D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
mandag 08.07.13

Tak for i år!

Roskilde Festival er atter stedet, hvor stjernerne på scenerne bliver overvældet af et fantastisk og engageret publikum.

Roskilde Festival 2013 kan huskes som året, hvor publikum i fællesskab overtog et område af festivalen som medskabere af Dream City. Over 1000 indbyggere i Dream City har delt, skabt og hjulpet hinanden med at forbedre og forandre deres festival-hverdag. Nogle gæster flyttede ind på pladsen allerede i marts, og sammen har de bygget posthus, værksteder, kunst, installationer og soldrevne lydsystemer.

195 koncerter er blevet afviklet på otte dage og otte scener, og vi har fået bekræftet, at Roskilde Festivals publikum er helt exceptionelt.

Rihanna var overvældet over responsen efter showet på Orange Scene – og Kendrick Lamar var klar i mælet: ”This is the best crowd in my career,” lød de begejstrede ord fra rapperen på scenen. 75 % af årets bookinger bestod af Roskilde-debutanter, og navne Sohn, Baby In Vain, Mø og Asgeir Trausti har fået boostet deres i forvejen fremskydende karriere.

Også legenderne bekræftede deres særstatus: Kris Kristofferson fik det umulige til at fungere, da han ene mand – med guitar og mundharpe – velvilligt blev modtaget og syntes, at det var fantastisk at spille på samme scene som Metallica, der gik helt i den anden grøft med en magtdemonstration af et rockshow: ”Do you want heavy? ’tallica gives you heavy baby,” som forsanger James Hetfield proklamerede. Og leverede.

Apollo – scenen for den elektroniske musik – har fået sin rette landingsplads med et design og en placering, der kan honorere både internationalt anerkendte electronica-idoler såvel som de eksperimenterende indslag. Både Baauer og Disclosure blev booket tidligt i festivalsæsonen, og i mellemtiden voksede de til megastjerner på den elektroniske himmel. Sammen med resten af line-uppet på Apollo udstak de retningen for kommende års elektroniske oplevelser.

Tak til publikum – og ikke mindst: tak til de 32.000 frivillige ildsjæle for deres fantastiske indsats på årets festival.

Foto: Steffen Jørgensen
 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...