D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
Crowd safety-personalet er tættest på publikum.
Crowd safety-personalet er tættest på publikum.

Sikkerhed ved scenerne

Roskilde Festival har en række scener, der alle er forskellige i størrelse og indretning. For at skabe størst mulig sikkerhed er der dog en række fællestræk ved scenerne, når det gælder personale, kommandoveje, meddelelser til publikum, flugtveje med videre.

Security Manager er den øverste myndighed på enhver scene. Det er for eksempel Security Manager, der styrer al kommunikation og som kan tilkalde ekstern assistance i form af politi, brandvæsen eller ambulance.

Under Security Manager er der en række andre personer med specifikke funktioner, blandt andet Crowd Safety-personalet, som er tættest på publikum og hjælper til, så alle kan få en god oplevelse af en koncert. Desuden kan Crowd Safety være med til at ”spotte” eventuelle problemer. Al Crowd Safety-personale har inden festivalen gennemgået et kursus, hvor de har lært at være en service for publikum og samtidig være en del af den sikkerhed, som publikum forventer.

På alle scener kan der gives meddelelser til publikum – både via konferencier og via storskærme eller tekstskærme på/ved scenen. Det er den enkelte scenes Security Manager, som koordinerer og beslutter, hvilke meddelelser, publikum skal have. Der er desuden ved udvalgte koncerter videokameraer, som overvåger publikum. Security Manager har hele tiden kontakt til dem, som sidder og ser på optagelserne, så der hurtigt kan sættes ind, for eksempel ved ekstrem megen skubben og masen blandt dele af publikum.

Alle scenerne er opstillet, så de giver den bedst mulige koncertoplevelse uden at hindre adgang til flugtveje. Det vil blandt andet sige, at der er et godt udsyn til/fra scenen, at Crowd Safety-personalet kan overskue området, at publikum bliver beskyttet mod et alt for stort pres, samt at det er muligt at komme væk fra området, hvis det ønskes.

Ved de to største scener er der et specielt sluse/pit-system for dem, der vil helt op foran for at se en koncert. I pitsene er der kun plads til et bestemt antal publikummer, som kommer ind og ud via sluserne, der med "trafiklys" signalerer, om en pit er fuld eller, om der er plads til flere.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...