D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
onsdag 13.03.13

Solskinsvarm musikpakke til Roskilde Festival 2013

Bombino, Hoba Hoba Spirit, Kottarashky & The Rain Dogs og Meridian Brothers føjer ekstra varmegrader til musikprogrammet.

De sidste par dage har været næsten ulideligt kolde heroppe i Norden – måske dagens musikoffentliggørelser kan lune lidt. I hvert fald kommer vi hele vejen fra vestafrikansk ørkenblues til colombianske latinrytmer med et twist. 

BOMBINO (NE) er blevet et symbol på fred via andre midler end vold i et Vestafrika præget af politisk turbulens. Hans rå og poetiske guitarspil er som at lægge øre og øje til en vestafrikansk Jimi Hendrix svøbt i ørkenklæder. Guitaristen med rockstjernepotentialet tilhører nomadefolket tuaregerne, hvis hypnotiske musik også tidligere har begunstiget Roskilde Festival i form af besøg fra blandt andre Tinariwen og Terakaft. 

HOBA HOBA SPIRIT (MA) har været del af en mindre marokkansk musikrevolution. Siden bandet først tændte forstærkerne i slutningen af 90’erne, har de kombineret rock og ældre marokkansk musikkultur, så de næsten er blevet et nationalklenodie. Det frygtløse musikerkollektiv blander spor af The Clash, Bob Marley og nordafrikanske gnawa-rytmer i en melodiøs, tilgængelig og punkagtig musik. 

KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS (BG) tager os en tur med til storbyen Sofia anno lige nu. Kottarashky slog bredt igennem med den laptopbaserede Opa Hey!, men har med sine musikanter i The Rain Dogs udvidet med fuldt liveband. Det velspillende orkester serverer en chillet, kosmopolitisk blanding af østeuropæisk folkemusik, dub, funk og soul. 

MERIDIAN BROTHERS (CO) spiller avantgardepop fra en anden dimension, udgangspunktet er hjemlandets latin og tropiske rytmer. I et boblende heksebryg af solskin og galskab tager bandleder og lurifaks Eblis Álvarez os med ind i sin vision af Latinamerika. De løjerlige lyde består især af loungeagtige orgler, søsyge rytmer og struttende messingblæsere.

SE BANDLISTEN

Bombino leverer hypnotisk ørkenmusik
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...