Kunst

100 kunstprojekter er blevet skræddersyet til Roskilde Festival 2013. Det gør årets festival til et slags museum for de mest grænsesøgende. Aktivisterne fra Pussy Riots modergruppe VOINA får frihed til at tage publikum som politiske fanger, mens amerikanske Ron English flytter sin forbrugerkritiske popkunst fra New Yorks gader og facader til den 90 meter lange tribunevæg ved Orange Scene.

DOWNLOAD PRESSEKIT OM KUNST (pdf)
DOWNLOAD PR FOTOS (dropbox)

Roskilde Festivals publikum er nysgerrigt. Men selv de allermest opsøgende og frygtløse skal tage sig i agt. For i år vil kunstprogrammet forsøge at sprænge rammerne for inddragelse og medskabelse gennem otte dages festival.

Her får musikscenerne kamp til stregen af nye kunstprojekter inden for performance, arkitektur og installationer, der er udviklet specielt til festivalpublikummet.

VOINA får frihed
Den radikale russiske kunstgruppe VOINA, hvorfra Pussy Riot er udsprunget, er slagkraftige og humoristiske, men deres fokus på menneskerettigheder, politisk fangenskab og forfølgelse af minoriteter rummer dyb alvor og provokeret politiske og religiøse magthavere i Rusland.

På Roskilde Festival får de frihed til at gøre og sige præcist, hvad de ønsker – måske endda fængsle publikum under højtråbende paroler.

The Velvet State kommer under huden
I festivalpladsens midtpunkt for kunst og performance – kaldet Art Zone – skaber performancegrupperne Fiction Pimps (DK) og Collective Unconscious (UK) i samarbejde med arkitekt Simon Hjermind Jensen fra SHJworks installationen The Velvet State – et parallelunivers fyldt med Twin Peaks-agtige drømmerum, hvor deltagerne kan udforske og udfordre deres egen og andres kroppe og grænser.

I mørket kan de forvilde sig ind i pigeværelset eller slagterrummet eller stå ansigt til ansigt med The Fetischist eller The Killer, der pirrer deres begær, traumer og drømme. Her er garanti for en ’kun-på-Roskilde Festival’-oplevelse.

Et vindue for international kunst
Roskilde Festivals kunstprogram vil åbne et vindue for den internationale kunstscene og samtidig udfordre et i forvejen kulturelskende publikum med de nyeste tendenser på tværs af samtidskunstens genreskel.

Uanset om det gælder internationale notabiliteter som den amerikanske popkunstner Ron English, der vil skabe et helt nyt værk på Orange Scenes 90 meter lange tribunevæg, eller skræddersyede versioner af indenlandske øjenåbnere fra scenerne som Mungo Parks Kvinde kend din krop og de journalistiske fortællere fra Zetland Live.

Roskilde Festival 2013 vil rumme cirka 100 kunst-, arkitektur og performanceprojekter skabt af over 300 kunstnere, som sammen skal omdanne festivalområdet til et parallelunivers, hvor publikum er medskabere frem for passive betragtere.

Facts om Roskilde Festivals kunst

  • Udvalgte kunstere tæller Ron English, Fiction Pimps, Collective Unconscious, Zetland Live, 72 hour Urban Action, Umschichten, VOINA og Basurama
  • Læs om al kunsten, arkitekturen og installationerne på festivalpladsens byer og zoner i præsentationen på roskilde-festival.dk.

Download pressekit

Præsentation af udvalgte kunstnere og projekter i det særlige pressekit (pdf) om kunstprogram på Roskilde Festival 2013. Du kan også downloade PR fotos her (dropbox).

Følg med i 2014!

@ Facebook @ Twitter 
@ Instagram @ Nyt på www

Official App: Google Play eller App Store

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...