D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
Foto: Nicolai Winther

CHANGE Donationer

Roskilde Festival og velgørenhed.

Bag Roskilde Festival står en forening, som siden dens begyndelse i 1972 har doneret mere end 189.000.000 kr. til projekter, der er til gavn for børn og unge samt humanitært og kulturelt arbejde.

Vi har tradition for at skabe sammenhæng mellem vores donationer og årets holdningskampagne. Eksempelvis gav Foreningen Roskilde Festival sidste år mere end 4 mio. kr. til asylprojekter i Norden, da årets Standpunkt-kampagne fokuserede på asylansøgere.

I år sætter vi under titlen CHANGE fokus på medborgerskab og vil sammen med vores deltagere iværksætte forandring via handling. Derfor støtter vi også projekter og foreninger, der arbejder med samme mål. Her kan du se eksempler på vores CHANGE-donationer.

MakerSpace og medborgerskab
Vi støtter en håndfuld unge organisationer, der arbejder med medborgerskab og åben innovation. På hver deres måde opfordrer de den enkelte til at tage del i skabelsen af et mere bæredygtigt og socialt ansvarligt samfund. Fra kreative laboratorier til events, hvor borgerne inviteres til at tage sagen i egen hånd, når det kommer til byens udvikling. Det drejer sig blandt andet om organisationerne 100påendag, FabLab, Labitat og INSP!.

Du kan møde dem alle i Dream City, hvor de er med i MakerSpace. Grundlæggende bygger et makerspace på ideen om at demokratisere og dele viden og teknologi og dermed gøre den anvendelig for en større gruppe mennesker. Kom forbi, og vær med til at skabe en bedre festivalby.

Donationer til samarbejdspartnere i Makerspace går til organisationernes generelle arbejde med at involvere unge i en bæredygtig og socialt ansvarlig udvikling af samfundet med udgangspunkt i open source-metoder.

Solcelleworkshops for publikum
Foreningen Vedvarende Energi arbejder på en omstilling til vedvarende energi i Danmark inden 2030. Sammen med dem har vi op til festivalen udbudt solcelleworkshops til interesserede deltagere fra Dream City, så de kunne få redskaber til at udvikle og bruge vedvarende energi i dagligdagen – i deres camps på Roskilde Festival og derhjemme. Vedvarende Energi vil også deltage i Dream City MakerSpace. 

Inddragelse af unge i afrikansk politik
African Youth Panel er et pan-afrikansk ungdomspanel, der arbejder på tværs af det afrikanske kontinent for at give den afrikanske ungdom en stemme i både afrikanske og internationale demokratiske processer. African Youth Panel har medlemmer fra alle afrikanske lande og deltager i alt fra klima- og fattigdomstopmøder til nationale politiske events. Målet er at få en mere gennemsigtig politisk proces med inddragelse af unge borgere, hvilket ikke er en selvfølge i mange afrikanske lande. 

Otte unge medlemmer af African Youth Panels styregruppe besøger festivalen i år.

Ungdommens Folkemøde
Sideløbende med det politiske Folkemøde på Bornholm drager op mod 200 unge til Christiansø for at holde deres eget ungdomsfolkemøde. I løbet af en dag med workshops vil de udvikle en række anbefalinger og bud på, hvordan politikerne, de unge selv og arbejdsmarkedet kan løse problemerne i forbindelse med ungdomsledighed. Det er første år dette alternative folkemøde for unge finder sted, og målet er at blive en fast del af Folkemødet, der tager unge seriøst og inddrager dem i løsningerne af de store samfundsudfordringer, som ungdommen skal leve med.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...