Den grønne svævebane giver 50 sekunders sug i maven
Hvorfor gå ind på festivalpladsen, når man kan flyve? I år kan Roskilde Festivals gæster suse hen over grusgraven med op til 60 km/t i Tuborgs Grønne Svævebane.

Roskilde Festival og Tuborg skaber nu Danmarks længste svævebane på 502 meter hen over den grusgrav, der i mange år har gjort livet surt for indbyggerne i campingbyen. For når man ikke kan slippe af med et enormt hul i jorden, må man i stedet bruge det til noget sjovt og meningsfyldt.

502 meter hen over grusgraven
Tuborgs Grønne Svævebane består af hele tre svævebaner, der spændes ud i en 502 meter lang bane over grusgraven. Her har publikum adgang til et hæmningsløst sug i maven, når de iført klatresele flyver ud fra udspringspunktet på 12, etage i Tuborgfondets Grønne Tårn.

Herfra går turen i fugleperspektiv tværs henover grusgraven på campingområdet og direkte ind på et landingsareal på selve festivalpladsen. Hvert trip varer blot 50 sekunder, og gennemsnitshastigheden er ca. 40 km/t. Men visse fartbøller kan snige sig op på hele 60 km/t – afhængigt af kropsvægt, vind og vejr.

Tårnet er en 31 meter høj halvpyramide bygget efter bedste LEGO-princip ved hjælp af 78 skibscontainere, hvor der indrettes midlertidige boliger på landjorden og en lækker skybar med udendørs terrasse i toppen.

Adgang koster pant
Adgang til herlighederne er gratis. Og så alligevel ikke helt. Der er fri adgang til at nyde udsigten fra skybaren i tårnet, men for at gå all in med en tur i svævebanen, skal alle indsamle og donere minimum 10 tomme dåser.

Al pant gives efter festivalen til FødevareBanken – en frivillig forening, der indsamler og uddeler overskudsfødevarer til samfundets svageste borgere. En del af strømmen produceres af rapsoliegeneratorer og solceller.

”Svævebanen og tårnet er både klimavenligt tænkt og bakker op om Roskilde Festivals fokus på fattigdom. De er forrygende kulminationer på vores samarbejde med Tuborg og Tuborgfondet om overraskende og involverende events for publikum,” siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.

Svævebanen finansieres af Tuborg, mens tårnet er en donation fra Tuborgs Grønne Fond. Roskilde Festival og Tuborgfondet har før engageret festivalfolket med et pariserhjul og en swimmingpool på festivalpladsen.

10.000-15.000 gæster forventes at besøge tårnet og svævebanen. Åbningstiderne er søndag 26. juni til søndag den 3. juli i tidsrummet 12.00 til 02.00.

Yderligere information
Roskilde Festival: Christina Bilde, talskvinde: christina.bilde@roskilde-festival.dk T: 46 36 66 13
Tuborg: Peter Merlung Giacomello, sponsorchef: peter.giacomello@carlsberg.dk T: 33 27 22 06

Flere facts

Tuborgfondets Grønne Tårn

 • En halvt pyramideformet containerkonstruktion bestående af 78 20-fods containere med en længde på 29 meter og en højde på 31 meter.
 • I bunden ligger 10 boliger, på 9. etage en skybar og på 11. og 12. etage et udspringspunkt for svævebanen.
 • Tårnet kan ses overalt på campingarealet.
 • Nederst i tårnet indrettes 10 boliger, hvor kommende vindere af en konkurrence på Roskilde Festivals hjemmeside får lov til at bo under hele festivalen.
 • På tårnets vestside etableres 1 mast med 2 udvendige lifte. Den ene fører til skybaren, og den anden fører til udspringsområdet.
 • Ved tårnets fod etableres sluser, der skal koordinere logistikken for publikumskø og armbåndstjek.
 • 10-15.000 gæster forventes at besøge i trappetårnet og svævebanen.
 • Åbningstiderne er søndag 26. juni til søndag 3. juli i tidsrummet 12.00 til 02.00.
 • Tårnet er en donation til Roskilde Festival fra Tuborgfondet.
Tuborgs Grønne Svævebane

 • De tre svævebaner har en længde på 502 meter og transporterer publikum fra campingområdet hen over grusgraven og ind til et landingsareal på selve festivalpladsen.
 • Hver tur varer ca. 50 sekunder.
 • Gennemsnitshastigheden er ca. 40 km/t.
 • Hver tur koster en donation på minimum 10 tomme dåser.
 • I udspringstårnet vil udspringsinstruktører sikre, at gæsten sidder sikkert i helkropsselen og giver instruktioner om den forestående tur. Instruktører tager imod i landingszonen.
 • Svævebanen etableres og drives af et professionelt team fra eventvirksomheden Nature Events, der vil overholde alle gældende sikkerhedsregler og indhente de nødvendige tilladelser.
 • Gæsten vil blive spændt fast i en klatresele.
 • Berusede og påvirkede personer har ikke adgang til svævebanen.
 • Svævebanen finansieres af Tuborg.
Klik på billedet for at downloade højopløselig model.

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE