Foto: Maria Skjerbæk

"Jeg kan slet ikke nøjes med 24-timersvagten"

Roskilde Festival har været en fast del af Thomas Nielsens opvækst i Roskilde by. I år er han gruppeleder for afdelingen ʼFoodʼ, hvor han løser opgaver omkring madhandel og hjælper lokale foreninger med at få foden indenfor på Roskilde Festival.

Kan festival og arbejde virkelig opfattes som uadskilleligt? For Thomas, der vokset op og bor i Roskilde, er svaret ja. Lige siden han som 7-årig opdagede festivalen, der på et enkelt år var sprunget ud som en verdensbegivenhed i familiens baghave, har Thomas været et skridt længere bag facaden end den vanlige festivalgænger.

Tilbage i ʼ72, da Thomas fik lov at følges med sin bror de 500 meter ned ad vejen til Roskilde Festival. De to brødre samlede flasker, som de pantede i den lokale brugs, for at sikre sommerens lommepenge. Men i 1983 blev de tomme flasker skiftet ud med fyldte, og det lønnede arbejde med frivilligt, da han fik job i festivalens Øladministration. Det blev vejen til en plads i festivalens Handelssektion, som han var medlem af op gennem 80ʼerne og 90ʼerne.

”Jeg har aldrig købt billet, for musikken har ikke sagt mig det vilde. Jeg startede med at arbejde 16 timers frivilligt under festivalen, fordi jeg gerne ville se, hvordan sådan en festival fungerer. Så blev jeg et par timer ekstra, og pludselig blev det til lidt mere. Jeg havde en masse idéer. Jeg var sådan en, der altid rakte hånden op til generalforsamlingen,” fortæller han.

Så muligheder for foreninger
I ʼ94 vinkede Thomas farvel til Handelssektionen, men kun for at blive foreningsfrivillig fra Roskilde Skiklub. Med en kombineret lidenskab for off-pist skiture og festivalmad blev han en af drivkræfterne bag Skiburgeren, Roskilde Skiklubs famøse burgerbod.

Arbejdet i Skiburgeren har givet ham en unik indsigt i, hvilken enorm betydning festivalen har for foreningerne, der ofte får finansieret store dele af resten af årets omkostninger ved salg på festivalen. Det er da også blevet Thomasʼ kæphest at få flere foreninger ind på festivalen, og han er i dag - udover at være frivillig gruppeleder for ”Food” - fuldtidsansat i Projekt Foreningshjælp, der har til opgave at hjælpe foreninger med at få en fod indenfor på festivalen.”Min motivation har selvfølgelig været at hjælpe foreningen, men også for at sørge for godt salg og at medarbejderne har det fint. Jeg vil gerne være med til at promovere festivalen. Drivkraften er at lave noget, der lykkes.”

Skrevet af Sofie M. Hansen

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...