D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
søndag 16.06.13

Ungdomsmødet på Christiansø modtager støtte

Roskilde Festival 2013 sætter med CHANGE fokus på medborgerskab. Derfor støttede festivalen et helt nyt initiativ, hvor unge kunne være med til at skabe løsninger på problemer, der vedrører dem selv. Tiltaget hedder Ungdomsmødet på Christiansø og foregik sideløbende med Folkemødet på Bornholm.

Af: Dan Wichmand Frederiksen

Lørdag den 15. juni 2013 drog op mod 200 unge til Christiansø for at holde deres eget ungdomsfolkemøde. Her ville ungdommen i løbet af en dag med workshops udvikle en række anbefalinger og bud på, hvordan politikerne, de unge selv og arbejdsmarkedet kan løse problemerne i forbindelse med ungdomsledighed. Efter Ungdomsmødet blev de fire anbefalinger overrakt til Folkemødets initiativtager Bertel Haarder.    

Om Ungdomsmødet
Ungdomsmødet blev arrangeret af Ungdommens Tænketank YouGlobe. Det var første år, dette alternative folkemøde for unge fandt sted. Ungdomsmødet fik samlet unge fra vidt forskellige politiske og sociale udgangspunkter til en seks timer lang politisk happening.  

14 procent af ungdommen står uden arbejde
”Ungdomsmødet finder sted på Christiansø, fordi øen med sin fjerne beliggenhed og ro giver ungdommen mulighed for at fordybe sig, uden at de voksne blander sig. Vi ønsker at skabe en platform ud over det sædvanlige, hvor ungdommen kan mødes på tværs af politiske overbevisninger og andre forudindtagne holdninger for at arbejde med et konkret problem, der vedrører os alle. Vores mål er, at Ungdomsmødet skaber noget røre, og at vi nu og i fremtiden får ungdommen med tilbage i debatten, hvor vi synes, den hører hjemme” udtaler Olav Hesseldahl, talsmand for YouGlobe og arrangør af Ungdomsmødet på Christiansø.  

Ungdommen med i debatten
Hvert år har Roskilde Festival et fokus, og i 2013 er det medborgerskab. Under titlen CHANGE opfordrer Roskilde Festival publikum til at skabe forandring via deltagelse. Derudover støtter Foreningen Roskilde Festival flere organisationer, der har medborgerskab som tema. Nogle af dem kan du møde i Dream City Makerspace under Roskilde Festival. Læs mere her: www.roskilde-festival.dk/dk/om_roskilde/change/change_donationer/

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget på for at kunne kommentere
LOG PÅ HER
Vi mangler oplysninger på din brugerprofil og vil derfor bede dig opdatere din profil ved at benytte følgende link:
Redigér profil
400tegn tilbage
Vi benytter reCAPTCHA
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...