M.I.A. deler penge ud på Roskilde Festival
Den Roskilde-aktuelle artist har valgt det tamilske folk som modtager for en donation fra Foreningen Roskilde Festival på 250.000 amerikanske dollars.

Igår aftes indtog M.I.A. Orange Scene på Roskilde Festival. Men det revolutionære popikons indsats for Roskilde Festival slutter ikke med dét. M.I.A. har sagt ja til at håndplukke et projekt, som Foreningen Roskilde Festival nu donerer 250.000 amerikanske dollars til (svarende til ca. 1.300.000 kr.).

Mathangi ”Maya” Arulpragasam, som er hendes civile navn, er datter af en politisk aktivist fra Sri Lanka. Derfor har hun valgt, at donationen gives til det tamilske folk, som har lidt meget under den 25 år lange borgerkrig i hjemlandet.

M.I.A. glæder sig over, at hun med denne donation kan hjælpe et fattigt og stærkt plaget folkefærd i øriget.

"Jeg vil gerne takke Roskilde Festival for den modige gestus, det er at donere 250.000$ til at hjælpe det Tamilske folk. Ud over pengene så er anerkendelsen af den uretfærdighed, der er overgået det Tamilske folk, en virkelig imponerende og stor ting for mig.

Jeg har valgt at donere pengene til Tamilske ofre og vidner til krigsforbrydelser og systematisk folkemord. Pengene skal bruges til at sikre det Tamilske folks rettigheder og til at arbejde for retfærdighed i den region. Mange af de seneste flygtninge vil være vigtige vidner til det, der er overgået det tamilske folk. Vi må også gøre det mulit at bruge pengene til at sikre disse menneskers rettigheder."

 

Om Foreningen Roskilde Festival

Foreningen Roskilde Festival er arrangør af Roskilde Festival. Alt overskud fra Roskilde Festival doneres ubeskåret til almennyttigt arbejde. Foreningens arbejde er uafhængigt af partipolitik og har ingen geografiske grænser.


 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE