D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Hvad går pengene til?

Med Danmarks Indsamling 2013 sætter Danmarks største humanitære organisationer ind med 12 konkrete projekter i 11 afrikanske lande. 12 projekter som vil betyde alverden, dér hvor behovet er størst.

Danmarks Indsamling støtter projekter, der fokuserer på at nå disse fem ud af FN’s otte 2015-mål for det Afrikanske kontinent:

  • Halvere fattigdom og sult i verden
  • Opnå grundskoleuddannelse til alle
  • Øge ligestillingen mellem kvinder og mænd
  • Mindske børnedødeligheden med to tredjedele
  • Bekæmpe HIV/AIDS, malaria og andre sygdomme

TEMA: DET NYTTER AT HJÆLPE
I seks år har danskerne gennem Danmarks Indsamling bidraget til at give børn og voksne i Afrika et mere værdigt liv. AIDS-ramte har fået medicin, forældreløse og udsatte har fået et hjem, spædbørn er blevet vaccineret, børn har fået nye skoler, unge har fået en uddannelse og flygtninge er hjulpet til en mere tryg tilværelse. Den syvende Danmarks Indsamling har ikke bare som mål at hjælpe endnu flere, men også at vise resultaterne af den store forskel, danskernes hjælp har gjort. Derfor er temaet for årets Danmarks Indsamling: Det nytter.

Selvom der er fremgang at spore, lever alt for mange mennesker stadig under forhold, vi danskere svært kan forestille os: I Sydsudan har 40 pct. af befolkningen ikke adgang til rent drikkevand. I Uganda betyder både tørke og oversvømmelser, at forældre ikke kan brødføde deres børn. I Rwanda er det kun hvert tredje barn, som får mere end seks års skolegang, mens skolebørn i Mozambique både mangler lærere og bøger. I Kenyas slumområder får hver tredje ikke engang ét måltid om dagen. I DR Congo udsættes mange kvinder for overgreb eller voldtægt. Dét vil Danmarks Indsamling sætte ind over for.

Derfor samler vi ind til 12 konkrete projekter, som du kan læse mere om her 

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...