D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Sikkerhed

Orange Scene set fra toppen. Foto: Anders Hinding
Orange Scene set fra toppen. Foto: Anders Hinding

Uden sikkerhed - ingen festival. Roskilde Festivals sikkerhedsforanstaltninger skal sikre, at du får en god og tryg festivaloplevelse.

Hvert år sidst samles en broget skare af op til 100.000 oplevelsessøgende mennesker fra nær og fjern med vidt forskellig national baggrund på en mark lidt uden for Roskilde. Alle disse mennesker skal naturligvis mødes under sikre og trygge forhold. Sikkerhed på Roskilde Festival er ikke kun aktuelt foran scenerne. Alle steder på det 1,4 mio. kvm.-store område skal publikum, medarbejdere, kunstnere og samarbejdspartnere kunne føle sig trygge.

For at skabe det mest optimale sikkerhedsapparat er der foretaget en grundig analyse af sikkerhedsforholdene og i den forbindelse udarbejdet en Omsorgs- og sikkerhedsrapport, hvilket også kræves for at få tilladelse til at afholde festivalen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Positive oplevelser er vigtige i vurderingen af en festivals sikkerhedsgrundlag. God atmosfære, god service og gode oplevelser giver positive reaktioner, mens irritation, frustration og aggressivitet ofte er et resultatet af manglende evne og omsorg fra arrangørside. Derfor er sikkerhed også at vurdere omfanget af negative elementer som bjerge af affald, defekte, uhumske toiletter, forsinkede koncerter, lange ventetider, for mange flaskehalse i pladsindretningen, dårlig service, for høje priser, for ringe kvalitet mv.

Derfor arbejder Roskilde Festival aktivt med faktorer, der øger et godt og sikkert fundament for festivalens afvikling. Eksempler, ud over faktorer af praktisk karakter, er en fornuftig pris- og kvalitetspolitik på mad- og forbrugsvarer, gode sanitære, hygiejniske og logistiske forhold, miljø- og pantordninger, god renovation med mere. Alt dette øger den gode stemning på området og mindsker derfor generelt faren for uhensigtsmæssig eller farlig adfærd.

Læs også om campingsikkerhed her.

I nødstilfælde

Download 112-appen

Vi opfordrer alle vore festivalgæster til at downloade 112-appen som både kalder op til alarmcentralen og aflæser dine GPS koordinater, så hjælpen kan nå hurtigere frem.

Download til iPhone.

Download til Android.

Download til Windows Phone.

Tyveri på Roskilde Festival

Hvad gør du hvis du får dine ting stjålet?

Desværre forekommer tyverier. Hvis du får stjålet noget under festivalen skal du selvfølgelig kontakte politiet. Enten kan du anmelde det via hjemmesiden www.politi.dk eller du kan henvende dig på Roskildes politistation, Skovbogade 3

Mobiltelefoner og smartphones er desværre meget efterspurgte. Vi anbefaler derfor, at du slår tracking-funktionen til på din smartphone. Hvis uheldet er ude, og din telefon bliver stjålet, kan du henvende dig i vores publikums informationen ved port 10 og låne en computer, hvorfra du kan forsøge at tracke din telefon. Her finder du også vores hittegodskontor. For hurtigst muligt at kunne få spærret din telefon hvis den bliver væk, notér dig da IMEI nummeret på din telefon. Det består af 15 tal som kan findes ved at taste *#06# på sin telefon. Dette nummer skal fremgå af anmeldelsen for hurtigere administration.

Heldigvis er der rigtig mange ærlige mennesker på festivalpladsen og mange værdier finder tilbage til deres ejere

Der er desuden mulighed for at købe en smartphone-holder i vores webshop

 

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...