D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
fredag 08.06.12

Roskilde Festival støtter hjælp til selvhjælp

Foreningen Roskilde Festival har doneret 75.000 kr. til ADDAs arbejde med 10 lokale infrastruktur-projekter i Nordvietnam.

Af: Jeppe Lund

Vi skal ikke give de fattige fisk, men lære dem selv at fiske.

Sådan blev Vestens Ulandshjælp engang forklaret. Og det er præcis tankegangen bag projektet ADDA (Agricultural Development Denmark Asia). Her handler det dog ikke om fisk, men om at dyrke sine egne afgrøder.

Faktisk kan simpel uddannelse være med til at skabe værdifulde netværk for fattige bønder - netværk som kan forbedre dyrkningsmetoderne og derved styrke bøndernes indtjening. Det er derfor udgangspunktet for arbejdet, som den danske NGO ADDA gør i Vietnam, Cambodia og Tanzania. Og læringsmetoden er den samme overalt.

Lokale instruktører får en uddannelse på en landbrugsskole. Herefter giver instruktøren sin viden videre til bønderne i de enkelte landsbyer gennem et forløb på tre-fire måneder i såkaldte Farmer Fields Schools. På den måde bliver der skabt et netværk af bønder, som kan være basis for andels- eller selvhjælpsgrupper, der også kan stå for opførelsen af brønde og vandingsanlæg til gavn for hele lokalområdet.

I de seneste fem år har ADDA været med til at opstarte ca. 500 små bondegrupper alene i det nordlige Vietnam. Læs mere om deres arbejde på www.adda.dk.

Landbruget i Nordvietnam har fået bedre vilkår takket været ADDAs arbejde.
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...