D
    H
    M
    S
until Roskilde Festival 2015 - 27 June to 4 July

Roskilde Festival's discussion forum

In order for everyone to understand your posts, you are encouraged to write in English.

You must be logged in to post. Log in eller create a user profile.

Quick guide for the search
X


  • Wildcard-Search
    With the help of a so-called wildcard you can look for several search words, which have the same word beginning. If you search e.g. for "Typo*", the search will find everything that begins with "Typo" : Typo3, Typoscript, Typocode, Typo3user... etc.
  • Negative search
    If you do not want to find certain expressions in your search result, you can cause this with placing a hyphen in front. Terms containing this phrase are excluded from the search result.
  • Search for user
    It is possible to limit the search result on answers of certain users. In addition to the retrieval query attach still another "user:username" and find the results, which were written by this certain user. If the username could not be found this will be ignored.
Quick guide for Indexing
X
 Quick guide for the search
Topic with no new replies

De Unge Ravne - Danish ONLY


Author Message
Written on: 10.07.2012 17:13
HoChiMinh88
Posts: 2
Det var det år. Har siddet og fordøjet dette års festival det seneste døgn og er efterhånden ved at være kommet over det værste RF-lag.
Starter med at sige, at jeg bevidst har valgt at skrive på dansk.

Jeg har været fast deltager på fænomenet Roskilde Festival siden 2005, og har prøvet lidt af hvert på i henhold til koncerter og campingarealet.

Vi har i vores lejr altid (et par stykker) haft en tradition for at blive natten til mandag og således først drage fra festivalen op ad mandagen. Således for vi muligheden for:
"At Slippe de sidste kræfter løs til koncert på Arena" og i den grad, at sige farvel til årets festival, campingareal, toiletterne osv. og undgå kø og kaos på vej fra Festivalen søndag.

Dette år var ingen undtagelse, således at vi omkring kl 20 søndag aften var nede på 7-9 mand af de omkring 30 drenge, der har haft en FEST en uge -> "ROLF ER REN OG PEAKER MAX".
En så stor lejr af gamle venner har således en del logistik, der skal udordnes i henhold til udstyr der skal med hjem og ting der ABSOLUT ikke skal med hjem.

I år havde vi således pakket udstyret ned i "de" to mest funktionelle telte, som yderligere var sikret med lås (mest symbolsk). Søndag aften forløb nogenlunde efter planen og efter et godt solidt RAID på arena (koncert,røg,mad) rykkede vi omkring klokken cirka 01.20 ud fra festen ved Arena og ud til WEST.
Tilbage i lejren indtog vi vores observations-post for natten. 6 drenge og 1 stk pige fordelt under resterne af den blåt illuminerede pavillon. Da folk forventede at holde sig til den bitre ende havde de fleste udstyret sig med Sovepose + 2 x festivalstole. Nu forløb sammenpakning af lejren ikke uden en skattejagt og målet blev, da også fundet nogenlunde nemt icon_razz.gif icon_razz.gif Dette resulterede dog i en forsamling af personerne, der nok mest kan beskrives som glade zombier. Dette betød dog at man sad og gled ind og ud af søvn og kulde og et par stykker af os fortrak også, til nogle af de resterende telte.

Dog sad man også og holdt lidt øje med verdenen omkring en, som på daværende tidspunkt mest at alt ligner en fremmed planet, hvor freden for det meste hersker dog afbrudt af en fest i det fjerne,der synger på sidste vers.
DOG bevæger der, sig også en del spontane "typer" som langsomt går rundt mellem de NEDLAGTE telte og tjekker om de forhenværende ejere måske har glemt en flaske Gajol eller andet som "festen" tog til sig og som ikke er personligt.
Dette fænomen har altid i vores lejr og omgangskreds været kendt som at: Ravne
Nemlig at tjekke ødelagte lejr og telte som er forladte! OG SOM PÅ INGEN MÅDE SER BEBOEDE UD!
F.eks. tjekker vi aldrig lukkede telte natten til mandag eller andre lejre som ser aktive ud.

I år var vi på ingen måde aktive i dette show, men måske den succesfulde skattejagt på det forsvundne Pot var en medvirkende faktor.

Da jeg kom til mig selv igen ved 7-tiden kan jeg straks se noget er galt. Rundkredsen fra observationsposten omkring vores anlæg er brudt. Derefter tjekker jeg min stol for natten og ser straks at kopholderen er ryddet for værdier (2 x pakker smøger, Joints, solbriller m.m)
Jeg bevæger mig hurtigt mod Lager-telt 1 og kan straks se, at indgangen i forteltet har været tjekket og at nogle helt sikkert har "kigget" i muleposer, da jeg kommer ud fra teltet ser jeg at bagklappen til anlægget er åben og væk er: 1 stk 150 ah AGM-batteri + diverse effekter fra anlægget (Som hvert år under festivalen er det bedste/sikreste/hurtigste sted at lægge alle de ting der ikke må blive væk).
Jeg er på dette tidspunkt totalt lammet af træthed,afmagt og afsky for de personer, der har været forbi.

Jeg bliver afbrudt midt i dette af vores nabo, der i løbet af morgenen har set 3 drenge gå rundt med en vogn og Ravne -> COMMANDO-style > Lejr til Lejr, han mener bestemt han har set dem i vores lejr mens vi sov. Udstyret med den viden og sidst kendte retning bevæger jeg mig West-1 udgangen.
Cirka 50 meter væk kan jeg set 3 drenge stå og fixe en vogn med gaffa, vognen er læsset med (bud) 30-40 stole, 5-10 batterier, diverse tasker og andre sjove ting.
Jeg ser meget hurtigt at årsagen til vognens nedbrud står i den ene ende i form af, ET Stk 150 Ah New-Power AGM batteri markeret med 2 x Sort Tesa tape med den dejlige kampvægt på 42,6 kg.
Jeg har på dette tidspunkt fået de unge drenges opmærksomhed og bliver mødt med "HEY, HVAD VIL DU??" af denne ene gut, der straks påtager som en lederrolle for gruppen. Jeg sidder kort "AT de vist har noget der tilhøre mig". Jeg forklare kort at jeg kommer fra en lejr, der vidst har haft besøg af et par lidt for kreative gutter, og at jeg i høj grad mener at MIT batteri vidst nok var bevismateriale nok til, at de kunne indrømme hvad der var sket.
Lederen af gruppen tager herefter over:
"SKA DU KALDE OS TYVE, VI HAR IKKE TAGET NOGET. VI HAR FUNDET DET"
Jeg overvejer situationen og får fremsat min argumentation at jeg stærkt mener der både er vidner og indicier for, at betragte dem som tyveknægte og at jeg faktisk bare meget gerne vil ha mit dejligt dyre batteri igen.
Lederen igen: "JAMEN VI HAR IKKE TAGET NOGET; DET VAR IKKE ENGANG DIN LEJR!"
Lige der kunne jeg godt se, at jeg absolut ikke ville kunne komme igennem en dialog med disse fyre, da jeg foreslog at de kunne tømme vognen, så jeg kunne se hvad de mere havde taget fra min lejr.
"DU SKA BARE LADE OS VÆRE; DET VAR IKKE ENGANG DIT ANLÆG!!" "I LÅ JO OG SOV"
Der gad jeg ikke mere. Gik over til deres vogn og begyndte at hive og flå i mit batteri. Dette resulterede i et kort sekunds håndgemæng for, at højst overraskende hans to kompagnoner at hjælpe med at flytte bjerget af stole.
1 minut efter stod jeg igen sammen med mit batteri. Det var målet!. Jeg var træt og skæv og ville faktisk ikke afslutte min festival med, at starte et 3-mod-1 slagsmål klokken 8 om morgenen på sidstedagen. Jeg får kastet et par ukvemsord efter de unge fyrer før jeg bevæger mig mod første person i Orange vest. Får fat i en ung vagt og får udpeget vognen med de 3 fyre, som på daværende tidspunkt bevæger sig mod udgangen med fornyede kræfter icon_eek.gif

Jeg var færdig mentalt,følelsesmæssigt,fysisk og ville bare hjem på dette tidspunkt
ET hurtigt tjek i lejren bekræfter hvad jeg mistænkte væk er:
1 80 Ah Exide Dual batteri
2-4 pakker smøger
2 poser med geil
5 joints
kontanter og mønter
Muligvis et stk mobil
Dette er hvad jeg ved de tog fra mig (Naboen mente de havde brugt omkring 20 min. i vores lejr) der er sikkert taget mere, men de fleste værdier lå i det aflåste telt som de alligevel havde moral nok til at lade være.

Sådan dødede begrebet om, at "ravne"
Vi talte en del om det i lejren, og det er set fra vores synspunkt EKSTREMT skræmmende at festivalen ikke griber ind når personer så tydeligt går rundt og raider så massivt.
De har gået rundt 2-4 timer med en vogn og tager alt der ikke var gemt bag en lås.
Dette var min historie om "De unge Ravne" og beskeden blev en helt del længere en planlagt.

Undskylder grammatikken.

Mvh Mathias W Koczulab
Written on: 10.07.2012 17:29
chr kors
Posts: 54
Der er flere hundrede gæster, der har været udsat for lignende sager natten til mandag. Det er desværre Roskilde virkeligheden anno 2012 - Roskilde gør bestemt ikke nok for at forhindre tyveri.
Jeg skrev en længere opsang til Roskilde Festivalen allerede sidste år om problemet med tyveri, desværre havde jeg i år svært ved at få øje på tiltag ift. tyveri og anden form for hjernedød opførsel.

Jeg forduftede, kva tidligere erfaringer fra Roskilde, tidligt søndag morgen med alle værdigenstande.
En af mine venner som sov i sit telt fra søndag-mandag fik besøg tre gange i løbet af natten...
Written on: 11.07.2012 14:42
Cam
Posts: 2
Øv.. fedt fortalt! Og sejt du handlede.. selvom jeg et kort øjeblik da jeg læste blev bange for du fik et par på kassen.

Det er ikke noget nyt fænomen.. da jeg var teen i 80erne var der en gruppe unge fra min by, der udelukkende købte billetter til Roskilde for at raide telte festivalen igennem. Simpelthen en så ufed ide med dårlig karma sprøjtet ud over.

Dengang var det dog andre ting der blev gået efter.. ghettoblastere, kassettebånd, motorcykellæderjakker, fede piber, smykker, kontanter osv.. Ingen smartphones og store anlæg.

Jeg tror det er meget svært for Roskilde festival at holde øje med et så stort område.. og gider vi ha politi overalt på vores dejlige festival?

Når jeg tager til festival tager jeg kun ting med jeg kan tåle at miste. Ja det lyder nok lidt kedeligt, men det virker icon_rolleyes.gif
Written on: 14.07.2012 23:04
Thomas Atkinson
Posts: 10
Ærgeligt, men nu har du været på festival 7 gange og burde vide følgende: TAG IKKE NOGET MED PÅ FESTIVAL, SOM DU IKKE HAR RÅD TIL AT MISTE!!!

Jeg har været på festivalen 10 gange og har altid mobil og penge på min person. Således kan jeg nyde festen uden bekymringer, for mine sure underbukser må tyven sgu få hvis han vil ha dem.

Lad jeres anlæg blive hjemme. Der er alligevel ikke nogen der gider høre på jeres trance hele natten. Skal i spille så højt, at i har brug for et batteri på 46 kg? Hvad med noget der kun bruge 8 D-batterier? Hvis alle havde det, så ville ingen have brug for at spille højere.

Godnat!
Written on: 15.07.2012 08:15
HoChiMinh88
Posts: 2
Thomas Atkinson wrote:

Ærgeligt, men nu har du været på festival 7 gange og burde vide følgende: TAG IKKE NOGET MED PÅ FESTIVAL, SOM DU IKKE HAR RÅD TIL AT MISTE!!!

Jeg har været på festivalen 10 gange og har altid mobil og penge på min person. Således kan jeg nyde festen uden bekymringer, for mine sure underbukser må tyven sgu få hvis han vil ha dem.

Lad jeres anlæg blive hjemme. Der er alligevel ikke nogen der gider høre på jeres trance hele natten. Skal i spille så højt, at i har brug for et batteri på 46 kg? Hvad med noget der kun bruge 8 D-batterier? Hvis alle havde det, så ville ingen have brug for at spille højere.Jaja godt ord igen, Mr. Atkinson.
Men når RF har udviklet sig til et sted hvor man skal rende rundt, med ens værdier gaffatapet til kroppen. SÅ ER DER FANME NOGET HELT GALT.

Jeg vil ikke lade den tråd blive en angreb på RF-anlæg generelt (DER kan du hoppe over i ANTI-anlægs-tråden og trolde). OG nej jeg bygger aldrig aldrig aldrig et anlæg til D-batterier.
TRANCE har aldrig været spillet i vores lejr (da denne form for musik efter vores mening falder meget langt fra Festival-ånden) -> SKAL MAN SPILLE HØJT MUSIK i VORES LEJR (på tidspunkter af døgnet, hvor folk omkring en måske sover) SÅ SKAL DET FANME VÆRE GOD MUSIK.

(SKAL LIGE SIGE, at vi i år lå imellem 2 x anlæg der i høj grad overspillede vores lille gamle anlæg, inkl. op til flere nætter med Trance/Dance Rave)

Skal vi ikke prøve at holde fremtidige indlæg til topic's emne > NEMLIG den totale mangel på respekt for andre folks værdier på årets festival
[This article was edited 1 times, at last 15.07.2012 at 08:17.]
Written on: 16.07.2012 15:32
Thomas Atkinson
Posts: 10
Kære Ho Chi Mihn.

Jeg sympatisere naturligvis med dine synspunkter. Tyve skal dø ved kølle!
Men Roskilde Festivalens publikum er langt hen ad vejen et repræsentativt udsnit af nutidens unge og med fare for at lyde som en gammel prut, så er respekten for andre og andres ejendoms desværre på retur.

Jeg vil nu oprette en post, hvor jeg plæderer for total ban på lydsystemer der ikke kan bæres under venstre arm på en 17 pige.


E-mail
Password
Remember me
Copyright belongs to Roskilde Festival
Information can be used in private and non-commercial matters, only.
This site uses cookies.
Read more about it…