Madevents

Roskilde Festival har en ambitiøs strategi om at få flere økologiske og lokale råvarer på tallerknerne, hvilket sammenlagt med arbejdet med at hæve kvaliteten og øge diversiteten i madboderne udfordrer ellers fastlåste forestillinger om, hvad festivalmad er. Udover en række spændende nye tilføjelser blandt årets madboder, byder festivalen endnu engang også på et madprogram spækket med anderledes madoplevelser, pop up-restauranter, urbane haver og sågar et social måltidsmøbel!

Her er en liste over dette års madevents på Roskilde Festival:

Dommertårnet

Staldbygningen er placeret ved Gloria scenen på festivalpladsen.

MADSPEKTAKLET/HÅNDMADDERNES KAMP

Gå "pålægssalat-grassat", når Madspektaklet byder op til kamp. Hvem kan lave de flotteste, mest smagfulde og mest fantasifulde stykker smørrebrød med pålægssalater? Rygtet vil, at der som minimum er både hønse- og æggesalat at vælge imellem, men du skal selv røre dem. De bedste stykker smørrebrød hyldes behørigt og kåres med en præmie. Inden slaget skal slås, vil du blive klædt grundigt på med indsigter om grundsmage, klassiske smagssammensætning og teksturer.

Sted: Dommertårnet
Billetkøb: Pris 25 DKK
Tid: Fredag 13.00-16.00

KØKKENNINJAERNES KÅLKRIG
Kålkrigen er en benhård maddyst, hvor fire hold dyster i hvem, der hurtigst kan flække en kålsalat sammen.

Der er ingen opskrifter, i stedet skal måleglasset fyldes korrekt - og der skal fart på! Det hold, som først får fyldt deres måleglas med kål og grønt i de rigtige mængder, vinder dysten og titlen: ’Konger af Kålkrigen’. Udover den ærefulde titel kan vinderholdet toppe kålfesten med en omgang grillpølser og en runde kolde øl. Alle deltagende hold kan selvfølgelig tage deres kålsalat med ud i lejren, og nyde den i fælleskab med andre kålglade festivalgæster. Se dét er god kål-karma.

Sted: Dommertårnet
Billetkøb: Pris 0 DKK
Tid: Fredag 17.00-19.00

REGASTRO
Bliv juicer for en dag, når ReGastro inviterer alle til at presse en juice af overskudsvarer fra supermarkeder og landbrug. Kom og klem lidt kærligt på en masse overskudsfrugt og -grønt, og få en snak om, hvad du kan gøre for at undgå madspild. Mens du slubrer din helt egen overskudsjuice, kan du stikke hovedet grødworkshoppen ved siden af, hvor den søde pulp fra frugtpresserne blandes i hjemmelavet grød, for at tilføje en ekstra saftig smag.

Sted: Dommertårnet
Billetkøb: Pris 10 DKK
Tid: Lørdag 13.00-15.00

GASTRONOMISK LEGESTUE
Gastronomisk Legestue er en frivillig studenterdrevet gruppe af Fødevare og Ernærings studerende fra Københavns Universitet. Gastronomisk Legestue bygger bro mellem videnskab og madlavning. Gastronomisk Legestue sætter perspektiv på madspild og uudnyttede ressourcer. Dette gøres med temaet ”From Trash To Treasure”. Der vil fx bliver serveret mask kiks med pesto lavet på gulerodstoppe og is legeret med svineblod. Gastronomisk Legestue elsker udfordringer, at eksperimentere og give folk en smagsoplevelse med et videnskabeligt twist.

Sted: Dommertårnet
Billetkøb: Pris 0 DKK
Tid: Lørdag 16:00-19:00

SCRAPE ME GENTLY
Is skrabes fra store blokke og overhældes med sirup. Sådan gør man det i Italien, når heden bliver for voldsom og legemet skal køles. I år vil den italienske sommerklassiker ”Grattachecca” køle tømmermændsramte festivalfolk ned med smage af den nordiske sommer. Fat et stykke værktøj, skrab dig en is fra de store isblokke, og overhæld den med de lækre hjemmelavede sirupper. Så er vi sikre på, at du kan lidt igen.

Sted: Dommertårnet
Billetkøb: Pris 10 DKK
Tid: Søndag 13.00-15.00

På festivalpladsen

Events i Food Court og Art Zone

JACOBSEN OFFICIAL ROSKILDE FESTIVAL 2014 BEER RELEASE
Roskilde Festival lancer i år en helt unik, økologisk Roskilde Festival Øl. Dette skal selvfølgelig fejres med et Publikumsevent. Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål til brygger og de publikum, der har været med til at skabe og udvikle denne skønne øl

Sted: Jacobsen-bar i Food Court
Billetkøb: Pris 0 DKK
Tid: Torsdag kl. 17.30

MÅLTIDSMØBLET
Spisebordet har fået vokseværk, og du skal bestige trapperne, for at kunne sætte dig rundt om det store 12-personers bord. Maden serveres fra indbyggede skuffer i bordet, hvor måltidsmøblets iboende værtinder anretter og fordeler måltidets retter. Sæt dig til rette ved enten ”Musikmåltidet”, hvor de spisende i fællesskab skal gætte hvilket band fra årets musikprogram den enkelte ret repræsenterer. Rigtige svar belønnes! Eller prøv ”Aftensmåltidet”, hvor den klassiske tre-retters på groveste vis er blevet nedbrudt til smage, konsistenser og ingredienser.  Der er hjælp at hente hos værtinderne i skufferne, der under hvert måltid servicerer, forkæler, kommunikerer og provokerer!

Sted: Art Zone
Pris: Pris 0 DKK
Tid: Torsdag kl. 20.00: Musikmåltid. Fredag kl. 15.00: Musikmåltid. Fredag kl. 18.30: Aftensmåltid. Lørdag kl. 15.00: Musikmåltid. Lørdag kl. 18.30: Aftensmåltid. Søndag kl. 15.00: Musikmåltid.

Campingområdet

Events i City Center East og Dream City

FOODJAM
Frisk grøntsagsomelet? Dampede blåmuslinger? Eller fish & chips med hjemmerørt remo?

I folkekøkken FoodJam bestemmer du selv menuen og går selv til gryderne, når du har valgt dine råvarer fra den bugnende buffet af friske økologiske grøntsager, sprød frugt og fersk fisk. I køkkenet er der plads til alle uanset evner, og skulle du være i tvivl, står FoodJams kulinariske vejledere klar med hjælp og gode ideer. Hos foodjam er vejen til et godt og velsmagende måltid enkel: gode råvarer, højt humør og fællesskab over skærebrætterne.

Sted: City Center East
Billetkøb: Billetter købes direkte ved indgangen, hvor du enten booker tid eller går direkte i køkkenet Du kan også købe din billet allerede nu her.
Pris: 50 DKK for fri adgang til råvarebuffeten og en time i køkkenet. Mellem 12.00 og 19.00 er det en god idé at have bestilt tid - især søndag-onsdag.
Tid: Søndag den 29. juni til og med søndag den 6. juli kl. 9.00-22.00

ØKOKALASET
Lyder en seksretters brunch af lokalt producerede og økologiske råvarer som noget for dig? Eller hvad med et overdådigt middagsmåltid? Vi tænkte det nok. Træd indenfor i køkkenet hos Københavns Fødevarefællesskab, hvor du sammen med andre festivalgæster selv laver maden, som I efterfølgende nyder i fællesskab ved langbordet. Der er både pandekager med jorbær-rabarbarkompot, omelt-muffins og squash-deller på menuen, så kig forbi Økokalaset til en brunch, der sætter skub i din trætte krop, eller en omgang aftensmad du sent vil glemme. I dagene op til musikken vil lokale fødevareproducenter, fødevareeksperter, kokke og andre entusiaster kigge forbi til brunchen og dele deres fortælling om lokale fødevarer og medlemsdrevne fødevarekæder.

Sted: Dream City
Pris: 40 DKK. Købes hos infovagterne
Tid: Mandag-onsdag = Brunch + 2x aftensmad. Torsdag-søndag: 2x brunch

Staldbygningen

Staldbygningen er placeret ved Gloria scenen på festivalpladsen.

POP UP KØKKEN KBH
Tomat i makrel. Leverpostej på dåse. Lyder det som noget, I kunne finde på at spise i din lejr? Folkene bag POP UP Køkken KBH serverer klassisk festivalmad i nye fortolkninger. Som gæst hos Jeppe Hyllested Pedersen, Emil Felix Franz og Asger Nørregård Rasmussen vil du selv blive inddraget aktivt i måltidet, og du kan forvente en intim madoplevelse hvor værtskabet, selskabet og fællesskabet omkring et måltid er i centrum.

Sted: Staldbygningen
Billetkøb: 80 DKK
Tid: Torsdag kl. 19.00-20.00

PALATE-PALETTE
Kom til et studie i chokoladens og dit eget smagsunivers! Få udvidet din forståelse af den søde spise for altid, når kok Jakob Mielcke serverer hjemmelavede chokolader med overraskende tilbehør. Og find samtidig ud af, hvordan farver påvirker dine smagsløg, når chokoladerne anrettes på epoxyindfarvede træbrætter, designet af tekstildesigner Margrethe Odgaard.

På dette chokolade-fyldte event vil du komme til at opleve smagene surt, salt, bittert og sødt i samspillet mellem palettens vifte af farver og palaten, der er ganens hvælving og her smagsindtrykkene samles. Forbered dig på at blive udfordret, overrasket og måske endda også bevæget.

Sted: Staldbygningen
Billetkøb: Pris 100 DKK
Tid: Fredag 14.00-15.30

DET LOKALE
Sig pænt farvel til dine tømmermænd, når elever fra Hotel- og restaurantskolen i samarbejde elever fra Københavns Erhvervsakademi byder indenfor til en vitaminboostende, økologisk og bæredygtig fireretters middag. Alle råvarerne er fundet hos lokale landmænd. Glæd dig til at sætte tænderne i lettilgængelig velsmag og god dansk sommerhygge.

Sted: Staldbygningen
Billetkøb: Pris 80 DKK
Tid: Fredag kl. 18.00-19.30

FROKOST I DET GRØNNE
Tag på skovtur midt inde på festivalpladsen, når Smag&Rum inviterer til en sanselig frokostoplevelse i det grønne. Skovturen, som vi kender den, vendes på hovedet og præsenteres i et stærkt visuelt, æstetisk og smagfuldt univers. Tag med en tur i skoven, midt inde på festivalpladsen, hvor du kan plukke naturens frugter og drikke direkte af dens kilder. Med andre ord, forbered dig på en smuk og overraskende spiseoplevelse med skoven som bagtæppe.

Sted: Staldbygningen
Billetkøb: Pris 110 DKK
Tid: Lørdag 13.00-14.30

POTENT POP-UP
Kollektivet Damer, Mad & Bajere inviterer til komsammen og middag med råvarer, myter og røverhistorier om afrodisiaka. Du kan se frem til 4 serveringer med alt lige fra alment kendte afrodisiaka, til spiselige fortolkninger over krige kæmpet i potensens navn til myter om urter og østers. Tilbring en lørdag eftermiddag med de tre dejlige værtinder og mad, der giver lyst, og vi tør næsten at garantere, at du vil gå fra stimuleret og højstemt fra bordet.

Sted: Staldbygningen
Billetkøb: Pris 80 DKK
Tid: Lørdag 18.00-19.30

MAD MED MEDFØLELSE
Der er fuld fart på den spiselige regnbue-farveskala, når foreningen Mad med Medfølelse disker op med hundredevis af veganske småretter. Træd ind i deres kødfri køkken, og bliv klogere på  den grønne kost. Du kan blandt andet finde ud af, hvor lækker en cupcake uden æg og smør smager! Og hvem ved, måske lærer du noget nyt om dig selv og dine spisevaner, mens du spiser dig igennem en overdådig buffet af plantebaserede retter.

Sted: Staldbygningen
Billetkøb: Pris 50 DKK
Tid: Søndag 16.00-17.30

Roskilde Festivals madeventprogram er støttet af EUs regionalfond og Vækstforum gennem GRO – www.regionalemadoplevelser.dk

Billetsalg til madevents

Salg af billetter fra Agora G:
Onsdag 14-17
Torsdag 14-17

Salg af billetter fra Dommertårnet:
Torsdag 17-19
Fredag 14 - 17
Lørdag 14 -17
Søndag 14 -17

INDTIL UDSOLGT!

Fotos af Chris Tonnesen

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...