D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
onsdag 14.03.12

Roskilde Festival donerer ambulance til Syrien

Politikens læsere har indsamlet penge til en ambulance. Nu slutter Foreningen Roskilde Festival sig til nødhjælpsstøtten og donerer yderligere en ambulance.

To ambulancer kører inden længe med udrykning til Syrien for at hjælpe den sårede civilbefolkning. Den ene ambulance er købt og betalt af dagbladet Politikens læsere. Den anden ambulance doneres til Politikens indsamling af Foreningen Roskilde Festival.

Hver ambulance har en værdi af 360.000 kr. og skal være med til at redde menneskeliv i Syrien. Ambulancerne skal bruges til evakuering af sårede, så de kan få behandling på en klinik eller et hospital.

Mens de syriske regeringstropper og oprørsstyrker kæmper, lider civilbefolkningen gevaldigt under urolighederne. Snigskytter, kugleregn og bombenedslag er ifølge Røde Kors hverdag for flere og flere syrere. Og det er småt med hjælp. Røde Kors er blandt få internationale hjælpeorganisationer, der er til stede i Syrien.

Vi oplever, at verden bare ser til, mens flere og flere uskyldige mennesker dør i Syrien. Og det gør ekstra ondt, når vi ser, at nødhjælp har svært ved at komme ind i landet. Da vi så Politikens initiativ til en ambulance-indsamling blandt deres læsere, var vi ikke i tvivl. Dette medmenneskelige initiativ ville vi gerne bakke op om. Derfor donerer Foreningen Roskilde Festival midler til yderligere en ambulance, der skal hjælpe i Syrien.

Politikens læsere har i skrivende stund doneret over 435.000 kr. Restbeløbet efter de 360.000 kr. til en ambulance sikrer betydelige forsyninger af medicin.

Overskuddet fra Roskilde Festival går hvert år til almennyttige formål, og festivalen har blandt andet støttet Danmarks Indsamling, ofrene for jordskælvet i Pakistan, krigens ofre i Irak og Læger uden Grænser. Siden 1971 har Foreningen Roskilde Festival uddelt over 200 millioner kroner.

Fakta

  • Oprøret i Syrien har stået på i over et år
  • Røde Kors samarbejder med Røde Halvmåne om at hjælpe ofre i Syrien
  • Ifølge FN er mere end 7.500 mennesker dræbt
  • En ambulance koster 360.000 kr.
  • Politikens læsere har doneret over 435.000 kroner – restbeløbet bruges til køb af medicin
  • Man kan fortsat donere på politikenbillet.dk/indsamling
  • Udenrigsministeriet har doneret 5 mio. kr. til Røde Kors’ arbejde i Syrien
Da vi så Politikens initiativ til en ambulance-indsamling blandt deres læsere, var vi ikke i tvivl. Dette medmenneskelige initiativ ville vi gerne bakke op om.
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...