D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
Foto: Klaus Elmer

Beredskab

På Roskilde Festival går ansvarlighed og fest hånd i hånd. Som mennesker skal vi tage os af hinanden, og som festival stræber vi efter at gå i front, når det handler om sikkerhed og beredskab.

Vi har fokus på sikkerhed, beredskab og ansvar både under afviklingen af årets Roskilde Festival, og når vi arbejdersom konsulenter for andre festivaler og events – og når vi samarbejder med forskere og uddannelsessteder i Danmark og ude i verden.

Vi arbejder tæt sammen med myndighederne, og vores stab består af kompetente fagpersoner, der gør alt for at sikre, at festen bliver både sjov og sikker for alle.

I samspil med samfundets øvrige myndigheder og instanser – som brandmyndigheder, politi, hospitalsvæsen og fødevarekontrol – har vi vores egne funktioner og tiltag. Her er en kort introduktion til nogle af dem:

Medicinsk beredskab
Det medicinske beredskab består af cirka 400 læger, sygeplejersker og samaritter fordelt over både campingområde og festivalplads. De hjælper mest med vabler og vandmangel, men kan håndtere alle slags situationer.

Det Opsøgende Team (DOT)
Det opsøgende team består af garvede socialarbejdere, skolelærere, medicinstuderende og sygeplejersker, som alle er trænede i at være forebyggende og opsøgende. De har de unge festivalgæster som hovedfokus, men er opmærksomme på alle, der har brug for hjælp. Det Opsøgende Team har en underfunktion som psykisk førstehjælp, der fungerer 24 timer i døgnet for både deltagere og frivillige.

Crowd Safety / Festivalservice
Crowd Safety er til stede helt tæt på koncertdeltagerne under alle koncerter. Med vand, håndsrækninger og køligt overblik sørger de for, at koncerterne bliver afviklet både sjovt og sikkert.

Festivalservice dækker over en række funktioner og virkelig mange mennesker. Nogle af funktionerne er vagter på camping, ved indgange og andre centrale placeringer.

Security
Festivalens security-team fungerer som konfliktløsere og kan tilkaldes, hvis ovennævnte servicevagter har brug for ekstra støtte i særlige situationer.

Fødevaresikkerhed
Vores Fødevareenhed laver forebyggende og oplysende arbejde over for alle madboder omkring madhygiejne. Derudover er de underlagt almindelig fødevarekontrol.

Roskilde Against Drugs
Som supplement til sikkerhed og beredskab vægter vi tryghed og oplysning. Derfor har vi siden 2003 samarbejdet med Sundhedsstyrelsen om kampagnen Roskilde Against Drugs.

Vi er helt og aldeles imod stoffer og vil være fri for stoffer på festivalen. Men vi må også se i øjnene, at det er svært at komme stofferne fuldstændig til livs. Så længe der er stoffer i det omgivende samfund, vil der desværre også være stoffer på festivalen. På festivalen samarbejder Politi og socialarbejdere om at forebygge og håndtere det som er en myndighedssag.

Læs mere om vores oplysende indsats og samarbejde med politiet her.

Mindre Druk. Mere Fest
Vi samarbejder med Sundhedsstyrelsen og Dansk Live, interesseorganisationen for festivaler og spillesteder, om kampagnen Mindre Druk. Mere Fest.

Kampagnen finder sted for 6. år i træk og kører på 13 af landets største festivaler samt Grøn Koncert.

Kampagnen er målrettet forældre, medarbejdere/frivillige og de unge selv og handler om ansvarlig alkoholindtagelse og ditto udskænkning. Formålet er især at inspirere forældre til at være mere aktive og snakke med deres teenagere om forbrug af alkohol, fordomme og myter, inden de tager på festival.

Læs mere om kampagnen ’Mindre Druk. Mere Fest’ her.

Mere om sikkerhed på Roskilde Festival
Læs mere om sikkerhed på vores hjemmeside her.

Følg med i 2014!

@ Facebook @ Twitter 
@ Instagram @ Nyt på www

Official App: Google Play eller App Store

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...