D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Poor Citys sceneevents

På scenen i Poor City kan festivalgæster opleve events, koncerter, debater og meget mere hver dag fra morgen til aften i alle warm up dagene fra søndag den 1. juli til torsdag den 5. juli. Silent Disco, præsten Asser Skudes prædiken, teater er nogle af de mange oplæg man opleve på scenen. Læs mere om Poor Citys sceneevents og hvornår de forskellige events er at opleve på scenen nedenfor.

Download program her

Aftryk

Mandag den 2. juli kl. 14.30-15.30

Aftryk er et musikprojekt hvor 200 flytgningebørn og unge under ledelse af Peter Rønn skabte musik med hinanden, nydanskere og etniske danskere.
Projektet tog sin begyndelse i 2010, hvor 200 uledsagede unge asylansøgere spillede trommer, rappede, sang og dansede og skabte musik på tværs af kultur, nationalitet og religion.

Projektet åbnede et vindue indtil de tanker og følelser, som præger unge asylansøgere i dagligdagen, og som vi sjældent hører om.
Aftryk blev gennemført i et samarbejde mellem Peter Rønn og Røde Kors Asyl. Resulatet blev en række koncerter og en CD-udgivelse. Projektet er i konstant udvikling og de deltagende asylansøgere giver jævnligt koncert rundt omkring i landet.

 

Asylfrivillige

Søndag den 1. juli kl. 13.30-14.30, mandag den 2. juli kl. 16-17, tirsdag den 3. juli 11.30-12.30 og onsdag den 4. juli 16.15-17.15. 

Fra søndag til onsdag holder Asylfrivillige et oplæg hvor der er plads til spørgsmål og kommentarer af publikum. Hver dag holder de et nyt oplæg med nyt indhold. Alle oplæg er baseret på personlige fortællinger og der vil blive lagt op til spørgsmål og debat. Formålet er at tilbyde publikum muligheden for at lære omkring det danske asylsystem og livet som asylansøger. At give publikum mulighed for at forstå den debat de hører om i medierne.
De i alt fire oplæg handler om:


Oplæg 1: flugten (hvorfor flygter folk, hvor mange, hvordan, hvem, hvordan er mødet med dk?)

Oplæg 2: Det danske asylsystem (mødet med dk, lejrene, afhøringer, humanitært ophold etc)

Oplæg 3: Livet som asylansøger (lejrenes placering, umyndiggørelse, psykisk pres, selvmord og vold etc)

Oplæg 4: Internationale samarbejder og forpligtelser (Frontex, menneskerettigheder).


Asylkoncert

Onsdag d. 4 juli – kl. 19.00 – 20.00

Silent Disco koncert med samtidig visning af digital billedfortælling.

Asylkoncert, 5 forfatteres tekster om asylfortællinger omsat til musik af 3 musikere og en mediedesigner, der står bag skærmshowet.

ASYL!Koncert præsenterer en ny generation af forfattere med flygtningebaggrund tonesat i ny dansk kompositionsmusik, spillet af en klassisk trio og fortolket i interaktivt mediedesign. Koncerten tager udgangspunkt i digte af herboende forfattere fra Iran, Afghanistan, Irak og Bosnien og handler om den særlige dobbelthed flygtninge oplever: Mellem det nye og det gamle land, mellem glæder og afsavn, mellem tryghed og frygt.

 

Asylteater Flip Off

Søndag den 1. juli kl. 15.15-16, mandag den 2. juli kl. 17.15-18, tirsdag den 3. juli 16.30-17.15 og onsdag den 4. juli 12-12.45.

Teater gruppen FLIP OFF præsenterer "Shelter" - en fysisk teaterforestilling om asyl.
Brudstykker af tekst og fysiske kompositioner flettes sammen. Det fysiske sprog bruges til at fortolke nogle af de følelser en asylansøger gennemlever i processen for at blive accepteret og inkluderet i et nyt land; angst, usikkerhed, uvished og tryghed.

Med “Shelter” ønsker de at belyse emnet om de kritiske forhold for asylansøgere - perspektiv og stillingtagen - med udgangspunkt i det fysiske teater.
Skal man forsvare sin ret til et tilhørssted? Hvornår er du godkendt? Hvordan er hverdagens realiteter for en asylansøger? Hvad sker der når livet sættes på standby? Hvorfor "os" og "dem"?

BFA

Tirsdag den 3. juli kl. 13-16. 

Bedsteforældre for Asyl (BFA)- TA´ GODT IMOD
Temaet er menneskemøde

At søge at skabe en dialog mellem festivaldeltagerne og de unge asylansøgere/flygtninge ved at repræsentanter for disse fortæller om hvad det vil sige at leve som flygtning/asylansøger i Danmark både i centrene og ikke mindst udenfor. 

Program:

  • Velkomst ved Per fra BFA, der kort fortæller, hvad idéen med BfA´s deltagelse og programmets indhold er. Per fortsætter som tovholder og konferencier under hele programmet
  • Forfatteren Charlotte Strandgaard læser som indledning sit digt ”Lige nu skulle du være ung”
  • Solmaz, en kvindelig iransk asylansøger og flygtning fortæller om sin baggrund og sin tilværelse som asylansøger. Erik fra BfA stiller opfølgende spørgsmål og styrer den efterfølgende diskussion med publikum
  • Inaam, der har palæstinensisk baggrund og som er opvokset i Danmark læser efter en kort præsentation af sig selv digte om danskhed og danskere af danske og indvandrerforfattere
  • Merna, en kvindelig irakisk asylansøger og flygtning fortæller om sin tilværelse nu med særlig vægt på de forhold hun har oplevet som uddannelsessøgende flygtning i Danmark. Bent fra BfA stiller opfølgende spørgsmål og styrer den efterfølgende diskussion med publikum
  • Rapperen Babak fra Nørrebro med iranske rødder underholder
  • Afslutning med 2 fællessange


Sangeren Ben fra Uganda underholder med sange indimellem a capella.

 

Komiker Masoud Vahedi

Søndag den 1. juli kl. 16.30-17 & onsdag den 4. juli 13.30-14.

Masouds stand-up show berører emner som er aktuelle for årets standpunkt kampagne nemlig asyl og flygtningeområdet. Temaet er menneskemøde og Masoud ønsker at åbne op for menneskemøder på en sjov måde, da latter er et sprog vi alle forstår og det kan nedbryde berøringsangten for de tunge emner.

 

Lattercoaches Lene Truelsen og  Susanne Pedersen

Lene Truelsen mandag den 2. juli kl. 19-20.

Susanne Pedersen onsdag den 4. Juli kl. 15.15-16.

To forskellige lattercoaches, Lene Truelsen og  Susanne Pedersen afholder sjove og spændende latterevents på cirka 45 minutter.  De to latterevents skal åbne op for menneskemøder på en sjov måde. Latter er et sprog som vi alle forstår, og med latter kan vi mødes og grine sammen uanset kultur og baggrund.

 

Nydanskvand launch

Tirsdag den 3. juli kl. 17.30-20.

”NyDanskVand” skal lanceres på scenen i PoorCity. Inden lanceringen har teamet bag asylbrusen spurgt festivalgæsterne via Facebook, hvad de mener en NyDanskVand skal smage af. På scenen vil der være en ’Sodavandsfabrik’, hvor disse smage vil blive prøvet af og en vinder vil kåres.

Samtidig vil der blive uddelt smagsprøver på de to NyDanskVand, som vil blive solgt på Roskilde Festival.

”NyDanskvand” er et pro bono-projekt for Dansk Røde Kors igangsat af designduoen Surplus Wonder. Projektet er blevet til i samarbejde med Lundholm Experience Strategy og kokkene fra I’m a Kombo.

Som en forfriskende kommentar til den danske asyldebat har seks unge asylansøgere gentænkt danskvanden, for at bringe den up to date med realiteterne anno 2012. Smagen af ”NyDanskVand” udspringer af asylansøgernes hverdag, der er præget af uvished og håbet om en fremtid som nydansker.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...