D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2014 - 29. juni til 6. juli
Foto: Anders Guld

Årets Festival

I område H ved Lagunen (den tidligere affaldssø), vil Green City slå dørene op for en grøn legeplads for publikum. Lagunen vil være renset af DTU studerende og du vil nok bemærke at den ikke længere bruges til skrald.

Green City hiver dig op af campingstolen og ind i det grønne univers hvor du får noget at tænke over og en oplevelse med derfra.

Her kan du boltre dig i grønne aktiviteter og installationer, bla. vil du kunne finde urban gardens, syværksted, komposttoiletter, skraldelounge og cirkus naturligvis.

I syværkstedet vil du kunne forvandle gamle klude til unikke Roskilde fashion items. Kolding Designskoles studerende kommer med deres viden og gode hænder og hjælper kreative publikummer til at få noget godt ud af at gammelt telt.

Det er i Green City du skal være hvis du vil deltage i en kreativ konkurrence hvor skrald skal blive til kunst. Din lejr kan stille op i konkurrencen ved Culture Future og battle om at få lavet den fedeste kreation, vi er spændte på hvad I duer til.

Komposttoiletter er umiddelbart ikke noget man kender til, men i Green City får du muligheden for at stifte bekendtskab med de revolutionerende toiletter. Roskilde Festival tester komposttoiletter der har nogle åbenlyse fordele; de skal ikke tømmes men kan bruges til gødning bagefter og de lugter heller ikke. Kom og deltag i testningen.

Green Spots

Der kommer til at ligge tre Green Spots på festival området, som hver repræsenterer en miljømæssig udfordring når vi laver Roskilde Festival. De tre Green Spots har temaerne affald, madspild og transport.

Disse tre emner vil danne ramme for tre tematiserede Green Spots, som vil blive placeret i henholdsvis trade Zone (mad), i C ved trinbrættet (transport) og i h ved Lagunen (affald).

Derfor bliver Green Spots-områderne også kun at finde i tre områder, fordelt således.

Området ved trinbrættet i Game City: Trinbrættets Green Spot skal have fokus på transport. Gengangere fra sidste år kommer til være Indgangsportalen fra DTU, og energicyklerne. I år vil du kunne finde den fede Green Sprint (goldsprint) hvor der skal ræses og udfordres.

Ved Lagunen i Green City: Her er fokus på affald. Der er aktivitet med syværksted med genbrug af gamle telte og vi får et stort solcelletræ som kan oplade mobiltelefoner.

Området ved Trade Zone: Her er der fokus på mad og bæredygtighed. Her kommer et Windowfarmingsystem op sammen med en hjemmekompost. I forbindelse med windowfarming kommer også et akvaponisk system – et økosystem, hvor fisk og planter giver næring til hinanden. Sammen med Verdens Skove bygger vi også et interaktivt supermarked, som sætter fokus på CO2 og bæredygtighed.

Sustainable Zone / Odeon

Odeon og Sustainable Zone vil i 2012 spæne videre som frontløber-område for udvikling og afprøvning af bæredygtige festivalløsninger. I odeon blander vi teknologisk snilde med pragmatiske udfordringer, så almindelige problemer bliver til fantastiske løsninger. Vores tætte samarbejde med DtU intensiveres, og vi opruster det interne tværsektionelle samarbejde ved at inviterere nye samarbejdspartnere til direkte at have ’standplads’ i Sustainable Zone.

Her kommer rammerne foran scenen til at have et samlet visuelt udtryk, hvor den grønne farve er central. Her kan du finde forskellige siddeinstallationer, energicykler til opladning af mobil telefon og Sustainable Lab med DTU.

Det er i dette område, vi eksperimenterer med nye grønne ideer og tiltag inden for lys, lyd, reduceret energiforbrug, bæredygtig mad og andre bæredygtige produkter.

I år kommer en ny spiller med på forområdet. Sustainable Laboratory, som sidste år blev oprettet på Odeons bagscene som base for samarbejdet mellem DtU studerende og RF frivillige, bliver i år udvidet og vil nu være at finde i Sustainable Zones nordlige handelsfacade som en åben udviklingsplatform.

Your Clean Camping

I år er der et særligt fokus på campingområdets skraldeproblem og Roskilde Festival afprøver en intensiveret indsats i campingområdeområderne. Her vil festivalens frivillige involvere publikum ved at komme ind i lejrene, forsyne dem med affaldssække og øge fokus på skraldet der ligger ved deres fødder. I samme indsats vil der køre mange flere skraldebiler end tidligere på festivalen. Bilernes mandskab vil indsamle fyldte affaldssække, batterier, metal og el-skrot. Så når skraldebilerne kommer fræsende er det med at få skraldet ud af lejrene og op i bilerne.

Clean Out Loud til Roskilde: Fest med attitude!

Tænk hvis du og din camp på forhånd kunne reservere en attraktiv plads, garantere for fest og samtidig bevise at det er muligt at fest og samtidig holde rent på årets Roskilde Festival? Sign dig og din camp op nu med jeres gode ide, til et projekt der sætter fokus på den enorme mængde skrald festivalen efterlader, og få din camp med i Clean Out Loud-fællesskabet, hvor vi sammen forsøger at efterlade pladsen ligeså clean som da vi kom!

Clean Out Loud samlede sidste år 1500 mennesker som sammen skabte god stemning og fest om at holde rent. I år bliver det endnu vildere, da vi får råderet over 15.000 pladser, som allerede er godt i gang med at blive fyldt op.

Clean Out Loud-projektet vil være en del af Dream City i område P. Området kommer til at rumme et væld af forskellige gymnasier, højskoler og efterskoler fra hele landet. Når I har fået godkendt jeres ide til Clean Out Loud fællesskabet, er I garanteret sjove aktiviteter og en reserveret plads i område P. Både store og små camps kan få lov til at være en del af festen. Det eneste I skal gøre, er at møde engagerede op, fulde af lyst til at prøve at være på festival på en ny måde – og bidrage med en aktivitet som i står for, der vil gøre Clean Out Loud-området til det fedeste sted på Roskilde.

Bag Clean Out Loud er elever fra Vallekilde Højskole, som går på en event- og designlinje. Vi har et tæt samarbejde med Roskilde Festival og Roskilde Festival Højskole – derfor er der store muligheder for at gøre en forskel for fremtidens festivaller.

Vi glæder os til at se jeres cool ide og feste med jer til sommer!

Skod – lommeaskebæger

Hvor skadeligt er et skod? Det tager 1-5 år for et skod at nedbrydes naturligt.

Igen i år vil der være uddeling af en masse lommeaskebæger på campingområdet. Igennem en festlig og uformel approach ønsker vi at få publikum til at bruge askebægerne, så der kommer færre skodder i græsset. Når du køber cigaretter på Roskilde Festival kan du spørge om et lommeaskebæger.

 

 

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...