D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
Mads Winskov til højre. Foto: Maria Skjerbæk

Frivillig på hjemmebane

Mads Winskov og holdkammeraterne fra KFUMʼs Boldklub tager kampen op mod tomme maver og tørre ganer, når de endnu engang tager opstilling bag skranken i Shop Non Stop i Bycenter Øst på Roskilde Festival.

”Det er et lortemusikprogram. Og det må du gerne skrive", understreger 18-årige Mads og fortæller, at det i hvert fald ikke er for at lytte til plakatens topnavne, at han er kommet. Han kunne heller aldrig finde på at betale for entreen. Og så synes han i øvrigt, at der er temmelig meget skrald på campingområdet. Alligevel er det femte år, at den unge tømrer fra Roskilde tager turen mod Dyrskuepladsen og en uge i selskab med festglade fulderikker og musikelskende campister. ”Jeg er her for at være sammen med fodboldklubben. Kun derfor,” lyder forklaringen.

520 frivillige
KFUM har i år mere end 520 frivillige i foreningens syv boder på festivalen. Heraf har 2/3 dele direkte eller indirekte tilknytning til klubben. De fleste i boden kender da også hinanden. Holdkammerater, forældre til holdkammerater eller dedikerede fans hjælpes ad med at sende chips, sodavand og andre festivalsfornødenheder ud til publikum. Festivalen er en vigtig del af både klubbens økonomiske og sociale grundlag.

Arbejdsopgaverne spiller en mindre rolle
Det er første gang, at Mads langer varer over disken i den KFUM-drevne bod, som man skal være fyldt 18 for at sælge fra. De fire forrige år har han måtte nøjes med at hjælpe sin far, som er træner i KFUMʼs Boldklub i Roskilde, med at fylde varer op på hylderne. Selve arbejdsopgaverne spiller en mindre rolle for Mads. På trods af sin tømreruddannelse er Mads godt tilfreds med, at det ikke er ham, der svinger hammer og sav, når boden skal bygges op. ”Jeg har ikke lyst til at lave tømrerarbejde, når jeg er på festival. Jeg er her jo for bare for sjov. Det er hyggeligt at stå og sælge ting.”

Skrevet af Sofie M. Hansen

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...