D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
Thom Yorke fra Radiohead i 1997 - foto: Thomas Søndergård/Rockphoto

Roskilde Festival gennem årene

Hvad har du oplevet? Og hvad du gået glip af? Her kan du bladre gennem mange års Roskilde Festival-historie - helt fra 1971 og frem til sidste år.

"Historien er blot en liste af overraskelser. Den kan kun forberede os på at blive overrasket endnu engang."

Ordene stammer fra forfatteren Kurt Vonnegut. Selvom citatet næppe er møntet på en kultur- og musikfestival, giver det helt god mening i Roskilde Festival-sammenhæng.

Denne underside er nemlig dedikeret til festivalhistorien på Roskilde. Her kan du se Roskilde Festival gennem årene.

Når Bob Marley har gæstet Roskilde Festival i 1978, Talking Heads i 1979, U2 i 1982, Metallica i 1986 og Radiohead i 1997 (for at nævne få blandt utallige artister), har Roskilde om og om igen slået sin position fast som festivalen, hvor du oplever nye spirende navne, nuværende verdensstjerner og tidløse legender. Roskilde Festival har overrasket sit publikum gennem historien, og du kan kun forberede dig på at blive overrasket igen og igen.

Når du ovenfor klikker på et år, kan du se billeder og læse kort om festivalen. Du kan også se oversigt og spilleplan over de artister, som har optrådt, ligesom du kan se plakater for alle år. Og under de år, hvor en sådan fandtes, kan du downloade festivalaviser og se i tekst og billeder, hvordan festivalen løb af stablen.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...