D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

hummel og Roskilde Festival skaber frirum for kvinder i asyl

Denne sommer påbegynder hummel og Roskilde Festival et længerevarende innovativt og værdiskabende samarbejde under mottoet ”Change the World through Sport and Music”. Sammen vil man udforske sportens og musikkens potentiale for at skabe positiv forandring for mennesker i en svær situation. Samarbejdet er allerede skudt i gang med projekter på en række af landets asylcentre, hvor kvinder forenes i forskellige kreative frirum inden for musik og sport.

Med foreningen Sensational Football v. Majken Gilmartin som den aktivitetsdrivende kraft, rykker hummel og Roskilde Festival med opbakning fra Røde Kors det næste år ind på landets asylcentre med sportsudstyr og musikinstrumenter.

Sammen med lokale, passionerede frivillige har de det ene formål at give så mange unge kvinder som muligt en masse fælles, sjove oplevelser via sport  og musik samt at etablere et indholdsrigt frirum i en udfordrende hverdag. Dermed sigter alle mod at bidrage til at skabe stærke og varige relationer samt ændre og forbedre hverdagens vilkår for en stor gruppe kvinder via positive og kompetencegivende oplevelser.

”Allerede nu kan vi se, at projektet skaber værdi i kvindernes hverdag ude på centrene. Det de har brug for, er have noget at tage sig til i fællesskab, og her giver sporten dem en unik mulighed for netop det. Projektet handler ikke kun om at blive teknisk god til at spille fodbold, men lige så meget om at skrive slagsange, danne venskaber og bare have det sjovt sammen” siger Majken Gilmartin, der siden marts har trænet med kvinderne på tre forskellige asylcentre.

Landsdækkende engagement
Auderød Lejren, Centret Kongelunden, Jelling Asyl, Avnstrup, Sandholmlejren og Kvindecentret deltager i projektet, der løber over et år, hvor hvert center har tilknyttet en gruppe á 10 frivillige kvinder, som alle bidrager med kompetencer indenfor sport, musik og kultur.

Disse kvinder deltager hver især i projektet ud fra et ønske om selv at gøre en forskel for kvinder i asylcentre, der lever under anderledes vilkår. Samtidig ønsker de at skabe en masse gode oplevelser, kvinder kan tage med sig i fremtiden, hvorfor hver enkelt protektor engagerer sig i længerevarende perioder på op til et år. Alle går altså sammen om at yde en fælles, humanitær indsats, der ikke blot gør en forskel nu og her, men skaber en fremtidig forandring.

Et projekt der skaber værdi
Det værdiskabende samarbejde mellem hummel og Roskilde Festival visualiseres i det fælles symbol, hvor de to logoer mødes og smelter sammen – et signal om, at begge parter indtræder i projektet med en fælles vision om at folde samarbejdet endnu bredere ud i fremtiden.

Ud fra ønsket om at ændre verden gennem sport og musik, tror begge parter på, at man gennem musiske og sportslige aktiviteter kan danne  oplevelser og netværk, som kvinderne kan få glæde af både nu og på længere sigt.

Om samarbejdet med hummel siger Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde: ”For os er samarbejdet en direkte forlængelse af vores Standpunkt 2012 kampagne, der fokuserer på asylansøgere og deres vilkår på centrene i Danmark, så vi er virkelig glade for at være en del projektet sammen med hummel”.

Også hos hummel er der stor begejstring for det nystartede projekt: ”Vi rigtig stolte af samarbejdet med Roskilde Festival, der værdimæssigt passer utrolig godt til den filosofi vi arbejder med hos hummel. Gennem årene har vi oplevet, hvor stor en forskel sport kan gøre i verden og derfor støtter vi forskellige projekter, tiltag og hold der aktivt forener mennesker og skaber positivt forandring gennem netop sport. Vi er allerede rigtig godt i gang og glæder os meget til at se, hvor udviklingen bringer os hen” siger Henning Nielsen, CMO hos hummel International.

Asylkvinder konkurrerer i Sensational Football-turnering på Roskilde Festival
Under årets Roskilde Festival vil et hold bestående af kvinder fra nogle af landets asylcentre konkurrere mod andre kvindefodboldhold fra hele Danmark i Sensational Football-turneringen, der finder sted i Game City onsdag den 4. juli.

Hele turneringen – som kun er for piger – afvikles i Game City fra mandag den 2.-onsdag den 4. juli, og holdene er allerede fyldt op – men der er masser af plads til tilskuere, kolde øl i nærheden og en bod med mere info om både sensational football og om Asylbold-projektet.

Se en video fra træningen på asylcentre her  

Sød musik på asylcentrene
Med en donation på 700.000 vil Roskilde Festival sammen med ORA og Råstof Roskilde i løbet af det næste år skabe gode vibes og gode relationer via musik og musikundervisning på asylcentre landet over. I løbet af året vil et mobilt øvelokale turnere mellem asylcentre i Danmark. I øvelokalet er der mulighed for samspil og rotation, instrumental undervisning, sangskrivning og små koncerter for venner og familie.

Mødelokalet vil turnere på asylcentre landet over samtidig med Sensational Football og vil dermed stå på hvert sted i 1–2 måneder med en underviser tilknyttet – som både kan undervise i musik og i fodbold. Øvelokalet varmer op på Roskilde Festival og rammer det første asylcenter i september.

Lav din kampsang til Sensational Football i øvelokalet
Under Roskilde Festival vil øvelokalet stå i Game City på camping West – her kan du eksempelvis lave din slagsang til Street Football turneringen.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...