D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Hello peace

Med hjælp fra Roskilde Festival har flere og flere israelere og palæstinensere indgået en dialog om fælles forståelse og kampen for fred ved hjælp af organisationen Parents' Circle.

I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp valgte Roskilde Festival 2003 at støtte den palæstinensisk-israelske organisation Parents’ Circle og deres projekt Hello, Peace! Parents' Circle består af efterladte pårørende på begge sider af konflikten i Palæstina, der har det fælles mål at standse konflikten og drabene gennem dialog mellem israelere og palæstinesere.

Hello, Peace-projektet blev markeret af Europas største lyssøjle på Roskilde Festival. Den havde en diameter på otte meter og lyste otte km op i himlen. En ung palæstinensisk og en ung israelsk mand havde taget turen til Roskilde og holdt hver en kort tale efter koncerten med Metallica på Orange Scene.

Projektet Hello, Peace! har oprettet en speciel telefonforbindelse mellem de to sider i konflikten. Normalt er det ikke muligt at ringe fra Israel til Gaza og Vestbredden. Men med Hello, Peace! kan alle gratis komme til at tale med en person, der normalt betragtes som fjenden. Formålet er at gøre opmærksom på, at begge sider lider under krigen, og ved at tale sammen opstår der et fælles ønske om fred. Siden projektet startede i oktober 2002 er der blevet foretaget mere end 275.000 opkald og blevet snakket i omkring 850.000 minutter.

Læs om Parents' Circles projekter

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...