International festivalhæder til Leif Skov
Tidligere leder for Roskilde Festival Leif Skov hædres med en Lifetime Achievement Award af den europæiske festivalorganisation Yourope for sin indsats på Roskilde Festival og i den internationale festivalbranche.

De europæiske musikfestivaler fejres 12. januar 2011 ved den årlige Festival Awards Europe. Tidligere festivalleder Leif Skov modtager ved denne lejlighed en særlig Lifetime Achievement Award – en pris, der hvert år gives til en person, som har drevet hele festivalbranchen fremad på en dynamisk og kreativ måde med sin personlige vision og energi.

Leif Skov sluttede sig til Roskilde Festival i 1972 – i festivalens andet leveår – og frem til 2002 var han med til at skabe én af de mest prestigefulde musikfestivaler i verden.

Om modtagelsen af prisen siger Leif Skov:

Musik er fantastisk. Verden er alt. Jeg er bare mig. Vi får de største udfordringer og den højeste motivation fra unge menneskers liv og visioner. Det er en fornøjelse at arbejde for dem. Jeg er taknemmelig og ydmyg. Jeg er stadig i musikkens tjeneste og modtager prisen i stor respekt for ungdomskulturen og med største omsorg for ungdommen verden over.”

Leif Skov var også stiftende medlem af brancheorganisationen Yourope, og som bestyrelsesmedlem i årene 1998-2002 spillede han her en central rolle i at skabe en bedre og mere sikker festivalbranche.

Christof Huber fra Yourope, som har indstillet Leif Skov til årets Lifetime Achievement Award, siger:

Jeg var så heldig at samarbejde med Leif i Youropes første bestyrelse. Han var og er stadig en visionær person og én af de vigtige aktører i den europæiske festivalverden. Han har gennem årene ønsket at give festivalgængerne de bedst tænkelige oplevelser, og hans primære mål har altid været at højne kvaliteten på tværs af de europæiske festivaler – ikke kun på Roskilde Festival.”

Roskilde Festivals administrerende direktør, Henrik Rasmussen, ønsker også Leif Skov tillykke med prisen:

"Jeg kan ikke forestille mig mange andre, der fortjener prisen så meget som Leif. Han har en stor andel i at udvikle Roskilde Festival til den internationale event, som den er i dag, og han har booket fantastiske navne og håndteret vanskelige situationer som ulykken i 2000. På vegne af de 30.000 frivillige og de ansatte medarbejdere på Roskilde Festival ønsker jeg Leif tillykke med prisen.”

Festival Awards Europe arrangeres af Yourope og Virtual Festivals Europe og finder sted onsdag 12. januar i Groeningen i Holland som en del af branchefestivalen Eurosonic Noorderslags 25-års jubilæum. Roskilde Festival er nomineret i kategorierne 'Best Major European Festival' og 'Best European Festival Line-Up', mens 2010-aktuelle acts som Gorillaz, Muse, Prince og Robyn er nomineret i kategorien 'Best Headliner'.

Roskilde Festival: www.roskilde-festival.dk Christina Bilde, talskvinde (M: christina.bilde@roskilde-festival.dk T: 46 36 66 13)

Festival Awards Europe: http://eu.festivalawards.com Nikki Wright McNeill, Global Publicity: Tlf: +44 (0)7957 434517 E-mail: nikki@globalpublicity.co.uk