D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
Foto: Maria Skjerbæk

100 timers frivillighed

Det handler om ære og kvalitet, fortæller Rune Høj Nielsen, der bor i Roskilde by. Han er næstkommanderende i Roskilde Festivals Handels IT og Interne Kabling-sektion og ligger mere end 100 timers frivilligt arbejde i festivalen.

Som næstkommanderende er Rune med til at lede de frivillige, der sørger for, at festivalens interne netværk, såsom dankortsystemer og interne kontornetværker, fungerer under hele festivalen. Han deltager også i planlægning af vagtskemaer og rekruttering i tiden op til festivalen.

Mens mange foreningsfrivillige udveksler et armbånd for 4 gange 8 timers vagter, er timetallet i IT-sektionen ofte væsentligt højere. ”De fleste i sektionen er 100 timers frivillige,” fortæller Rune.” Dem, der vælger at arbejde frivilligt 100 timer, må formodes at lægge en vis kvalitet i deres arbejde. De ligger et stykke ære i det.”

Netop fordi det er selve tjansen og ikke betalingen, der er den væsentligste motivation for de frivillige, har Rune høje forventninger til resultatet af de frivilliges arbejde. Det er nødvendigt, at opgaverne bliver udført ordentligt, så alting spiller, når festivalpladsen åbner dørene for publikum torsdag eftermiddag.

Den sociale faktor
Men når arbejdet er overstået, er det sociale også en motivationsfaktor. Der er hygge og kolde øl på bordet om aftenen, når dagens 10 - 12 timers arbejde er overstået. Rune arbejdet til dagligt i en musikforretning og startede oprindeligt med at komme på festivalen som almindelig betalende gæst. Det fortsatte han med i 13 år, før han for seks år siden startede som frivillig kabeltrækker.

Det er også en væsentlig drivkraft for hans egen vilje til at nørkle dagen lang med ledninger og IT-systemer. ”Det er spændende at være med til at bygge noget op, som jeg selv har deltaget i som gæst. Og 100 timers frivilligheden og jobbet som næstkommanderende giver mere indflydelse og ansvar, og det kan jeg godt lide at have.”

Skrevet af Sofie M. Hansen

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...