D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
Foto: Julie Helquis

Frivillig på Roskilde Festival - FAQ

Vi har besvaret nogle af de mest hyppige spørgsmål om det at være frivillig på Roskilde Festival.

Hvor mange frivillige er der på Roskilde Festival?
Roskilde Festival har hvert år mere end 32.000 frivillige, der sørger for at få det hele til at fungere. De fleste frivillige er tilknyttet foreninger og handlende som selv rekrutterer, mens den sidste del er frivillige direkte for Roskilde Festival.

Hvorfor være frivillig på Roskilde Festival?
Du får chancen for at blive en del af det fællesskab og netværk, som binder festivalens frivillige sammen og en unik chance for at opleve festivalen indefra.
Ud over dette får du selvfølgelig et armbånd til hele festivalen. Vi sørger selvfølgelig også for at du får mad og drikke svarende til dine arbejdsvagter.

Hvor meget tid kræver det at være frivillig?
Vi har fire basisniveauer for den frivillige indsats; Kort indsats, standard-indsats, speciel indsats og ildsjæl. Læs mere om de fire basisniveauer her >>

Er der en aldersgrænse for hvornår jeg kan blive frivillig?
Roskilde Festival bruger som udgangspunkt ikke unge under 18 år.

Skal jeg arbejde, når der er musik?
Du kan ikke være sikker på at få et job, hvor du ikke skal arbejde, når musikken spiller. Du skal derfor forberede dig på at du eventuelt skal arbejde, når dit yndlingsband spiller.

Er der mulighed for at arbejde sammen med nogen jeg kender?
Vi vil selvfølgelig tilstræbe at opfylde folks ønsker om at arbejde sammen med venner, bekendte og familie. Det er dog ikke altid muligt at få et job sammen med en du kender. Og selvom I får et job sammen, kan vi ikke garantere, at I kan komme til at arbejde på samme tid hver gang.

Er der særlige overnatningsområder for frivillige?
Som frivillig har du mulighed for at sove på enten publikumscamping eller på restricted camping. Restricted camping er kun for festivalens frivillige og åbner ca. en uge inden festivalen, så kommer du til at arbejde i dagene op til festivalen, er der her mulighed for at overnatte. Områderne har alle adgang til toilet- og badefaciliteter, på enkelte er der også mulighed for køb af mad og drikke. Områderne er placeret tæt på festivalpladsen, så du er i nærheden af dit arbejde.

Hvordan bliver jeg frivillig?
Vi modtager hvert år mange ansøgninger. For at håndtere disse ansøgninger bedst muligt, har vi oprettet en venteliste, som du kan skrive dig på, hvis du gerne vil kontaktes i tilfælde af at vi mangler frivillige. Listen er åben i en begrænset periode i foråret.

Når ansøgningsperioden ender, matcher vi ansøgningerne med eventuelle ledige jobs.

Skulle der ikke være noget ledigt job hos Roskilde Festival, vil vi gøre dig opmærksom på, at størstedelen af de frivillige på Roskilde Festival arbejder for lokale idrætsforeninger, som udfører serviceopgaver for Roskilde Festival. Vi tillader os derfor at sende din ansøgning videre til disse foreninger. Du er også velkommen til selv at undersøge hvilke lokale foreninger, der udfører arbejde for Roskilde Festival og søge direkte hos dem.

Du kan også holde øje med hjemmesiden, hvor vi løbende slår specifikke frivilligfunktioner op.

Hvilke slags opgaver er der?
Der er mange forskellige typer opgaver, og det er ikke muligt at opliste dem alle her. Men typiske opgaver kan være kontorvagt, runner, el-arbejder, scenevagt, renovatør, vagt og handelskontrollør. Du kan søge om specifikke tjanser når du skriver dig på ventelisten, men vi kan ikke garantere, at du får netop det, du søger. Vi tilstræber at matche folks ønsker og kvalifikationer med ledige opgaver.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ønsker at være frivillig for Roskilde Festival hele året?
Hvis du ønsker at blive helårsfrivillig på Roskilde Festival skal du sende en ansøgning til job@(delete this text from the mail address)roskilde-festival.dk. Vedlæg gerne dit CV.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...