D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Green Footsteps 2009

Roskilde Festival og Folkekirkens Nødhjælp satte i 2009 fokus på at hjælpe de mange ofre for effekterne af klimaforandringerne i Bangladesh og Indien.

På festivalen kunne publikum donere pant til vores indsamlere. Overskuddet fra pantindsamlingen gik til at hjælpe de fattigste indbyggere i Bangladesh.

Det er verdens fattigste områder, der betaler den største pris for ændringerne i klimaet. Og dette på trods af at det i høj grad er den vestlige verdens levevis, der er medvirkende til at skabe CO2-forårsagede klimaforandringer.

Flere tørker og oversvømmelser betyder, at stadigt større dele af Jorden bliver sværere at bebo. Hen ved 25 millioner mennesker er i dag hjemløse, bl.a. som følge af oversvømmelser og tørke. Det forventes, at der inden 2050 vil være cirka 150 millioner ”klimaflygtninge” – først og fremmest fra verdens fattigste lande.

Bangladesh er blandt de hårdest ramte lande i den 3. verden. Landet har en af de mest sårbare nationale økonomier karakteriseret af høj befolkningstæthed, knappe ressourcer og en høj forekomst af naturkatastrofer. Kombineret med klimaændringer har dette katastrofale konsekvenser for langsigtet opsparing, madforsyning og adgang til drikkevand og sanitet, personlig sikkerhed, investeringer og vækst i Bangladesh.

Beregninger viser, at den frugtbare sydlige del af Bangladesh – med over 40 millioner indbyggere – som følge af en generel stigning i vandstanden i havene risikerer at blive permanent oversvømmet inden for de næste 30 år. Bangladeshs nationale udviklingsstrategi forudser, at op mod 13 % af landoverfladen kommer til at ligge under vand inden 2080.

Det står klart, at et meget stort antal mennesker i Bangladesh vil rammes af forskellige problemer forbundet med klimaændringerne i de næste årtier. Derfor er der brug for en massiv national og international indsats for at afhjælpe katastrofale følger af klimaforandringerne.

LÆS MERE OM GREEN FOOTSTEPS-KAMPAGNEN

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...