D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

FOKUS SKABER DEBAT - DEBAT SKABER HANDLING

Publikum skal i år prøve livet på kanten af samfundet, få sat spørgsmålstegn til fordomme og tage initiativer til handling. Det sker på årets festival i Poor City. Poor City er stedet på Roskilde Festival, hvor Standpunktkampagnen udfoldes. I Poor City bliver publikum inviteret til at være involverede festivalgængere og deltage i aktiviteter og events omkring unge asylansøgere i Norden. Events som skaber forandring for publikum.

 

 

SE HER! Du må ikke gå glip af alle aktiviteterne i Poor Citys område. Hent programmet ned her.      

I Poor Citys område kan Roskilde Festivals publikum besøge en masse forskellige stande hostet af forskellige NGO organisationer i warm up dagene. Med udgangspunkt i asylansøgeres forhold i Norden kan publikum deltage i konkurrencer, aktiviteter eller opleve en masse events fra søndag den 1. juli til torsdag den 5. juli.

Deltagere af årets Roskilde Festival kan besøge Trampolinhusets stand og få en gratis barbering, klipning eller en massage af unge asylansøgere under uddannelse. Derudover kan man besøge VisAvis avisvæg, hvor der hver dag hænger nye artikler og historier om asylområdet. Er man til udfordringer, kan man melde sig i DFUNKS hovedkontor og melde sig til den kæmpemæssige labyrint i Poor City og måske blive interviewet i Ghettoblasters radioprogram. Læs mere på siden for alle de forskellige samarbejder, events med videre og se programmet for hvornår de forskellige arrangementer foregår.

 

DFUNK

Søndag den 1. juli - onsdag 4. juli: kl. 10-18.

På flugt med DFUNK

DFUNK sender dig på flugt i en kæmpemæssig labyrint. Du bliver smuglet i lastrummet på en lastbil, står i en endeløs asylkø i Grækenland og møder Politiet – og under hele turen skal du samle point til din asylansøgning. I labyrinten mærker du en snert af flygtningenes vildrede og vildfarelse, og du vil opdage, at det at være på flugt ikke er en lige planlagt vej fra hjemland til modtagerland, men ofte en lang rejse med uforudsete omveje, blindgyder og tilfældigheder.

Når du har været på flugt, bliver du indkvarteret i DFUNKs hovedkvarter, hvor du får svar på din asylansøgning. Mens du venter, kan du i fotoudstillingen ”ROUTEless?” møde unge asylansøgere, der gennem billeder fortæller om at være ung på et asylcenter i Danmark og om deres tanker og drømme for fremtiden.

DFUNK er Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk. Vi vil gerne fortælle dig om flygtninge og asyl i verden, Europa og Danmark.

 

Røde Kors

Søndag den 1. juli - torsdag den 5. juli kl. 8.30-11 Morgenasyl i Poor Citys restaurant.

Røde Kors arrangerer morgenasyl i Poor City

I Poor City kan heldige festivaldeltagere få serveret gratis morgenmad, hvis de vel at mærke slipper gennem nåleøjet og får asyl. Røde Kors serverer morgenmad til de heldige, der klarer sig igennem Standpunkts asylsystem, hvor de fuldstændig på lige fod med asylansøgere skal søge om asyl og opholdstilladelse og herefter må vente på afgørelsen. De deltagere, der oplever at få asyl, får morgenmad, der er lavet af unge asylansøgere fra Asylcenter Avnstrup sammen med en kok.

 

Gjaestebud

Søndag den 1. juli kl. 12.00 prædiken med Asser Skude scenen i Poor City.

Hver dag fra søndag den 1. juli til onsdag den 4. juli er der workshops kl. 14, kl. 15, kl. 16 og kl. 17.

Vær med i debatten og gå ind på facebook for at give din mening til kende. Du kan stadig være med til at stemme om, hvilket tema Asser Skude skal prædike over - ved andagten søndag den 1. juli.

www.facebook.com/roskildefestivalstatement

Aftenasyl med mad i restauranten kl. 18.00. 

Onsdag den 4. juli kl. 19.00 afslutningsevent og udtrækning af de tre vindere af billetter til Roskilde Festival 2013.

 

Giv din hånd

Søndag den 1. juli – onsdag den 4 juli kl. 11-18.15.

It is The Gunga Projects stated goal to use capoeira in a wide range of social and cultural projects. With commitment and joy as the primary driving forces. We will work with the widest possible spectrum of people, because we want to use, display and test Capoeira’s enormous potential.

Kl. 11-12.15: Capoeira session i Poor City

Kl. 13-15: Eventhus

Kl. 15-16.15:  Capoeira session i Poor City

Kl. 17-18.15: Capoeira session i Poor City

Kl. 13 - 15: pop- up workshop i campingområde 20 min.

 

Trampolinhuset

Søndag den 1. juli - onsdag 4. juli kl. 10-20.

- At bryde isolationen og øge inklusionen!

Trampolinhuset sætter med engagementet i Poor City fokus på den fattigdom og ulighed, som asylsøgere oplever ved at bo isoleret og ekskluderet fra samfundet i asyllejre. Trampolinhuset hviler på grundprincipper om læring, udveksling, netværk og inklusion. I Poor City danner vi rammen om en række tilbud og aktiviteter, hvor asylsøgere træder ud af lejrenes isolation og sammen med Roskilde Festivals publikum kan mødes på tværs af nationale, juridiske, sociale og kulturelle skel.

Du har som publikum derfor en unik mulighed for at tage et personligt STANDPUNKT i den offentlige debat på asylområdet og deltage i et åbent og inkluderende fællesskab, der arbejder for konkrete forandringer mod et humant og retfærdigt asylsystem.

I Trampolinhuset stand har alle mulighed for, at tage en pause fra lejrlivet. Du kan enten blive klippet af asylansøgere i Barbershoppen, få massage eller slappe af i hangout zonen, hvor du vil kunne opleve en kunstudstilling eller få dit portræt tegnet.

Sidst men ikke mindst, vil Trampolinhuset byde på foredrag med asylsøgere, der levende fortæller om deres oplevelser som flygtninge og asylsøgere i Danmark. Så kom forbi og deltag i en åben debat, hvor dialogen er i højsædet!

Hver dag fra kl. 10-20: Hangout-zone - kom og få en kop te/kaffe og få en snak om asylansøgeres vilkår.

Hver dag fra kl. 10-20 Frisør

Hver dag fra kl. 10-20 Massage

Hver dag fra kl. 10-18 Portrættegning

 

Teater Fluks

Søndag den 1. juli forestilling kl. 18 og 19

Mandag den 2. juli – onsdag den 4. juli forestillinger kl. 16 og 17.

”Flygtning Transportable”

- Fyrre minutters teaterkollage for to performere og femten tilskuere. Placeret bag i en stor flyttebil, smelter fortællingens og forestillingens rum sammen.

I forsøget på at sætte sig ind i det at være på flugt er de to performere gået på jagt i nyheder, statistikker, interviews og deres egne erfaringer. Det er en ærlig og personlig forestilling, der viser, at man muligvis ikke kan forstå flygtningesituationen, men måske alligevel genkende nogle af følelserne.
Vær forberedt på en

 

VisAvis

Søndag den 1. juli - onsdag 4. juli VisAvis-væg åbent hele døgnet.

Søndag den 1. juli - onsdag 4. juli  VisAvis redaktion åbent kl. 10-18.

Søndag den 1. juli - onsdag 4. juli VisAvis videorum åbent kl. 12-20.

VisAvis videorum og VisAvis-væg

visAvis er et tidsskrift, der handler om asyl og migration. Under festivalen inviterer vi alle festivaldeltagere til at komme forbi vores videorum i Poor City, hvor man i åbningstiden kan læne sig tilbage og opleve forskelligartede film relateret til Poor Citys fokus.

Udenfor videorummet opfordrer vores redaktion til at gå i dialog om filmene og oplevelserne i Poor City. Alle kan være med til at skabe dagens avisvæg. Bidrag med synspunkter, tanker og statements, indgå i interviews eller kom forbi til en snak og en kop kaffe i vores redaktionsrum.

På avisvæggen kommer festivaldeltagerne til at kunne læse om dagens begivenheder, skildringer af asylsystemet, læserbreve samt digte og billeder, der i løbet af festivalen produceres af visAvis redaktionen

 

Redbarnet Ungdom

Søndag den 1. juli – onsdag den 4. juli Asylspillet kl. 10-18.

Kan du blive dansker?Se om du kan blive dansker, når Red Barnet Ungdom guider dig gennem 'Asylspillet' på dette års Roskilde Festival. Du og dine telt-buddies vil komme på en tur gennem Europa, få testet jeres kommunikationsevner, mime jeres fremtidsdrømme og se hvilke behov, der virkelig betyder noget - alt sammen i forsøget på at få asyl og blive dansker. Men kun hvis du kan overbevise din sagsbehandler!

Red Barnet Ungdom sætter fokus på de uledsagede unge asylansøgere fra den 1. til den 4. juli mellem kl. 10 og 18 i Roskilde Festivallens 'Poor City'. 


 

Du kan vinde AIAIAI hovedtelefoner til dig selv og Sommerland Sjælland billetter til børn på de danske asylcentre, så husk at kigge forbi!

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...