D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Act Against Slavery

HUMANTOHUMAN er idéen bag Roskilde Festivals humanitære fokus. Festivalens publikum hjælper mennesker i nød andre steder i verden: fra ét menneske til et andet – human to human.

Hvert år vælger vi et overordnet tema, og inden for rammerne af dette får publikum mulighed for at tage stilling til et humanitært problem. Samtidig kan de donere deres pant til et projekt relateret til det humanitære fokus.

I 2006 satte vi fokus på moderne slaveri under sloganet ”Act against Slavery”. Millioner af mennesker i hele verden er på grund af fattigdom tvunget til at leve i slaveri.

Cambodja er et af verdens fattigste lande, og en stor del af landets børn og unge har ikke mulighed for at få en uddannelse. Derfor er der stor fare for, at de ender som slaver. De udnyttes blandt andet til at sortere skrald på lossepladser eller bliver prostituerede, tiggere eller gældsslaver – de har intet alternativ, hvis de vil overleve.

Vores humanitære fokus støttede en række projekter i Cambodja, der giver børn mulighed for at uddanne sig. Mindre børn får gennem projekterne tilbudt undervisning, hvor de lærer at læse og skrive, mens unge kan lære et håndværk. De kan f.eks. blive syerske, kok, mekaniker eller elektriker.

I forbindelse med årets fokus arrangerede vi en humanitær pantindsamling, hvor publikum kunne donere deres flaske-, dåse- og glaspant til de ca. 600 frivillige pantindsamlere på festivalområdet. Ved at donere pant var publikum med til at støtte forebyggelsen af moderne slaveri. Alt overskud fra indsamlingen gik til uddannelsesprojekter i Cambodja. Indsamlingen overgik alle forventninger, og vi indsamlede over 950.000 kr.

Hvert år samarbejder vi med en humanitær organisation om det humanitære fokus. Derved sikrer vi, at de indsamlede midler kommer ud til relevante projekter og bruges hensigtsmæssigt. I 2006 var Folkekirkens Nødhjælp valgt som samarbejdspartner.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...