D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Parents' Circles projekter

På en konference i København i november 2003 modtog Parents’ Circle godt 450.000 kroner fra en del af festivalens overskud og publikums pantdonationer fra Roskilde Festival 2003. Konferencen dannede rammen for en debat om situationen i Mellemøsten med udgangspunkt i en ny dokumentarfilm af Stig Dalager, der handler om Parents’ Circle. Deltagerne var repræsentanter fra organisationen Parents Circle og flere fremtrædende danske politikere, heriblandt formanden for Socialdemokratiet Mogens Lykketoft og tidligere overrabbiner, Bent Melchior.

En af projektets største aktiviteter er at holde møder på skoler i Israel – og for nylig er det også lykkedes at komme i gang i Palæstina. Medlemmer af Parents’ Circle tager ud og fortæller deres historier om, hvordan krigen har påvirket dem og deres familie. Medlemmerne bliver ofte konfronteret med en fjendtlig indstilling fra teenagerne, der er blevet opdraget til at hade og mistro folk fra den anden side. Organsationen prøver gennem møderne at overbevise de unge om, at hvis israelske og palæstinensiske medlemmer fra Parents Circle kan forenes, så kan mange mennesker på begge sider også. Siden september har der været holdt 250 møder. Især i november var efterspørgslen stor på grund af årsdagen for mordet på den israelske premierminister, Yitzhak Rabin.

I april afholder organisationen en koncert i New York med amerikanske, arabiske, israelske og palæstinensiske kunstnere. Koncerten er endnu et middel i kampen om at få opmærksomhed omkring konflikten og samle støtte til at opnå organsationens mål. Håbet er, at der opstår et pres på den amerikanske regering til at påvirke lederne i Israel og Palæstina i retningen af nye fredsforhandlinger.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...