D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Mad

Mere end tre millioner måltider mad glider ned under festivalen. Og mad skal ikke bare mætte – det skal være en oplevelse for alle sanser. I år skaber vi en ny food court og masser af forbløffende madvents. Mon ikke Roskilde-mesterskaberne i FestivalGRØD’ bliver et tilløbsstykke?

Du finder mere end 145 mad- og drikkevareboder på festivalområdet, og gæsterne sætter tænderne i over tre millioner måltider i løbet af ni dage.

Fra sushi og indisk til tarteletter og flæskestegssandwich, og alle boder har mindst én vegetarisk ret på menukortet.

Vores mål og vores strategi er, at kvalitet skal være i orden og tage hensyn til miljøet, udvalget skal være bredt og måltidet skal ikke bare mætte. Samtidig skal festivalmåltidet kunne levere uforglemmelige oplevelser og overraskelser.

Palæo og Phó i ny Food Court
I vores nye Food Court i nærheden af Gloria finder du 19 små boder i et intimt, livligt og eksperimenterende spiserum. Gå på opdagelse i klassiske mormorretter, biodynamisk mad, stenalderkost, grød og retter tilberedt af lokale råvarer fra Lolland-Falster, den vietnamesiske nationalsuppe Phó eller en omgang palæo bolognese fra PALÆO-Primal Gastronomi. Alle madboderne i den nye Food Court er i øvrigt forpligtet til at bruge minimum 60 % økologiske ingredienser.

FestivalGRØD og veganerbrunch
I vores madevents kan gæsterne lege, undre sig og prøve (mad)grænserne af. Vi har bedt en håndfuld restauratører og kreative madentusiaster om at arrangere madevents, som giver deltagerne indblik i noget nyt, noget særligt, noget sjovt og noget lærerigt omkring mad og måltider.

Mon ikke begivenheder som Roskildemesterskaberne i FestivalGRØD’, Gastronomisk legestue med festivalklassikere som dåseleverpostej og makrel i tomat, håndmaddernes kamp, saft fra Byens Baghaver, vegansk tømmermandsbrunch og Mormors Køkken giver hidtil usete oplevelser for festivalfolket.

Økologi og vegetar
Vores holdning er, at det er fælles menneskeligt ansvar at passe på vores naturlige ressourcer og udnytte dem bedst muligt.

Derfor er det også vigtigt for os, at den mad, der serveres på festivalen, afspejler høj kvalitet og respekt for naturen gennem en så bæredygtig og økologisk produktion som muligt.

Den ambition afspejler sig især, når vi udvælger samarbejdspartnere og produkter til årets festival. Derfor er al salat, mejeriprodukter, ris, og pasta og vin økologisk, og alle madboder skal tilbyde mindst en vegetarret.

Facts om Roskilde Festivals måltider

  • I år kan gæsterne for første gang se Det Økologisk Spisemærke i boderne. Det er Roskilde Festival og Fødevarestyrelsen, der har udviklet Det Økologiske Spisemærke til events.
  • The APPetizer er App'en, der giver overblikket – hent den til iPhones og Android
  • Andele af økologiske råvarer: 45 % i medarbejderbespisning, 60 % i den nye food court, 70 % kunstnercatering - og 30 % på tværs af alle madboder
  • Alt ris, pasta, kaffe, te, vin og mejeriprodukter er økologisk
  • Al Iceberg-salat er produceret hos en økologisk landmand på Fyn
  • Se flere sjove madtal og statistik på denne side.

Følg med i 2014!

@ Facebook @ Twitter 
@ Instagram @ Nyt på www

Official App: Google Play eller App Store

Pressemappe for madskribenter

Under Roskilde Festival 2013 opdaterer vi løbende en pressemappe målrettet madskribenter. Mappen indeholder fotos, pressemeddelelser, pressekit om madtiltag og madevents og information om Food Walk på dansk og engelsk.

Åben pressemappen (Dropbox)

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...