...