D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
Foto: Steffen Jørgensen

PRESSEMEDDELELSER 2014

Læs pressemeddelelser udsendt i forbindelse med Roskilde Festival 2014 nedenfor.

26. september 2014
Roskilde Festival hylder frivillighed med kvart million
Foreningen Roskilde Festival fejrer lokale frivillige kræfter ved at uddele ti donationer på hver 25.000 kr. Det sker i forbindelse med Frivillig Fredag den 26. september.

25. september 2014
Roskilde Festival udstiller storbyen
Roskilde Festival afholder i denne weekend udstillingen Making the City, der inviterer til festivalstemning og nye tanker om byplanlægning. Der er gratis adgang til foredrag, koncerter, performance og udstillinger i det midlertidige forsamlingshus Dome of Visions i København.

3. september 2014
Roskilde Festival starter tidligere
I 2015 åbner Roskilde Festival officielt for musikken allerede om onsdagen og afslutter festen lørdag nat. Formålet er at skabe et mere festligt og intenst fællesskab for gæsterne og et bedre udgangspunkt for at trække de internationale kunstnere til Roskilde Festival.

11. juli 2014
Roskilde Festival-gruppens kunstneriske direktør går nye veje
Roskilde Festivals kunstneriske direktør, Rikke Øxner, har valgt at stoppe på festivalen med udgangen af juli.

9. juli 2014
Højskoler ryddede op på Roskilde Festival
Et samarbejde mellem Roskilde Festival Højskole og elever og lærere på Vallekilde Højskole viser positive resultater i indsatsen mod efterladt affald på Roskilde Festival. Over 4.100 festivalgæster har i år deltaget i Clean Out Loud-samarbejdet, og arrangørerne melder om helt nye holdninger til efterladt affald blandt deltagerne.

6. juli 2014
Roskilde Festival 2014 slår alle tiders publikumsrekord
Flere end nogensinde før gæstede Roskilde Festival i 2014, der har samlet over 100.000 betalende deltagere til en uges markering af musik, kunst, holdning og medskabelse. Roskilde Festivals ledelse forventer et økonomisk overskud på 15-20 millioner kroner.

4. juli 2014
Jack White træder til på Roskilde Festival
Jack White spiller årets sidste koncert på Orange Scene.

3. juli 2014
Drake aflyser koncert på Roskilde Festival på grund af sygdom
Drake er forhindret i at gennemføre tre koncerter i weekenden på grund af sygdom. Det betyder, at han ikke spiller den planlagte koncert på Roskilde Festivals Orange Scene søndag aften. Roskilde Festival arbejder i øjeblikket på at finde en ny kunstner til Orange Scene.

29. juni 2014
Roskilde Festivals campingområder blev indtaget til tiden og i høj fart
Mere end 50.000 festivaldeltagere har nu bosat sig på Roskilde Festivals campingområder. Søndag aften kl. 18.00 gik den længe ventede officielle start på årets festival. Og der var fart på, da de grønne græsmarker lynhurtigt blev forvandlet til en teltby med tusinder af indbyggere.

23. juni 2014
Pussy Riot-aktivister til Roskilde Festival
Roskilde Festivals gæster kan i år møde to tidligere fængslede medlemmer af den russiske aktivistgruppe Pussy Riot. Samtidig donerer Roskilde Festival 300.000 kroner til aktivisternes nystiftede organisation, der sætter fokus på fængselsforhold og menneskerettigheder.

17. juni 2014
Roskilde Festival efterlader dig mæt på flere niveauer
Roskilde Festival byder endnu engang på et madprogram spækket med anderledes og udfordrende madoplevelser. Det er et program, der byder på pop up-restauranter, overraskende samarbejder, urbane haver, insekter, smørrebrød, juice presset af overskudsvarer fra supermarkederne og sågar et socialt måltidsmøbel. Kort sagt: Et program der efterlader festivaldeltageren mæt på flere niveauer.

15. juni 2014
Roskilde Festival melder udsolgt af partout-billetter
Samtlige 80.000 partout-billetter til årets Roskilde Festival er udsolgt efter et historisk godt billetsalg. De hurtige kan fortsat nå at sikre sig en endagsbillet

12. juni 2014
6400 kvadratmeter kunst på Roskilde Festival
Mellem Orange Scene og Avalon finder man Art Zone. Imponerende stilladsstrukturer i op til 12 meters højde, en kæmpemæssig labyrint og et farverigt, bolsjestribet landskab er det, der møder festivalgæsterne udefra. Træder man indenfor på kunstens domæne, er der performances, talkshows, lysinstallationer, arkitektur, gaming og graffiti på programmet.

6. juni 2014
Festivaloverskud går til tvillinger med jernvilje
Foreningen Roskilde Festival donerer 250.000 kroner til Team Tvilling og deres arbejde med at give handikappede muligheden for at deltage i almindelige sportsbegivenheder.

14. maj 2014
Roskilde Festival afslører spilleplanen
Roskilde Festival offentliggør den endelige spilleplan med koncerternes tidspunkter og yderligere 5 musiknavne. Dermed melder Roskilde Festival klar til at tage imod de over 160 kunstnere på de 8 scener til sommer.

9. maj 2014
Dream City flytter ind på Roskilde Festival 50 dage før alle andre
På lørdag den 10. maj er der præcis 50 dage til Roskilde Festival. Det fejrer de engagerede lejre i Dream City med at flytte ud på campingpladsen allerede nu. Der er plads til flere lejre.

7. maj 2014
4000 år gammelt rock’n’roll-band til Roskilde Festival
Roskilde Festival føjer flere farver og festligheder til årets program i form af tropisk klublyd, urgammel nordafrikansk healermusik og en stjernespækket hyldest til en nigeriansk lydtroldmand. Det sker med offentliggørelserne af The Master Musicians of Jajouka, The Atomic Bomb! Band og Hugo Mendez.

29. april 2014
Roskilde Festival lancerer tøjkollektion sammen med hummel
En orange karma-kollektion ser dagens lys for første gang den 9. maj. Den er unisex, indeholder limited edition sneakers og er en udvidelse af hummel og Roskilde Festivals i forvejen tætte samarbejde

23. april 2014
Roskilde Festival afslører artisternes spilledage
Fra i dag er det muligt at se, hvilke dage de cirka 160 artister skal spille på årets festival. Arctic Monkeys spiller lørdag, mens Stevie Wonder og Drake overtager Orange Scene om søndagen.

4. april 2014
Roskilde Festival 2013 gav overskud på 6,6 millioner kroner
Den seneste Roskilde Festival gav et overskud på mere end 6 millioner kroner. Hele overskuddet skal nu doneres til velgørenhed. Desuden tjente de deltagende foreninger og organisationer 19,2 millioner kroner.

2. april 2014
Roskilde Festival afslører årets plakat
Drake, Stevie Wonder, Manu Chao La Ventura og Deftones er blandt de 67 nye navne, der i dag føjes til Roskilde Festivals plakat. I 2014 indtager 156 artister fra over 30 forskellige lande festivalens otte scener.

26. marts 2014
Roskilde Festival melder udsolgt af endagsbilletter til torsdag
Billetsalget til årets Roskilde Festival har taget et hop. Der er udsolgt af endagsbilletter til torsdag den 3. juli, hvor The Rolling Stones og Outkast spiller.

24. marts 2014
The Rolling Stones bekræftet til Roskilde Festival
Et af rockhistoriens mest ikoniske rockbands gæster sommerens Roskilde Festival. Dermed vender The Rolling Stones tilbage til den enestående orange scene, som gruppen selv skabte for snart 40 år siden.

6. marts 2014
Outkast genforenes på Roskilde Festival
Hiphop-legenderne Outkast bryder syv års pause med en genforeningsturné, der bringer deres festlige hitparade til Roskilde Festival. Samtidig føjes én af morgendagens sprødeste rappere – Chance The Rapper – til årets program.

3. marts 2014
Roskilde Festival tilbyder telte med strøm og lys
Roskilde Festival åbner i dag for tilkøb af særlige campingmuligheder. I år kan gæsterne bo i stenulds-isolerede hytter fra Rockwool eller bosætte sig 100 meter fra Orange Scene.

28. februar 2014
Kasabian og Philip H. Anselmo til Roskilde Festival 2014
Fra dansevenlig britisk rock til frådende metal fra kongen af sydstatsmetallen. Roskilde Festival hærder årets rockprofil med navne som Kasabian og Philip H. Anselmo & The Illegals.

7. februar 2014
Damon Albarn til Roskilde Festival 2014
Musikkamæleonen Damon Albarn medbringer sin første soloplade på Roskilde Festival 2014. Årets festival byder også på dyster alternativ rock fra Interpol og Warpaint.

3. februar 2014
Psyched Up Janis tilbage til Roskilde Festival
Legendariske Psyched Up Janis vender tilbage til Roskilde Festival i 2014 med en fest for 90’er-minder og hylende guitarforstærkere.

22. januar 2014
Rob Zombie til Roskilde Festival
Den karismatiske helvedeskarl Rob Zombie spreder skræk og rædsel på Roskilde Festival 2014 med et flammende rockshow, der hylder heavy metal og dårlig smag.

8. januar 2014
Jenny Wilson til Roskilde Festival
Den roste svenske sangerinde er klar til årets festival sammen med spirituelle pophymner fra danske Hymns From Nineveh og muskuløs hardrock fra svenske Bombus.

20. december 2013
Major Lazer til Roskilde Festival 2014
Det amerikanske fænomen Major Lazer skaber en uforudsigelig genreeksplosion i nattetimerne på Orange Scene i 2014.

12. december 2013
Roskilde Festival donerer 900.000 kroner til julehjælp
900.000 kroner doneres til 9 organisationer, der blandt andet gør en forskel for hjemløse kvinder i Danmark og for udsatte børn i Norge og Sverige.

11. december 2013
Arctic Monkeys til Roskilde Festival 2014
Arctic Monkeys vender tilbage til Orange Scene som et af tidens mest højtelskede og efterspurgte rockbands. Deres koncert på Roskilde Festival 2014 bliver bandets eneste festivalkoncert i Skandinavien næste sommer.

6. december 2013
Trentemøller til Roskilde Festival 2014
Den danske superstjerne giver sin eneste koncert i Danmark på Orange Scene til sommer.

2. december 2013
Red julen med et gavekort til Roskilde Festival
Roskilde Festival lancerer kandidaten til årets julegaveidé for de seriøse festivalelskere. Det sker i form af et fleksibelt gavekort til sommerens festivalbrag.

31. oktober 2013
Nu starter billetsalget til Roskilde Festival 2014
Roskilde Festival introducerer samtidigt ’Flexpay’, der giver gæsterne mulighed for at betale af på festivalbilletten i fleksible rater, og når det passer dem bedst.

31. oktober 2013
Roskilde Festival og Billetnet indgår nyt partnerskab
Nyt partnerskab mellem Roskilde Festival og Billetnet A/S skal skabe kontakt til flere internationale festival-fans.

17. oktober 2013
Roskilde Festival åbner for bandønsker til 2014
Traditionen tro tager Roskilde Festival i oktober måned i mod bandønsker fra sit tusindtallige publikum

5. september 2013
Publikum giver Roskilde Festivals overskud væk
For første gang kan publikum være med til at bestemme, hvem der skal have del i overskuddet fra Roskilde Festival.

Pressekit 2014

Alt om årets Roskilde Festival og dens indhold og fokusområder. Find pressematerialet her.

Følg med i 2014!

@ Facebook @ Twitter 
@ Instagram @ Nyt på www

Official App: Google Play eller App Store

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...