D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Roskilde Festival har taget et STANDPUNKT

Roskilde Festival er en festival med holdning. Det har vi altid været. Vi er en non-profit organisation, hvilket betyder at alt overskud går til kulturelle og humanitære formål. Gennem årene har vi doneret penge til organisationer som Læger uden Grænser, Amnesty International, Red Barnet og WWF Verdensnaturfonden.

STANDPUNKT er et nyt tiltag
Med STANDPUNKT-kampagnen vil vi formidle vores humanitære holdning mere fokuseret. Den første STANDPUNKT-kampagne var sidste år – i 2011 - og det er ikke tilfældigt. I 2011 blev festivalen godkendt som indsamlingsorganisation, hvilket betyder, at vi nu kan indsamle penge direkte til godtgørende formål. Vores mål er at få publikum til at tage stilling – til at tage et standpunkt - opfordre andre til at gøre det samme og måske af den vej skabe forandring.

I 2011 og 2012 tager vi et standpunkt over for fattigdom og ulighed i egen baghave.

Hvorfor sætter Roskilde Festival fokus på fattigdom og ulighed?
Med STANDPUNKT sætter vi fokus på den eskalerende fattigdom og øgede sociale ulighed i og uden for Danmark. Vi vil ikke lukke øjnene og lade, som om alt er i orden – sammen med festivaldeltagere vil vi handle på det. Vi mener ikke, at ekstrem nød og fattigdom andre steder i verden betyder, at man ikke nogle gange skal kaste lys over uligheden lige for øjnene af os selv.

På Roskilde Festival 2011 satte vi fokus på to sociale grupper, der befinder sig længst nede på den sociale rangstige: De hjemløse, som vi møder på gaden, og romaer, som vi også møder på Roskilde Festival. I år sætter vi fokus på unge asylansøgere i Norden og deres forhold. Politikerne er i gang med at skabe ændringer for dem økonomisk og rettighedsmæssigt, så de måske får lov at arbejde, og på den måde får mere indhold i deres hverdag.

DU kan gøre en forskel
Uanset hvilke rettigheder asylansøgere muligvis får, kan DU også gøre noget. Nemlig deltage i vores aktiviteter og give oplevelser og glæde. Det er helt gratis!

Du kan også købe en billet med et STANDPUNKT og give et økonomisk bidrag. 
Frem mod Roskilde Festival 2012 samler vi ind til projekter til fordel for asylansøgere i Norden. Du kan købe en STANDPUNKT-billet, hvor du giver 100 kroner oven i billetprisen. Det er mindre end prisen på fire fadøl. Køb din billet med et standpunkt og gør en forskel!

Hvis du har lyst til at være med til at tage et Standpunkt ved at lave involverende aktiviteter og projekter på asylcentre eller bare gerne vil tippe os, så skriv til Marie.rogvi@roskilde-festival.dk

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...